Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις ενάντια στα «λουκέτα» σε σχολεία
Τετάρτη 2 Οχτώβρη 2024

Από προηγούμενη κινητοποίηση
Σε νέα συγκέντρωση ενάντια στις καταργήσεις τμημάτων καλεί αύριο Πέμπτη στις 6.30 μ.μ. στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά η ΕΛΜΕ Πειραιά, από κοινού με γονείς και σωματεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, κλιμακώνοντας τον αγώνα ο οποίος έχει ήδη φέρει αποτελέσματα, καθώς από τα 108 τμήματα που αρχικά προγραμματιζόταν να καταργηθούν, έχουν κερδηθεί τα 82!

Οπως σημειώνει, την περασμένη Παρασκευή «υλοποιώντας την απόφαση που πήραμε στην πολύ μαζική σύσκεψη (22/9) με γονείς και άλλα εκπαιδευτικά σωματεία και μετά τη μεγάλη κινητοποίηση στις 19/9, παραδώσαμε στη ΔΔΕ Πειραιά μαζί με εκπροσώπους συλλόγων γονέων και εκπαιδευτικών από πολλά σχολεία 1.000 υπογραφές γονέων, με αίτημα την άμεση ακύρωση της διαδικασίας συγχώνευσης / κλεισίματος τμημάτων, διεκδικώντας να ικανοποιηθούν τα αιτήματα των σχολείων για δημιουργία νέων τμημάτων. Στη συνάντησή μας τις υπογραφές παρέλαβαν οι προϊστάμενοι των τμημάτων της Δ/νσης (ο ΔΔΕ απουσίαζε).

Οπως δήλωσαν οι εκπρόσωποι της ΔΔΕ, έχουν γίνει θετικές εισηγήσεις για τα παρακάτω σχολεία: ΕΠΑΛ Κορυδαλλού, ΕΠΑΛ Δραπετσώνας, Γυμνάσιο Αμπελακίων Σαλαμίνας, ΓΕΛ Κυθήρων, αλλά και για άλλα τμήματα. Εμείς συνεχίζουμε ζητώντας να εγκριθούν ΟΛΑ».

Με προμετωπίδα τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών απέναντι σε μια πολιτική που τα αντιμετωπίζει ως κόστος, ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και η ΕΛΜΕ Καρδίτσας διοργανώνουν σήμερα στις 7 μ.μ. συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην κεντρική πλατεία της Καρδίτσας.

Στο κάλεσμά τους τονίζουν μεταξύ άλλων ότι «στην Καρδίτσα, όπως και σε όλη τη χώρα, αντιμετωπίζουμε τις μαζικές συγχωνεύσεις - κλεισίματα τμημάτων από το Νηπιαγωγείο έως το Λύκειο. Η κυβέρνηση, κάνοντας το μαύρο άσπρο, βαφτίζει τους κόφτες "εξορθολογισμό" του εκπαιδευτικού συστήματος, με τον υπουργό Παιδείας να δηλώνει με απύθμενο θράσος ότι αυτή είναι η λύση για την Παιδεία».

Στη συγκέντρωση καλούν και τα σωματεία οικοδόμων και εμποροϋπαλλήλων, επισημαίνοντας μεταξύ άλλων ότι «όλος ο λαός μαζί με τους εκπαιδευτικούς, τους συλλόγους γονέων και κηδεμόνων, τους εργαζόμενους, τους αγρότες, τη νεολαία της Καρδίτσας, παλεύουμε ενάντια στα σχέδια της κυβέρνησης. Είναι υπόθεση όλων μας να μην πάνε τα παιδιά μας στα σχολεία και στοιβαχτούν ανά 25 και 28 σε μια αίθουσα, να μη γεμίσουν τα προγράμματά τους με κενά λόγω των απουσιών χιλιάδων εκπαιδευτικών, να μη στερηθούν βασικά αναλώσιμα λόγω έλλειψης χρημάτων».

Ακόμα, σε συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία του Πύργου αύριο Πέμπτη στις 9 π.μ. καλούν η ΕΛΜΕ Ηλείας και ο Σύλλογος Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πύργου - Αρχαίας Ολυμπίας, απαιτώντας άμεσες λύσεις για τα προβλήματα της Εκπαίδευσης στον νομό.

Επίσης, σε νέα κινητοποίηση αύριο Πέμπτη, στις 2 μ.μ. στα γραφεία της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης στη Χαλκίδα, καλούν εκπαιδευτικοί και γονείς της Εύβοιας, απαιτώντας να παρθούν πίσω οι αποφάσεις υποβάθμισης σχολείων και οι απειλές για πειθαρχικές διώξεις εκπαιδευτικών που συμμετέχουν στην απεργία - αποχή κατά της «αξιολόγησης».

Απαιτούν ανάκληση των καταργήσεων 12 τμημάτων στην Κεφαλονιά

Σε συγκέντρωση έξω από τα σχολεία στο «Φαραώ» σήμερα Τετάρτη στις 12 μ. καλεί η ΕΛΜΕ Κεφαλονιάς Ιθάκης, αντιδρώντας στην κατάργηση ενός τμήματος στην Γ' Γυμνασίου του 2ου Γυμνασίου Αργοστολίου, καθώς και 11 ακόμα τμημάτων σε σχολεία του νησιού.

Η ΕΛΜΕ έστειλε ανοιχτή επιστολή προς τον πρωθυπουργό και τον υπουργό Παιδείας, όπου σχολιάζει ότι «στην Γ' τάξη του 2ου Γυμνασίου Αργοστολίου φοιτούν 72 μαθητές και από αυτούς οι 17 είναι μαθητές με διαγνώσεις μαθησιακών δυσκολιών κ.ά. Ολο το σχολείο και φυσικά η Γ' τάξη του λειτουργεί εδώ και δέκα χρόνια σε κοντέινερ, σε αίθουσες μικρές και ανθυγιεινές.

Φέτος, με βάση τις οδηγίες που δώσατε, για να εφαρμοστεί αυστηρά ο νόμος σας, που προβλέπει μέχρι και 30 μαθητές στην τάξη (27 +10%), περικόψατε εκτός των άλλων και ένα τμήμα από την Γ' Γυμνασίου του συγκεκριμένου σχολείου».

Και προσθέτει: «Θέλουμε να συγχαρούμε επίσης τους υπηρεσιακούς ιθύνοντες της πολιτικής σας, γιατί "κούμπωσαν" ακριβώς τους μαθητές και τον εκπαιδευτικό της τάξης στα τετραγωνικά της αίθουσας - "κοντέινερ" 40 τ.μ., δηλαδή, 24 μαθητές x 1,5 τ.μ ο καθένας, σύνολο 36 τ.μ., αν προσθέσουμε 1,5 τ.μ. την έδρα του καθηγητή φτάνουμε στα 37,5 τ.μ. και μένει και λίγο, για να γράφουμε στον πίνακα και για να απεγκλωβιστούμε σε περίπτωση σεισμού!

Αίσχος και μόνο αίσχος, κύριε πρωθυπουργέ και κύριε υπουργέ Παιδείας του "εξορθολογισμού" και της "καινοτομίας"».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Συρρικνώνει αριθμητικά τα σχολεία που αντέδρασαν και πέτυχαν να μη συγχωνευτούν (2024-07-24 00:00:00.0)
Καμία σκέψη για συγχώνευση τμημάτων! (2022-11-17 00:00:00.0)
Πολύμορφες δράσεις από γονείς, εκπαιδευτικούς, μαθητές σε πολλές πόλεις (2022-01-13 00:00:00.0)
Ακύρωσαν την προσπάθεια «ελεύθερης επιλογής σχολείου» (2012-06-23 00:00:00.0)
Αγωνιστικές παρεμβάσεις από την πρώτη μέρα (2011-09-10 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ (2009-09-05 00:00:00.0)