Παρασκευή 30 Αυγούστου 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΜΕΣΣΗΝΙΑ
Δύο εργατικά «ατυχήματα» σε δήμους σε δύο μέρες!

Να διευκρινιστούν άμεσα οι συνθήκες κάτω από τις οποίες σημειώθηκαν μέσα σε δύο μέρες δύο εργατικά «ατυχήματα» σε δήμους του νομού, απαιτεί από τις αρμόδιες υπηρεσίες η ΔΑΣ - ΟΤΑ Μεσσηνίας με ανακοίνωσή της.

Συγκεκριμένα, χτες, σημειώθηκε τροχαίο με απορριμματοφόρο του δήμου Μεσσήνης, σε σημείο όπου εργολάβος της ΔΕΥΑ Καλαμάτας τοποθετούσε αγωγό επί της παλαιάς Εθνικής οδού, ενώ προχτές ανειδίκευτος εργάτης συμβασιούχος έσπασε το πόδι του στην προσπάθειά του να κόψει κλαδιά στον Νέδωνα.

«Απαιτούμε άμεσα να διερευνηθούν οι συνθήκες κάτω από τις οποίες πραγματοποιήθηκαν τα ατυχήματα», σημειώνει η ΔΑΣ, υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι είναι γνωστές οι ελλείψεις προσωπικού στους δήμους, η κατάσταση της συντήρησης των απορριμματοφόρων, οι ελλείψεις στα μέτρα ατομικής προστασίας και οι εργασιακές σχέσεις με τα εξαντλητικά ωράρια.

Με αφορμή και τα νέα «ατυχήματα» η ΔΑΣ επαναφέρει την ανάγκη άμεσα να συγκροτηθούν οι Επιτροπές Υγείας και Ασφάλειας σε κάθε δήμο, κάτι για το οποίο αδιαφορούν οι δημοτικές αρχές.

Παράλληλα, απαιτεί από την πλειοψηφία του σωματείου δημόσια συνεδρίαση του Διοικητικού του Συμβουλίου, προκειμένου να διεκδικηθούν: «Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού όλων των ειδικοτήτων που προβλέπονται στους ΟΕΥ των δήμων. Να πάψουν οι δήμοι να προσπαθούν να καλύψουν τα κενά σε εργαζόμενους όλων των ειδικοτήτων με ανειδίκευτους διμηνίτες, τετραμηνίτες, οχταμηνίτες κοινωφελούς εργασίας, με "μπλοκάκια" και με κάθε μορφή "ελαστικής" σχέσης εργασίας. Να σταματήσουν τα εξαντλητικά ωράρια εργασίας που με μαθηματική ακρίβεια οδηγούν σε εργατικά "ατυχήματα". Ανανέωση και συντήρηση απορριμματοφόρων, μηχανημάτων, φορτηγών και όλου του απαραίτητου εξοπλισμού. Αυστηρή εξασφάλιση και τήρηση όλων των απαραίτητων μέτρων υγείας και ασφάλειας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ