ΠΑΟ
Αισιόδοξος ο Σάντος
Σάββατο 24 Αυγούστου 2002

Sportidea

Ο τεχνικός του ΠΑΟ Φερνάντο Σάντος
Αρκετά αισιόδοξος για τη νέα χρονιά αλλά και με εμπιστοσύνη σε όλους τους παίκτες του, εμφανίστηκε ο τεχνικός του Παναθηναϊκού, Φερνάντο Σάντος. Ο Πορτογάλος, κατά τη συνέντευξη Τύπου που παρέθεσε, μίλησε για τη νέα χρονιά που ξεκινάει, το ντέρμπι απέναντι στον ΠΑΟΚ και για το πώς πρέπει να αγωνίζεται η ομάδα προκειμένου να είναι νικήτρια.

Ο Σάντος προσπάθησε να μη σταθεί στις απουσίες για το αυριανό παιχνίδι απέναντι στο «Δικέφαλο», τονίζοντας πως κάτι τέτοιο δεν αποτελεί δικαιολογία. «Ο Παναθηναϊκός διαθέτει έντεκα ποδοσφαιριστές και άλλους επτά στον πάγκο, στους οποίους έχω απόλυτη εμπιστοσύνη. Θα προτιμούσα βέβαια να τους έχω όλους στη διάθεση μου, αλλά αυτό δεν αποτελεί δικαιολογία. Θα ήταν κακό του κεφαλιού μας, αν το χρησιμοποιούσαμε σαν δικαιολογία. Η ομάδα έχει καινούρια φιλοσοφία και σημασία έχει η ομάδα και όχι οι ποδοσφαιριστές», ενώ συμπλήρωσε πως θα προτιμούσε να έχει η ομάδα τη βοήθεια των φιλάθλων της. Για το συγκεκριμένο παιχνίδι, ο τεχνικός των «πρασίνων», ζήτησε από τους παίκτες του να παλέψουν περισσότερο από τους αντιπάλους τους, χωρίς όμως να αποτελεί, μία ήττα, το τέλος του κόσμου. «Το πρωτάθλημα είναι ένα τεστ διαρκείας και ταμείο θα κάνουμε στο τέλος, μετά από 30 αγώνες. Το πρώτο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ είναι σημαντικό και θέλουμε τους 3 βαθμούς. Θέλουμε να ξεκινήσουμε καλά και θέλουμε να κερδίσουμε. Ξέρουμε ότι θα έχουμε απέναντί μας έναν εξαιρετικό αντίπαλο, σε ένα γήπεδο δύσκολο και με ενθουσιώδη κοινό που στηρίζει την ομάδα του. Πάμε στη Θεσσαλονίκη με θέληση για τη νίκη και θα κάνουμε τα πάντα για να την πάρουμε. Είναι ένα από τα 30 παιχνίδια και εμείς πάμε παιχνίδι παιχνίδι. Αυτή τη στιγμή έχω εμπιστοσύνη στους ποδοσφαιριστές μου και στην ομάδα μου. Πρέπει να παλέψουμε περισσότερο και να είμαστε πιο οργανωμένοι από τον αντίπαλό μας».

Τέλος, σε ό,τι αφορά τη νοοτροπία και τον τρόπο παιχνιδιού του «τριφυλλιού», ο προπονητής του επέμεινε στην κατοχή της μπάλας, που όπως φάνηκε θεωρεί ότι είναι η καλύτερη προϋπόθεση για τη νίκη. «Αυτό που θα κρίνει το παιχνίδι και ζητάω από την ομάδα μου, είναι να έχει την κατοχή της μπάλας. Να παίζει οργανωμένα τόσο στην επίθεση, όσο και στην κόντρα επίθεση. Θέλω να έχω μια ομάδα ικανή να κλέβει την μπάλα, όχι μόνο να έχει καλή άμυνα. Το σημαντικό στο ποδόσφαιρο είναι να βάλεις την μπάλα στο τέρμα του αντίπαλου περισσότερες φορές από τον αντίπαλο. Και αν έχουμε την κατοχή της μπάλας, τότε μόνο έχουμε περισσότερες πιθανότητες να το καταφέρουμε».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Βήμα τελικού για ΠΑΟ (2017-04-13 00:00:00.0)
Κόλλησαν στο μηδέν (2009-09-24 00:00:00.0)
Με φόντο τον τελικό (2007-07-24 00:00:00.0)
Ανάμεικτα συναισθήματα (2001-11-24 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ (1999-08-12 00:00:00.0)
Χτύπησε σαν καμικάζι (1998-05-07 00:00:00.0)