Παρασκευή 30 Αυγούστου 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΒΙΟΠΑΛΑΙΣΤΕΣ ΑΓΡΟΤΕΣ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ
Συνεχίζουν τον αγώνα για δίκαιες αποζημιώσεις

Κινητοποίηση σήμερα στον κόμβο Βελεστίνου

Νέα κινητοποίηση οργανώνουν σήμερα Παρασκευή οι Αγροτικοί Σύλλογοι Πηλίου, δίνοντας συνέχεια στον αγώνα τους για δίκαιες αποζημιώσεις για τις καταστροφικές πλημμύρες του περσινού Σεπτέμβρη.

Συγκεκριμένα, οι Αγροτικοί Σύλλογοι θα πραγματοποιήσουν κινητοποίηση στον κόμβο του Βελεστίνου. Αφού πραγματοποιήσουν προσυγκεντρώσεις στις 4 μ.μ. στο Καράβωμα, στις 5.30 μ.μ. στο ύψος του Περιφερειακού και στις 6.30 μ.μ. στον κόμβο της Χλόης, θα κάνουν προσπάθεια να βγουν στον κόμβο Βελεστίνου και να ανοίξουν τα διόδια, ως ένδειξη διαμαρτυρίας. Στη συνέχεια θα πραγματοποιηθεί και συνέλευση πάνω στην ΠΑΘΕ, ώστε να παρθούν αποφάσεις για τη συνέχιση του αγώνα.

Οι αγρότες διεκδικούν: Δίκαιες αποζημιώσεις από τον ΕΛΓΑ, με ίδιο τρόπο καταβολής σε όλους. Να καλυφθούν οι διαφορές μεταξύ συναδέλφων. Να αποζημιωθεί δίκαια με 1.000 ευρώ το στρέμμα σε μήλα, κάστανα και καρύδια για το σύνολο των αγροτών. Αμεσες αποκαταστάσεις των καταστροφών από «Daniel» και «Elias». Αμεση επισκευή και συντήρηση του οδικού δικτύου και της αγροτικής οδοποιίας. Θωράκιση του Πηλίου με αντιπλημμυρικά έργα. Αμεση αναβάθμιση και συντήρηση του απαρχαιωμένου συστήματος ύδρευσης και άρδευσης. Μείωση του κόστους παραγωγής. Αφορολόγητα καύσιμα, όπως στους εφοπλιστές. Μείωση της τιμής του αγροτικού ρεύματος, κατάργηση της ρήτρας αναπροσαρμογής. Κατάργηση του ΦΠΑ σε μέσα και εφόδια. Αλλαγή του αναχρονιστικού κανονισμού του ΕΛΓΑ, ώστε να αποζημιώνει στο 100% της ζημιάς από όλους τους φυσικούς κινδύνους και νόσους, με επαρκή κρατική χρηματοδότηση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ