Β` ΕΘΝΙΚΗ
Ντέρμπι στην Κέρκυρα
Κυριακή 8 Δεκέμβρη 2002

Sportidea

Να διατηρηθεί στο ρετιρέ της βαθμολογίας θέλει σήμερα η Κέρκυρα
Με το ντέρμπι κορυφής που θα γίνει στην Κέρκυρα να αποτελεί την πιο σημαντική αναμέτρηση, συνεχίζεται σήμερα το πρωτάθλημα της Β` Εθνικής με την 10η αγωνιστική. Το βλέμμα είναι στραμμένο στο «νησί των Φαιάκων», όπου η τοπική ομάδα υποδέχεται τον Πανηλειακό, για μία θέση στον ...ήλιο. Από τις άλλες αναμετρήσεις ξεχωρίζουν αυτές του Ολυμπιακού Βόλου με τον Απόλλωνα Αθηνών, αλλά και του Ατρόμητου με τον Πατραϊκό.

Στην Κέρκυρα, η ομώνυμη ομάδα, που φιγουράρει στην κορυφή της βαθμολογίας, «κοντράρεται» με το σύλλογο του Πύργου. Οι γηπεδούχοι φαίνονται δυνατοί μέχρι στιγμής, αλλά και αποφασισμένοι να διατηρηθούν για αρκετό καιρό ακόμα στην πρώτη θέση του πίνακα. Μαζί τους, αναμένεται να έχουν, για άλλη μία φορά, τους φιλάθλους τους, που τους βοηθούν στους εντός έδρας αγώνες, όπου δεν έχουν γνωρίσει ακόμα την ήττα. Από την άλλη, οι Πυργιώτες βρίσκονται μόλις τρεις βαθμούς πίσω από τους Κερκυραίους και θέλουν να διπλασιάσουν τις νίκες τους μακριά από το γήπεδό τους, έτσι ώστε να βρεθούν στην κορυφή.

Επίσης, στο Βόλο, ο Απόλλων Αθηνών δοκιμάζεται στη δύσκολη έδρα του Ολυμπιακού. Οι τοπικοί «ερυθρόλευκοι» επιζητούν το τρίποντο, για να βγουν από τη δύσκολη θέση, στην οποία βρίσκονται, ενώ ίδιος είναι και ο στόχος των φιλοξενουμένων, προκειμένου να βρεθούν ακόμα πιο ψηλά στη βαθμολογία.

Κατά τα άλλα, οι έτεροι διεκδικητές της πρωτιάς δεν έχουν δύσκολο έργο σήμερα. Αναλυτικότερα, η Χαλκηδόνα υποδέχεται τον Παναιγιάλειο και θέλει μόνο τη νίκη για να συνεχίσει την καλή της πορεία. Στις Σέρρες, η τοπική ομάδα αντιμετωπίζει την Κασσάνδρα, που καταλαμβάνει μία από τις τελευταίες θέσεις του πίνακα και, φυσικά, ζητά τη νίκη. Οσο για τους γηπεδούχους, θα προσπαθήσουν με τους τρεις βαθμούς να διατηρηθούν στις υψηλότερες βαθμολογικές θέσεις.

Στη μέση του πίνακα, το παιχνίδι που δεσπόζει είναι αυτό μεταξύ του Ατρομήτου και του Πατραϊκού. Οι Περιστεριώτες, αν και ξεκίνησαν καλά την αγωνιστική περίοδο, βρίσκονται σε μία όχι και τόσο καλή κατάσταση. Ομως, αν επικρατήσουν των αντιπάλων τους, έχουν τη δυνατότητα να αναρριχηθούν πιο ψηλά από εκεί που βρίσκονται. Τα ίδια ισχύουν και για τους Πατρινούς, που σαφώς και δεν έχουν το εύκολο έργο απέναντι στον Ατρόμητο, αλλά αναμένεται να διεκδικήσουν με αξιώσεις τη νίκη μακριά από την έδρα τους. Σε ό,τι αφορά στις τελευταίες θέσεις, σημαντική είναι και η αναμέτρηση του Εθνικού Αστέρα με τον Αθηναϊκό. Οι Καισαριανιώτες θέλουν να ανέβουν υψηλότερα από τη 10η θέση που είναι τώρα, ενώ οι Βυρωνιώτες, στο τοπικό ντέρμπι, επιζητούν τη νίκη που θα τους ...ξεκολλήσει από την ουρά.

Τέλος, το πρόγραμμα συμπληρώνει το παιχνίδι μεταξύ της Καβάλας και του Απόλλωνα Καλαμαριάς. Ολοι οι αγώνες αρχίζουν στις 15.00, εκτός του αγώνα της Χαλκηδόνας που θα ξεκινήσει στις 17.00.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ντέρμπι κορυφής (2004-01-17 00:00:00.0)
Τα βλέμματα σε Βόλο - Κέρκυρα (2003-02-16 00:00:00.0)
Στο Βύρωνα τα σπουδαία (2002-04-21 00:00:00.0)
Αγωνία σε κορυφή και ουρά (2002-03-10 00:00:00.0)
Κερδισμένοι Χαλκηδόνα - Ατρόμητος (2001-05-10 00:00:00.0)
Κάθε αρχή και δύσκολη (2001-01-03 00:00:00.0)