Τα σεναριακά
Τετάρτη 31 Ιούλη 2002

Παπαγεωργίου Βασίλης

ΑΥΤΗ Η ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ σεναριολογία, λοιπόν, περί του τι θα έκανε η «17 Νοέμβρη», αν πραγματοποιούσε τα σχέδια που φέρεται να είχε καταστρωμένα, είναι εκπληκτική. Στην πραγματικότητα πρόκειται περί υποθέσεων, επί υποθετικών δεδομένων. Με άλλα λόγια, ο ορισμός της αυθαιρεσίας.

Τα πλέον «πεφωτισμένα» μυαλά των ηλεκτρονικών ΜΜΕ έχουν μπει για τα καλά στο χορό και τα αποτελέσματα είναι ...για γέλια και για κλάματα. Οχι τίποτε άλλο, μα όποιος δεν παρακολουθεί από κοντά τα πράγματα θα νομίζει, ότι με τα πραγματικά δεδομένα και ερωτήματα αυτής της ιστορίας έχουμε τελειώσει, οπότε μπορούμε να το ρίξουμε στην ...επιστημονική φαντασία.

ΕΙΝΑΙ ΚΟΙΝΗ η πεποίθηση των αρμόδιων φορέων ότι τα έργα που γίνονται στην Κηφισίας θα προκαλέσουν τεράστια κυκλοφοριακά προβλήματα, ιδιαίτερα από το Σεπτέμβρη. Κοινή είναι όμως και η αδιαφορία τους κι έτσι δε θα κάνουν τίποτε και γι' αυτό.

Η δικαιολογία απλούστατη: Τα «μεγάλα έργα» προϋποθέτουν ταλαιπωρία. Το ίδιο και η κατασκευή ανισόπεδων κόμβων. Μόνο που οι συγκοινωνιολόγοι παραδέχονται πως αυτά τα έργα δε θα λύσουν το κυκλοφοριακό πρόβλημα. Ομως ούτε αυτό φαίνεται να απασχολεί κανέναν.

Οσο για τη χρηματοδότηση έργων ουσιαστικών οδικών παρεμβάσεων και ενίσχυσης των μέσων μαζικής μεταφοράς, με στόχο την εξυπηρέτηση των κατοίκων της Αθήνας, δε γίνεται λόγος. Η μόνη πολιτική «παρέμβαση» που υπάρχει είναι η ασυδοσία των τραπεζών να χορηγούν δάνεια για την αγορά αυτοκινήτου.

Κάτι τέτοια -όπως καταλαβαίνετε- ακούει κανείς όταν είναι διακοπές, και τον πιάνει αυτή η περίεργη απροθυμία να εγκαταλείψει την παραλία, σκεπτόμενος σοβαρά τη μόνιμη μετανάστευση σε κάποια ακρογιαλιά.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ στα ταμεία (ειδικά των τραπεζοϋπαλλήλων), που θέλουν μετατραπούν σε Πρόσωπα Ιδιωτικού Δίκαιου από Δημόσιου, απηύθυνε ο αρμόδιος υφυπουργός Ροβέρτος Σπυρόπουλος, γνωρίζοντας φυσικά πως θα υπάρξει ανταπόκριση.


Παπαγεωργίου Βασίλης

Ποιος είπε ότι η διάλυση της Κοινωνικής Ασφάλισης αρχίζει και τελειώνει με ένα νομοσχέδιο, έστω και αν είναι αυτό που ψήφισε πρόσφατα η κυβέρνηση στη Βουλή; Υπάρχει πολλή δουλιά ακόμη και οι «εκσυγχρονιστές» είναι διατεθειμένοι να την κάνουν.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Αναγκαία η αλλαγή πολιτικής (2004-12-04 00:00:00.0)
Επίσκεψη Σουφλιά στα «λημέρια» του «μεγάλου αδελφού»! (2004-05-04 00:00:00.0)
Κοσμοπολίτικο «λίφτινγκ» στην Ομόνοια... (2001-02-21 00:00:00.0)
Το έργο... (2000-12-21 00:00:00.0)
Το ΙΧ βλάπτει (1997-07-01 00:00:00.0)
"Ξεσκόνισαν" παλιά πακέτα μέτρων! (1997-03-13 00:00:00.0)