Πέμπτη 23 Σεπτέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Διπλή γιορτή θεάτρου

Στα 50χρονα των Επιδαυρίων (1954) και του Φεστιβάλ Αθηνών (1955) αφιερώνεται ο φετινός εορτασμός της «Ημέρας του Ηθοποιού» που θα πραγματοποιηθεί στις 4/10 (8 μμ) στο Ηρώδειο.

«Με το φετινό εορτασμό, εκτός της στρατιάς των ηθοποιών που αφιέρωσαν κάθε σωματική και πνευματική ικμάδα τους για τη θεμελίωση και διεθνή ακτινοβολία των Φεστιβάλ Επιδαύρου και Αθηνών» - επισημαίνεται στην ανακοίνωση του ΣΕΗ - «θέλουμε να τιμηθούν για την τεράστια προσφορά τους και οι: μεταφραστές, σκηνοθέτες, μουσικοί, ενδυματολόγοι, σκηνογράφοι, χορογράφοι, δηλαδή όλοι οι συντελεστές κάθε παράστασης».

Στην εκδήλωση θα παρουσιαστούν ζωντανά αποσπάσματα αρχαίων τραγωδιών και κωμωδιών, 3΄-5΄ η κάθε μία, ενώ η Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ, με 65 μουσικούς και τον μαέστρο της Ανδρέα Πυλαρινό, θα αποδώσει αποσπάσματα έργων Ελλήνων μουσουργών που γράφτηκαν για παραστάσεις αρχαίου δράματος.

Στην οργανωτική ομάδα της εκδήλωσης μετέχει ο κριτικός θεάτρου Κώστας Γεωργουσόπουλος, ενώ το συντονισμό της ανέλαβε ο σκηνοθέτης Σπύρος Ευαγγελάτος. Αποσπάσματα θα ερμηνεύσουν οι ηθοποιοί: Αντιγόνη Βαλάκου, Αντώνης Θεοδωρακόπουλος, Χρήστος Καλαβρούζος, Θύμιος Καρακατσάνης, Κώστας Καστανάς, Φιλαρέτη Κομνηνού, Εύα Κοταμανίδου, Αννα Συνοδινού, Λήδα Τασοπούλου, Νικήτας Τσακίρογλου.

Και τη φετινή γιορτή της «Ημέρας του Ηθοποιού» στηρίζει ηθικά και υλικά το ΥΠΠΟ, ο Δήμος Αθηναίων, το Ελληνικό Φεστιβάλ, η ΕΡΤ και βοηθούν το Εθνικό Θέατρο, το ΚΘΒΕ, το «Θέατρο Τέχνης» και το Θεατρικό Μουσείο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ