Παρουσιάστηκε το πρόγραμμα
«Εμβληματικοί καλλιτέχνες και καλλιτέχνιδες από όλα τα μέρη της Γης, ρηξικέλευθες παραστάσεις, αφηγήσεις για μυθικές μορφές της Τέχνης που πέρασαν από τα θέατρά του, τολμηροί πειραματισμοί και αδιάκοπες αναζητήσεις έχουν σμιλέψει τον χαρακτήρα του θεσμού, καθιστώντας τον ζωντανό φορέα μιας πολιτιστικής ταυτότητας, που δεν γνωρίζει σύνορα. Ενα φεστιβάλ με τόσο μακρά πορεία έχει γίνει μάρτυρας και δημιουργός πολιτιστικών εξελίξεων. Είναι ένα με τη ζωή μας. Οσα συντελέστηκαν στην Επίδαυρο και στην Αθήνα δεν είναι εικόνες για ένα μουσείο μνήμης. Η Ιστορία του οργανισμού μας είναι οδηγός και κίνητρο για να συνεχίσουμε την εξερεύνηση», σημείωσε μεταξύ άλλων η Κατερίνα Ευαγγελάτου, καλλιτεχνική διευθύντρια του Φεστιβάλ.
Δίνοντας «πινελιές» από το πρόγραμμα, η Κ. Ευαγγελάτου αναφέρθηκε στον συμπαγή Κύκλο Κλασικής Μουσικής που διατρέχει το πρόγραμμα του Ηρωδείου, με μεγάλα ονόματα από το παγκόσμιο στερέωμα. Αναφέρουμε και τους «διεθνείς» μαέστρους μας Κωνσταντίνο Καρύδη και Θεόδωρο Κουρεντζή, με τον τελευταίο μάλιστα να υπόσχεται μια μυσταγωγική βραδιά Μάλερ με τη Utopia να δονεί την ορχήστρα της Επιδαύρου. Επίσης, στο πρόγραμμα του Ηρωδείου θα συμμετάσχουν μεγάλα ονόματα της σύγχρονης μουσικής, όπερα από την Λυρική Σκηνή, αφιέρωμα στη μνήμη του Μίκη Θεοδωράκη κ.ά.
Στην καρδιά του προγραμματισμού στην Επίδαυρο, το Αρχαίο Δράμα παραμένει σταθερός πρωταγωνιστής μιας πλούσιας, ζωντανής παράδοσης που αναζητά διαρκώς νέους τρόπους έκφρασης και επικοινωνίας με το σήμερα. Δεν μπορούμε να μην ξεχωρίσουμε την επανάληψη της αριστουργηματικής «Ορέστειας» του Θεόδωρου Τερζόπουλου. Ξεχωριστή είναι η σημασία και του Κύκλου Contemporary Ancients. Με άξονα την ανάθεση συγγραφής και σκηνοθεσίας αλλά και την έκδοση θεατρικών έργων που αντλούν την έμπνευσή τους από το Αρχαίο Δράμα, ο Κύκλος έχει καταφέρει να δημιουργήσει μια νέα Θεατρική Σειρά. Φέτος ξεχωρίζει ο Ορκος της Ευρώπης του Ουαζντί Μουαουάντ, στην Επίδαυρο, όπου πρωταγωνιστεί η Ζυλιέτ Μπινός.
Ακόμα, η Κ. Ευαγγελάτου ξεχωρίζει τους πρωτοεμφανιζόμενους καλλιτέχνες στο Φεστιβάλ, που θα παρουσιάσουν πρωτότυπα έργα Θεάτρου και Χορού στην Πειραιώς 260. Επίσης, θα παρουσιαστούν έργα γυναικών δημιουργών, ενώ θα πραγματοποιηθούν και οι κύκλοι, «Η σκηνή των βιβλίων», «Ρίζες».
Ολόκληρο το πρόγραμμα του Φεστιβάλ είναι αναρτημένο στην ιστοσελίδα, aefestival.gr.