Παρασκευή 23 Αυγούστου 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΝΕΟΛΑΙΑ
50ό ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ - «ΟΔΗΓΗΤΗ»
Εκδηλώσεις σε όλη τη χώρα

«Γράφουμε Ιστορία, αλλάζουμε τον κόσμο - Το μέλλον μας είναι ο σοσιαλισμός!». Με αυτό το σύνθημα το 50ό Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή» «ταξιδεύει» σε όλη τη χώρα, με τις εκδηλώσεις του να κορυφώνονται στις 18, 19, 20 και 21 Σεπτέμβρη στην Αθήνα, στο Πάρκο Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης «Αντώνης Τρίτσης». Το Σάββατο 21 Σεπτέμβρη στη μεγάλη πολιτική συγκέντρωση θα μιλήσει ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, και θα χαιρετίσει ο Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ, Θοδωρής Κωτσαντής.

Αυτές τις μέρες προγραμματίζονται εκδηλώσεις σε:

  • Σταυρό Θεσσαλονίκης, σήμερα Παρασκευή, στο ανοιχτό αμφιθέατρο Σταυρού στις 20.00. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει ομιλία από την Αναστασία Παπαδοπούλου, μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ, και συναυλία με το συγκρότημα «Τέσσερις Νότες». Θα λειτουργήσει έκθεση βιβλίου της «Σύγχρονης Εποχής» και θα πραγματοποιηθούν δραστηριότητες για μαθητές.
  • Νέα Μουδανιά Χαλκιδικής, σήμερα Παρασκευή στην πλατεία στις 20.00. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει ομιλία από την Βασιλεία Γιαννούση, μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ, και συναυλία με τοπικά νεανικά συγκροτήματα. Θα λειτουργήσει έκθεση βιβλίου της «Σύγχρονης Εποχής» και θα πραγματοποιηθούν δραστηριότητες για μαθητές.
  • Τσαριτσάνη Λάρισας, αύριο Σάββατο, στην κεντρική πλατεία του χωριού στις 21.30. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει ομιλία από την Αναστασία Χατζηβασίλη, μέλος του Γραφείου Περιοχής Θεσσαλίας της ΚΝΕ, και έντεχνη - λαϊκή μουσική με τους Βικτωρία - Ελπίδα και Χρήστο Δίπλα.
  • Αστακό Αιτωλοακαρνανίας, αύριο Σάββατο στη νέα πλατεία (παραλία). Το πρόγραμμα περιλαμβάνει: Ομιλία από τον Νίκο Παπαναστάση, βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας του ΚΚΕ. Αφηγηματική παρουσίαση με θέμα τη γενοκτονία του Παλαιστινιακού λαού και τίτλο «Πατρίδα Κατεχόμενη». Λαϊκό γλέντι με τους Σωτήρη Γκεβεντζέ (τραγούδι), Ανδρέα Φούκα (τραγούδι), Κάρπο Κουτσούμπα (μπουζούκι - τραγούδι), Χριστίνα Κορκοντζέλου (πιάνο - τραγούδι) και Νεκτάριο Αποστολιώτη (κιθάρα - πλήκτρα). Στον χώρο θα λειτουργήσει έκθεση βιβλίου της «Σύγχρονης Εποχής».
  • Μεγάλη Παναγιά Χαλκιδικής, την Κυριακή 25 Αυγούστου στην πλατεία, με ομιλία από τον Νίκο Τσακλίδη, μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ, και συναυλία με το συγκρότημα «Τέσσερις Νότες». Θα λειτουργήσει έκθεση βιβλίου της «Σύγχρονης Εποχής» και θα πραγματοποιηθούν δραστηριότητες για μαθητές.
  • Αμύνταιο Φλώρινας, την Πέμπτη 29 Αυγούστου, στον αύλειο χώρο του παλιού Δημοτικού Σχολείου στις 21.00. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει ομιλία από τον Νίκο Χριστάνη, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και Γραμματέα της Επιτροπής Περιοχής Δυτικής Μακεδονίας, και γλέντι με την «Μπάντα της Φλώρινας» των αδελφών Βαλκάνη.
  • Καστοριά, το Σάββατο 31 Αυγούστου, στην πλατεία Απόζαρι στις 20.00. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει ομιλία από τον Ανδρέα Κοράκη, μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ. Θα ακολουθήσουν συναυλία με τους Banda Entopica και αφιέρωμα στο προσφυγικό - ποντιακό τραγούδι με τον Ιορδάνη Σιαπέρδα.
  • Λευκάδα, το Σάββατο 31 Αυγούστου στο Ανοιχτό Θέατρο της πόλης. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει ομιλία από την Αφροδίτη Μπόμπολη, μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ, και συναυλία με την Μελίνα Κανά και τον Αλέξανδρο Κτιστάκη.
  • Πύργο, το Σάββατο 31 Αυγούστου, στο Θεματικό Πάρκο Ξυστρή στις 20.00. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει ομιλία από τον Δημήτρη Μπιργάλια, μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ, και μεγάλη συναυλία με τους «Κοινούς Θνητούς».
  • Λήμνο, την Κυριακή 1η Σεπτέμβρη, στο πάρκο Ανδρωνίου στη Μύρινα στις 20.00. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει ομιλία από την Γωγώ Θεοδωροπούλου, μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ, και ρεμπέτικο γλέντι από τοπικό μουσικό σχήμα. Κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ θα λειτουργούν έκθεση βιβλίου της «Σύγχρονης Εποχής» και χώρος για τους φίλους του «κόκκινου Αερόστατου».
30 και 31 Αυγούστου οι κεντρικές εκδηλώσεις στην Καλαμάτα

Την Παρασκευή 30 και το Σάββατο 31 Αυγούστου θα πραγματοποιηθούν οι εκδηλώσεις του 50ού Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή» στην Καλαμάτα, στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής. Η κεντρική ομιλία θα γίνει την πρώτη μέρα στις 21.15 από τον Κύριλλο Παπασταύρου, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

Αναλυτικά το πλούσιο πρόγραμμα και των δύο ημερών:

Παρασκευή 30 Αυγούστου: Συναυλία με το μαθητικό συγκρότημα «Εν Ψυχρώ». Συναυλία με τον «Εισαγγελέα». Στις 21.15 ομιλία από τον Κύριλλο Παπασταύρου. Μεγάλη συναυλία με τον Μίλτο Πασχαλίδη. Εντεχνο και ρεμπέτικο πρόγραμμα με τους «Ασσόδυο».

Σάββατο 31 Αυγούστου: Συναυλία με το μαθητικό συγκρότημα «KSBAND». Μουσικό - αφηγηματικό αφιέρωμα στα 80 χρόνια από την απελευθέρωση της Καλαμάτας. Μεγάλη συναυλία με τον Δημήτρη Μπάση. Εντεχνο και λαϊκό πρόγραμμα από τους «Καθ' ωδών».

Στον χώρο, με έναρξη και τις δύο μέρες στις 7 μ.μ., θα λειτουργούν: Εκθεση αφιερωμένη στα 50 χρόνια Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή» στην Καλαμάτα. Περίπτερο του Πολυχώρου Δημιουργίας της ΚΝΕ «Μικρόβιο - Γιώργος Βουβαλέας», με το πρόγραμμα της νέας χρονιάς. Εκθεση βιβλίου της «Σύγχρονης Εποχής». Μαθητικό Στέκι.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ