Μεγάλα Φεστιβάλ την ερχόμενη βδομάδα
Σάββατο 31 Αυγούστου 2024 - Κυριακή 1 Σεπτέμβρη 2024

Μπαίνοντας ο Σεπτέμβρης βρίσκει το 50ό Φεστιβάλ της ΚΝΕ σε τροχιά κορύφωσης σε μεγάλες πόλεις και πρωτεύουσες νομών, μεταφέροντας το σύνθημα «Γράφουμε Ιστορία, αλλάζουμε τον κόσμο - Το μέλλον μας είναι ο σοσιαλισμός!», και «συνομιλώντας» με τα πλήθη του κόσμου και της νεολαίας σε μεγάλες πολιτικές συγκεντρώσεις και πλούσιες πολιτιστικές εκδηλώσεις. Σε όλα τα Φεστιβάλ υπάρχουν εκθέσεις βιβλίου της «Σύγχρονης Εποχής» θεματικά περίπτερα, χώροι με δραστηριότητες για παιδιά κ.ά.

Αναλυτικά την ερχόμενη βδομάδα γίνονται Φεστιβάλ στις εξής πόλεις:

Αρτα

Στις 5, 6 και 7 Σεπτέμβρη, στο Εκθεσιακό Κέντρο, θα μιλήσει ο Θοδωρής Κωτσαντής, Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ. Την Πέμπτη 5 Σεπτέμβρη το πρόγραμμα περιλαμβάνει: Χαιρετισμό από την ΚΝΕ, μουσική από τοπικά συγκροτήματα, συναυλία με την Ρίτα Αντωνοπούλου και τους «Ρεβάνς», συναυλία με τους Replica Music Band. Την Παρασκευή 6 Σεπτέμβρη: Ομιλία από τον Θοδωρή Κωτσαντή, Γραμματέα του ΚΣ της ΚΝΕ, συναυλία με τον Γιώργο Μαργαρίτη και ικαριώτικο γλέντι με τον Νίκο Φάκαρο. Το Σάββατο 7 Σεπτέμβρη: Αφιέρωμα στο τραγούδι της μεταπολίτευσης από συγκρότημα του Τμήματος Μουσικών Σπουδών, αφιέρωμα στον Λαυρέντη Μαχαιρίτσα με τους Διονύση Τσακνή, «Κίτρινα Ποδήλατα» και Μιρέλα Πάχου, και ηπειρώτικο γλέντι με την ορχήστρα του Κωνσταντίνου Λιόντου. Στον χώρο θα διατίθεται λεύκωμα των Οργανώσεων του ΚΚΕ και της ΚΝΕ αφιερωμένο στα 50 χρόνια του Φεστιβάλ στην Αρτα.

Βόλος

Στις 6 και 7 Σεπτέμβρη, στο Πάρκο Ρ. Φεραίου, θα μιλήσει η Θεανώ Καπέτη, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ. Την Παρασκευή 6 Σεπτέμβρη το πρόγραμμα περιλαμβάνει ομιλία από την Θεανώ Καπέτη, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, και συναυλία με τους «Γκιντίκι». Το Σάββατο 7 Σεπτέμβρη: Συζήτηση με τον Ελισαίο Βαγενά, μέλος της ΚΕ και υπεύθυνο του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων της ΚΕ, με θέμα «Εμπειρίες από τη διαχρονική συμβολή του ΚΚΕ στην αντιπολεμική, αντιιμπεριαλιστική πάλη. Σύγχρονα συμπεράσματα». Συναυλία με μαθητικά και φοιτητικά συγκροτήματα. Συναυλία με την Νεφέλη Φασούλη. Λαϊκό γλέντι.

Κέρκυρα

Στις 6 και 7 Σεπτέμβρη στην Πάνω Πλατεία, από τις 20.00. Θα μιλήσει η Ελένη Μπέλλου, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ. Την Παρασκευή 6 Σεπτέμβρη το πρόγραμμα περιλαμβάνει: Συζήτηση με θέμα «Εργασιακός "καύσωνας" στην Κέρκυρα του τουρισμού», μουσικό αφιέρωμα στα 50 χρόνια του Φεστιβάλ της ΚΝΕ στο νησί και συναυλία με την Νεφέλη Φασούλη. Το Σάββατο 7 Σεπτέμβρη: Τουρνουά μπάσκετ 3x3 (στις 17.00), τραγούδια ακαπέλα με τη συντροφιά από το Βαλανειό, πολιτική συγκέντρωση με ομιλήτρια την Ελένη Μπέλλου, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, και συναυλία με την Ρίτα Αντωνοπούλου και τους «Ρεβάνς». Στον χώρο θα υπάρχει φοιτητικό στέκι όπου θα γίνει συζήτηση για το τι πανεπιστήμιο έχουμε ανάγκη σήμερα.

Πτολεμαΐδα

Στις 5 και 6 Σεπτέμβρη, στο Πέτρινο Δημοτικό, από τις 20.00. Θα μιλήσει ο Γιάννης Τασιούλας, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ. Την Πέμπτη 5 Σεπτέμβρη το πρόγραμμα περιλαμβάνει: Συζήτηση με θέμα «Η κάλυψη των ενεργειακών αναγκών του λαού για φτηνό ρεύμα μπορεί να γίνει πράξη σε σύγκρουση με το σύστημα και την πολιτική ΕΕ - κυβέρνησης» και γλέντι με τη μουσική ορχήστρα «Μουσικόραμα». Την Παρασκευή 6 Σεπτέμβρη: Ομιλία από τον Γ. Τασιούλα, συναυλία των The MusiX και συναυλία με την Ρίτα Αντωνοπούλου και τους «Ρεβάνς».

Αγρίνιο

Στις 6 και 7 Σεπτέμβρη, στο Παπαστράτειο Γυμνάσιο. Θα μιλήσει η Βιβή Δάγκα, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτή του Κόμματος. Την Παρασκευή 6 Σεπτέμβρη το πρόγραμμα (από τις 21.00) περιλαμβάνει: Μουσικό αφιέρωμα στα 50 χρόνια του Φεστιβάλ με καλλιτέχνες της πόλης που συμμετείχαν στις εκδηλώσεις του. Ομιλία από τον Ανδρέα Ζάγκα, μέλος του Γραφείου Περιοχής Δυτικής Ελλάδας της ΚΝΕ και Γραμματέα του Τομεακού Συμβουλίου Αιτωλοακαρνανίας. Αφιέρωμα στον Λαυρέντη Μαχαιρίτσα με τον Διονύση Τσακνή και τα «Κίτρινα Ποδήλατα». Λαϊκό γλέντι με τους Σωτήρη Γκεβεντζέ (τραγούδι), Ανδρέα Φούκα (τραγούδι), Κάρπο Κουτσούμπα (μπουζούκι - τραγούδι), Χριστίνα Κορκοντζέλου (πιάνο - τραγούδι), Νεκτάριο Αποστολιώτη (κιθάρα - πλήκτρα), Αλέκο Στασινό (μπάσο), Κώστα Φραγκάκη (τύμπανα). Το Σάββατο 7 Σεπτέμβρη το πρόγραμμα (από τις 20.45) περιλαμβάνει: Αφηγηματική παρουσίαση με τίτλο «Πατρίδα Κατεχόμενη» για τη γενοκτονία του Παλαιστινιακού λαού, σε επιμέλεια Αντωνίας Χειμαριώτη. Ομιλία από την Β. Δάγκα. Συναυλία με τον Γιώργο Μεράντζα. Παραδοσιακό δημοτικό γλέντι με τους Χριστίνα Τσουραπούλη και Θοδωρή Κουτσουπιά (τραγούδι), Αγγελο Σταθόπουλο (κλαρίνο), Βασιλική Μήτσου (βιολί), Παναγιώτη Μήτσο (λαούτο) και Μάκη Φεγγούλη (κρουστά). Στον χώρο ξεχωρίζει μεταξύ άλλων η έκθεση για την ιστορία του καπνεργατικού κινήματος στο Αγρίνιο.

Αλεξανδρούπολη

Στις 6 Σεπτέμβρη, στο Πάρκο Ακαδημίας. Θα μιλήσει ο Διονύσης Κλάδης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και Γραμματέας της Επιτροπής Περιοχής Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης του ΚΚΕ. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει ακόμα αφιέρωμα στον Χρόνη Αηδονίδη με την ορχήστρα του Νίκου Αλβανόπουλου (ερμηνεύει ο Βαγγέλης Δημούδης) και συναυλία με τους ID.THUMB.ACCENT. Στον χώρο θα υπάρχουν έκθεση για τα 25 χρόνια από τον πόλεμο στη Γιουγκοσλαβία, αθλητικές δραστηριότητες (τοξοβολία, μπάντμιντον, μίνι πινγκ πονγκ) κ.ά.

Μυτιλήνη

Στις 6 και 7 Σεπτέμβρη, στο Πάρκο Αγίας Ειρήνης. Την Παρασκευή 6 Σεπτέμβρη το πρόγραμμα περιλαμβάνει: Ομιλία από τον Ζήση Λυμπερίδη, μέλος της Γραμματείας της ΚΕ του ΚΚΕ, συναυλία έντεχνου - ροκ με τους Παναγιώτη Καραγιάννη, Ιωάννη Παπλωματά and the band και μεγάλο αφιέρωμα στο σύγχρονο κοινωνικοπολιτικό τραγούδι, σε ενορχήστρωση Θύμιου Παπαδόπουλου, με τους: Σπύρο Γραμμένο, Αλέξανδρο Δάικο, Βιολέτα Ικαρη, Μιχάλη και Παντελή Καλογεράκη, Πολυξένη Καράκογλου, Δημήτρη Μητσοτάκη, Μιρέλα Πάχου. Το Σάββατο 7 Σεπτέμβρη: Βιβλιοπαρουσίαση της έκδοσης «Από τον Εργατικό Αστέρα έως την Πανεργατική. Το κίνημα του εργατικού αθλητισμού και άλλες ιστορίες αθλητικής αντίστασης», από τον συγγραφέα Νάσο Μπράτσο, εργαστήρι λογοτεχνικής γραφής και συναυλίες: «Αστικό Μεσοπολεμικό Τραγούδι» με τους Γιάννα Μαϊστρέλλη (βιολί), Αλέκο Καφούνη (σαντούρι), Αντώνη Μυλωνά (κιθάρα), Μαρία Σεϊτανίδου (φωνή). «Το όχι του ρεμπέτικου» με τους Γιώτα Μιχαλέλλη (τραγούδι), Γιώργο Σταυρακέλλη (μπουζούκι), Ισίδωρο Παπαγεωργίου (κιθάρα), Μυρσίνη Κουτσκουδή - Βουρλή (τραγούδι). «Αιγαίο, μια θάλασσα γεμάτη μουσικές», με το συγκρότημα του Κώστα Καλδέλλη (τραγούδι) και τους Αντώνη Κονσολάκη (μπουζούκι - τραγουδι), Αντώνη Μυλωνά (κιθάρα), Ορφέα Βουγιούκα (βιολί - φωνή), Στρατή Καζαντζή (σαντούρι - μπαγλαμά).

Αλλες πόλεις

Στη Θήβα, στις 7 Σεπτέμβρη, στο γήπεδο μπάσκετ Αγίου Νικολάου, θα μιλήσει ο Κ. Κούκης, Γραμματέας της Οργάνωσης Περιοχής Ανατολικής Στερεάς - Εύβοιας της ΚΝΕ.

Στην Κόρινθο, στις 7 Σεπτέμβρη, στην πλατεία Φλοίσβου, θα μιλήσει ο Νίκος Κουτουμάνος, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει ακόμα hip hop συναυλίες από τους Hairec και Final Act, μουσικό - αφηγηματικό αφιέρωμα στα 50 χρόνια του Φεστιβάλ και λαϊκό γλέντι με τους Βασίλη Καρδαρά, Θοδωρή Σκόνδρα και Βασιλική Τσιφτσή.

Στο Ναύπλιο, στις 7 Σεπτέμβρη, στον Πεζόδρομο Κολυμβητηρίου, θα μιλήσει ο Δημήτρης Τζαβάρας, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει ακόμα συναυλίες με τους Epiblues και «Ξένοι», καθώς επίσης παραδοσιακό και λαϊκό γλέντι με τους Maqam και «Εκτός προγράμματος».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Εκδηλώσεις σε όλη τη χώρα (2024-08-23 00:00:00.0)
Σε πορεία κορύφωσης με μεγάλες εκδηλώσεις τις επόμενες μέρες (2023-09-06 00:00:00.0)
Μεγάλες εκδηλώσεις αυτές τις μέρες (2022-09-08 00:00:00.0)
Φεστιβαλικά ραντεβού αυτές τις μέρες (2016-08-27 00:00:00.0)
Εκδηλώσεις σε όλη τη χώρα (2014-09-03 00:00:00.0)
Αλλες εκδηλώσεις (2009-09-02 00:00:00.0)