ΑΙΣΧΟΣ ΚΑΙ ΝΤΡΟΠΗ!
Με δυνάμεις καταστολής ξεσπίτωσαν οικογένεια αναπήρων!

Αμεση απάντηση από σωματεία, φορείς και κατοίκους της γειτονιάς, που συγκεντρώθηκαν το πρωί έξω από το σπίτι και το απόγευμα έκαναν πορεία στα Ανω Πετράλωνα

Τετάρτη 20 Δεκέμβρη 2023

Eurokinissi

Κυβέρνηση και δυνάμεις καταστολής αντιμετώπισαν σαν εγκληματίες τους ανάπηρους κατοίκους του σπιτιού και όσους έσπευσαν για συμπαράσταση
Με συγκέντρωση στα Ανω Πετράλωνα, έξω από το σπίτι της οικογένειας που πετιέται στον δρόμο, και πορεία στους δρόμους της περιοχής, σωματεία, φορείς, κάτοικοι της περιοχής απάντησαν χτες το απόγευμα στην καταστολή με την οποία λίγες ώρες πριν επιχειρήθηκε η έξωση και αντιμετωπίστηκε ο κόσμος που είχε συγκεντρωθεί για να συμπαρασταθεί στους γείτονές του.

Αντιμέτωποι με την έξωση βρέθηκαν ένας άνθρωπος με αναπηρία και η υπερήλικη μητέρα του που κατοικούν σε προσφυγικό σπίτι, στα Ανω Πετράλωνα. Η οικογένεια βρέθηκε το προηγούμενο διάστημα σε αδυναμία να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις δανείου που είχε λάβει, με αποτέλεσμα το σπίτι να εκπλειστηριαστεί και πλέον να απειλείται με έξωση. Ανάλογες προσπάθειες είχαν γίνει και στο παρελθόν, αλλά είχαν αποτραπεί κάτω από την άμεση παρέμβαση σωματείων και φορέων.

Χτες το πρωί οργανώθηκε νέα απόπειρα έξωσης, αυτήν τη φορά με τη συνοδεία δυνάμεων καταστολής. Συγκεκριμένα, δυνάμεις των ΜΑΤ, της ΟΠΚΕ, της ΥΜΕΤ έφτασαν από πολύ νωρίς στο σημείο για να ξεσπιτώσουν την οικογένεια. Η οικοσκευή της φορτώθηκε σε φορτηγάκι, στο οποίο οι μονάδες καταστολής φρόντισαν να ανοίξουν τον δρόμο, απωθώντας με τη βία και κάνοντας χρήση χημικών ενάντια σε όσους συγκεντρώθηκαν για να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους.

Εξω από το σπίτι που έγινε η έξωση
Οπως καταγγέλλει η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων (ΣΕΑΑΝ), που πρωτοστάτησε τόσο στην πρωινή κινητοποίηση όσο και στην απογευματινή διαμαρτυρία, ο κόσμος που είχε έρθει για να συμπαρασταθεί, «δέχτηκε απρόκλητη, βάρβαρη επίθεση με ρόπαλα, χημικά», οι δε αστυνομικές δυνάμεις «έφτασαν στο σημείο να επιχειρήσουν να βάλουν χειροπέδες στον ανάπηρο της οικογένειας, ενώ ο κόσμος δέχτηκε νέα βάρβαρη επίθεση για να φύγει το φορτηγό με τα έπιπλα της οικογένειας».

Μπροστά στην εξέλιξη αυτή, η ΣΕΑΑΝ καλεί τους αναπήρους, τους χρόνιους πάσχοντες, τις οικογένειες των ΑμεΑ «να κάνουν δική τους υπόθεση τη σωτηρία του σπιτιού της οικογένειας». «Απαιτούμε εδώ και τώρα να σταματήσουν οι πλειστηριασμοί! Η κυβέρνηση έστω και τώρα να εξασφαλίσει την παραμονή του αναπήρου και της οικογένειάς του στο σπίτι του. Να επιστραφούν από το fund τα λεφτά σε αυτόν που αγόρασε το σπίτι στον πλειστηριασμό και να καταχωρηθεί το σπίτι στον ανάπηρο», τονίζει.

Στην απογευματινή συγκέντρωση συμμετείχαν, εκτός από τη ΣΕΑΑΝ, ο Ενιαίος Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Αττικής και Νήσων, η Ομάδα Γυναικών Πετραλώνων - Θησείου της ΟΓΕ, ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών ΠΕ «Ο Παρθενώνας», φοιτητικοί σύλλογοι, άλλα σωματεία, φορείς και κάτοικοι. Κάλεσμα είχαν επίσης απευθύνει το ΠΑΜΕ και η Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αττικής (ΟΒΣΑ).

Ιδιαίτερα μαζική ήταν η απογευματινή συγκέντρωση και πορεία στα Ανω Πετράλωνα
Στο πλευρό τους βρέθηκε η βουλευτής του ΚΚΕ Αφροδίτη Κτενά. «Οι λέξεις "αίσχος" και "βαρβαρότητα" δεν φτάνουν για να περιγράψουν αυτό που συνέβη εδώ», είπε, ενώ όσον αφορά τη στάση της κυβέρνησης και των δυνάμεων της αστυνομίας, σχολίασε ότι «έδειξαν για άλλη μια φορά ποιανού τα τσιφλίκια φυλάνε. Εμείς έχουμε έναν μονάχα δρόμο: Μαζικό οργανωμένο αγώνα σε κάθε γειτονιά, για να σταματήσουμε τη βαρβαρότητα».

Τον λόγο στη συγκέντρωση πήραν εκπρόσωποι φορέων που κατήγγειλαν την καταστολή αλλά και το ξεσπίτωμα της οικογένειας. «Εκατοντάδες μαθητές μας σήμερα πήγανε στο σχολείο βλέποντας τις δυνάμεις των ΜΑΤ να έχουν αποκλείσει τη γειτονιά τους», ανέφερε η Βιολέττα Γαλανοπούλου, από τον Σύλλογο Εκπαιδευτικών «Ο Παρθενώνας». «Δεν θα αφήσουμε σπίτι λαϊκής οικογένειας να πέσει στα χέρια τους», ξεκαθάρισε ο Θανάσης Γκώγκος, από την Ομοσπονδία Φαρμάκου.

«Πορευόμαστε μαζί στον δρόμο της αλληλεγγύης, στον δρόμο του αγώνα», είπε η Δέσποινα Θωμά, από την Ομάδα Πετραλώνων - Θησείου της ΟΓΕ. «Ολοι οι Σύλλογοι των Ειδικών Σχολείων θα βρεθούν στο πλευρό της οικογένειας», τόνισε ο Στράτος Κάντζος, εκπρόσωπος Συλλόγου Γονέων. «Δηλώνουμε τη συμπαράστασή μας», είπε ο Γιώργος Μπίλης, πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων ΑμεΑ Αττικής και Νήσων. «Αυτή είναι η επενδυτική βαθμίδα της κυβέρνησης και του κεφαλαίου», κατήγγειλε τέλος ο Χάρης Χουρδάκης, εκ μέρους της ΣΕΑΑΝ.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Πρωτοβουλίες για τη λαϊκή κατοικία και την προστασία της (2024-10-08 00:00:00.0)
Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη! (2024-10-05 00:00:00.0)
Νέα κινητοποίηση αύριο ενάντια στο ξεσπίτωμα οικογένειας με ΑμεΑ (2024-09-05 00:00:00.0)
Το ξεσπίτωμα οικογένειας που έχει παιδί με αναπηρία δεν θα περάσει! (2024-08-30 00:00:00.0)
Να ακυρωθεί η έξωση από την πρώτη και μοναδική κατοικία της αθλήτριας ΑμεΑ (2024-07-04 00:00:00.0)
Σήμερα η νέα διαμαρτυρία σωματείων και φορέων (2023-12-28 00:00:00.0)