Πέμπτη 17 Μάη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΤΕΙ ΛΕΚΑΝΟΠΕΔΙΟΥ ΤΗΣ ΚΝΕ
Η τρομοκρατία δε θα περάσει

Ανακοίνωση της Οργάνωσης με αφορμή την καταδίκη των κομμουνιστών Θοδωρή Κρέπαπα και Πέτρου Μαρκομιχάλη

Την απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Αθηνών να καταδικάσει σε βαριές πολύμηνες ποινές, με τριετή αναστολή, τους κομμουνιστές, Θοδωρή Κρέπαπα και Πέτρο Μαρκομιχάλη, σπουδαστή της Σχολής Τεχνολογικών Εφαρμογών του ΤΕΙ Πειραιά και μέλος του ΔΣ του σπουδαστικού συλλόγου, καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η Οργάνωση Περιοχής ΤΕΙ Λεκανοπεδίου της ΚΝΕ.

Με την ανακοίνωσή της «καταγγέλλει και καταδικάζει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την απαράδεκτη αυτή απόφαση, η οποία στρέφεται ενάντια στους αγώνες του λαού και της νεολαίας, την ίδια στιγμή μάλιστα που οι Αμερικανοί ιμπεριαλιστές συνεχίζουν τα εγκλήματά τους στην περιοχή μας και ευρύτερα. Αυτή η απόφαση εντάσσεται στο πλαίσιο των γενικότερων κατευθύνσεων της ΕΕ και των εντολών των ΗΠΑ για ποινικοποίηση των αγώνων του λαού και της νεολαίας, ενίσχυση της κρατικής καταστολής και περιστολής των δημοκρατικών δικαιωμάτων και ελευθεριών».

Ακόμα, επισημαίνει τις βαριές ευθύνες της κυβέρνησης και του ΠΑΣΟΚ, υπενθυμίζοντας ότι η ποινική δίωξη έγινε επί ΠΑΣΟΚ και η δίκη επί ΝΔ, και υπογραμμίζει: «Δεμένοι από κοινού ΝΔ και ΠΑΣΟΚ στο ιμπεριαλιστικό άρμα έχουν καταδικάσει εκατοντάδες αγωνιστές όπως με τα μαθητοδικεία, τα αγροτοδικεία κλπ. προσπαθώντας να περιορίσουν οποιαδήποτε φωνή αμφισβήτησης της "κυριαρχίας" τους. ΝΔ και ΠΑΣΟΚ είναι επικίνδυνοι για τα δημοκρατικά δικαιώματα και τις ελευθερίες. Γι' αυτό και πρέπει να καταδικαστούν από όλη τη νεολαία και το λαό, με κάθε ευκαιρία, στους αγώνες, στις εκλογές».

«Η ΚΝΕ για άλλη μια φορά δηλώνει ότι καμία απόφαση δικαστηρίου δεν πρόκειται να πτοήσει τους κομμουνιστές», ξεκαθαρίζει η ΟΠ ΤΕΙ Λεκανοπεδίου και καλεί «τη νεολαία, το λαό, τα συνδικάτα, όλους τους μαζικούς φορείς, τους φοιτητικούς και σπουδαστικούς συλλόγους, να καταδικάσουν αυτήν την απόφαση και να δυναμώσουν τον αγώνα τους κατά του ιμπεριαλισμού και των ντόπιων υπηρετών του για να καταργήσουν όλους τους μηχανισμούς καταστολής και τρομοκρατίας. Καλούμε όλη τη νεολαία να απειθαρχήσει απέναντι στους ιμπεριαλιστές και τα αυταρχικά μέτρα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ