Παρασκευή 30 Αυγούστου 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΣΕΠΟΛΙΑ
Το ξεσπίτωμα οικογένειας που έχει παιδί με αναπηρία δεν θα περάσει!

Να μην τολμήσουν να εμφανιστούν τα «κοράκια», το μήνυμα που έστειλε η συγκέντρωση διαμαρτυρίας

RIZOSPASTIS

Χτες ήταν σειρά της γειτονιάς των Σεπολίων να ορθώσει τείχος ενάντια στο ξεσπίτωμα του λαού από τα «κοράκια» των τραπεζών και των funds.

Μετά από κάλεσμα μαζικών φορέων της 4ης Δημοτικής Κοινότητας της Αθήνας, όπως και του αγωνιστικού αναπηρικού κινήματος, πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στην έξωση οικογένειας που έχει παιδί με αναπηρία 67%.

Πρόκειται για 4μελή οικογένεια και όπως γνωστοποιούσε το κάλεσμα των φορέων, «ο Κ. είναι εργάτης εδώ και χρόνια και ακόμα δεν γνωρίζει πόση θα είναι η σύνταξη πείνας που θα πάρει, ενώ τα τελευταία χρόνια πέρασε μεγάλες χρονικές περιόδους ανεργίας. Η Β. είναι άνεργη και δεν μπορεί να βγει στη σύνταξη, αν και έχει συμπληρώσει την απαιτούμενη ηλικία. Εχουν δύο παιδιά. Το ένα είναι ο Σπύρος, ένα υπέροχο, πανέξυπνο και χαμογελαστό παιδί, με αναπηρία 67%, αθλητής με διακρίσεις τόσο στον στίβο όσο και στο μπάσκετ». Μάλιστα, στη συγκέντρωση αναφέρθηκε ότι είναι τουλάχιστον η 3η περίπτωση οικογένειας που έχει μέλος με αναπηρία και απειλείται να χάσει το σπίτι της στη συνοικία.

Στη συγκέντρωση μεταξύ άλλων καλούσαν: Ο Εκπολιτιστικός - Εξωραϊστικός Σύλλογος Σεπολίων «Η Αναγέννηση», ο Ενιαίος Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων ΑμεΑ Αττικής και Νήσων, η Ενωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων 4ης Δημοτικής Κοινότητας Δήμου Αθηναίων, η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων (ΣΕΑΑΝ), η Ομάδα Γυναικών Σεπολίων - Κολωνού (μέλος ΟΓΕ) και η Επιτροπή Συνταξιούχων ΙΚΑ 4ης Δημοτικής Κοινότητας, ο ΣΕΠΕ «Αριστοτέλης».


RIZOSPASTIS

Εργαζόμενοι, κάτοικοι και νεολαία από την περιοχή, ΑμεΑ έδωσαν το αγωνιστικό «παρών», απαιτώντας να κατοχυρωθεί το σπίτι ξανά στην οικογένεια, ενώ διατράνωσαν ότι θα είναι σε ετοιμότητα για να αποτρέψουν κάθε απόπειρα έξωσης.

Αυτό τόνισαν και στους χαιρετισμούς τους οι εκπρόσωποι των φορέων, υπογραμμίζοντας την αποφασιστικότητα όλων να σταθούν με όλες τις δυνάμεις στο πλευρό της οικογένειας.

«"Κοράκια" και κράτος των τραπεζιτών, το σπίτι του Σπύρου είναι ολωνών! Καμία έξωση», ανέγραφε ένα από τα πανό των φορέων.

Η συγκέντρωση ολοκληρώθηκε με πορεία στους γύρω δρόμους μεταφέροντας το μήνυμα αλληλεγγύης και αντίστασης σε κάθε στενό και πολυκατοικία, με τα συνθήματα να αντηχούν δυνατά όπως «"Κοράκια" - "κοράκια" ακούστε το καλά, μαζέψτε τα και φύγετε από τη γειτονιά» και «Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη».

Σήμερα στη Θεσσαλονίκη

Σε κινητοποίηση ενάντια στην έξωση οικογένειας εργαζόμενου στον ιδιωτικό τομέα από το σπίτι τους στη Σουρωτή Θεσσαλονίκης, που αποτελεί τη μοναδική και κύρια κατοικία της, καλεί το ΣΕΤΗΠ Θεσσαλονίκης.

Σήμερα, Παρασκευή, προγραμματίζεται παράσταση διαμαρτυρίας στις 8.30 π.μ., έξω από τα γραφεία της εταιρείας (Λέοντος Σοφού 18) και τη Δευτέρα 2/9 στις 8 π.μ., καλεί σε παν-κινητοποίηση έξω από το σπίτι της οικογένειας στη Σουρωτή.

Οπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΣΕΤΗΠ, στο σπίτι διαμένει μόνιμα η μητέρα του εργαζόμενου, η οποία αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα υγείας και ζει με μια πενιχρή σύνταξη χηρείας.

Το σπίτι βγήκε στο σφυρί για στεγαστικό δάνειο που «κοκκίνισε». Στον πλειστηριασμό αποκτήθηκε από το ίδιο το fund. Ο εργαζόμενος και η οικογένειά του εξωθούνται σε έξωση την ερχόμενη Δευτέρα 2 Σεπτέμβρη παρόλο που εκκρεμούν δύο δικαστήρια, η συζήτηση των οποίων θα γίνει εντός του Νοέμβρη, με στόχο την ανατροπή του πλειστηριασμού.

«Πρόκειται για ακόμα ένα περιστατικό αρπαγής της πρώτης κατοικίας, που παρά τις επικλήσεις της κυβέρνησης, αποδεικνύει με εκκωφαντικό τρόπο την παντελή έλλειψη προστασίας της εργατικής - λαϊκής κατοικίας, καθώς και την ουσία της πολιτικής όλων των κυβερνήσεων για τη δήθεν προστασία των δανειοληπτών - εργαζομένων.

Μόνο ο λαός, οργανωμένος, μαζί με τα σωματεία και τους μαζικούς του φορείς, μπορεί να αποτελέσει ασπίδα προστασίας της λαϊκής κατοικίας. Βρισκόμαστε σε αγωνιστική ετοιμότητα! Κάθε σπίτι λαϊκής οικογένειας που κινδυνεύει να χαθεί, να γίνεται σπίτι όλης της γειτονιάς, των σωματείων, των μαζικών φορέων της περιοχής», σημειώνει.

Απαιτεί εδώ και τώρα προστασία της πρώτης κατοικίας!

Να μη γίνει η έξωση της οικογένειας από το σπίτι της!

Καλεί τα σωματεία της πόλης και τους φορείς της περιοχής να μην επιτρέψουν να πεταχτεί η οικογένεια έξω από το σπίτι της.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ