Ωραία μου κυρία
Τετάρτη 25 Δεκέμβρη 2002

Ο Ρεξ Χάρισον και η Οντρεϊ Χέμπορν στο έργο «Ωραία μου κυρία»
Ανήμερα Χριστούγεννα και ένα κλασικό μιούζικαλ έρχεται να μας κάνει συντροφιά. Βασισμένος στο έργο του Μπέρναντ Σο «Πυγμαλίων», ο Τζορτζ Κιούκορ σκηνοθέτησε την ταινία «Ωραία μου κυρία». Μοναδική στο ρόλο της «ωραίας κυρίας» Ελίζας Ντούλιτλ, η πανέμορφη Οντρεϊ Χέμπορν, ενώ ιδανικός καθηγητής ο Ρεξ Χάρισον, που κέρδισε και το Οσκαρ πρώτου ανδρικού ρόλου. Η ταινία αναφέρεται στην ιστορία μιας απλοϊκής κοπέλας, της Ελίζας, που πουλάει λουλούδια στο δρόμο. Ενα βράδυ γνωρίζει έναν καθηγητή. Χωρίς καμία μόρφωση και παιδεία, για τον καθηγητή είναι οδυνηρό ακόμα και να την ακούει να μιλά... Ωστόσο, αυτός θα σταθεί η αφορμή για να μεταμορφωθεί από ασχημόπαπο σε κύκνο και από λουλουδού σε μια λαμπρή και εξεζητημένη γυναίκα. Η ταινία απέσπασε 12 Οσκαρ, ανάμεσά τους της καλύτερης ταινίας, καλύτερης σκηνοθεσίας και καλύτερου Α`ανδρικού ρόλου. Μέχρι σήμερα θεωρείται ως το καλύτερο μιούζικαλ της μεγάλης οθόνης. Πρωταγωνιστούν: Οντρεϊ Χέμπορν, Ρεξ Χάρισον, Στάνλεϊ Χόλογουεϊ, Γκλάντις Κούπερ (ΝΕΤ, 24.00).

«French kiss», σε σκηνοθεσία Λόρενς Κάσνταν. Η Κέιτ, μια Αμερικανίδα που ετοιμάζεται πυρετωδώς για το γάμο της, θα αντιμετωπίσει μια φοβερή έκπληξη. Ο καλός της τηλεφωνεί από το Παρίσι για να της ανακοινώσει ότι την εγκαταλείπει, γιατί ερωτεύτηκε μια σέξι Γαλλιδούλα. Η γυναίκα δεν το βάζει κάτω και παίρνει το πρώτο αεροπλάνο για το Παρίσι, προς αναζήτηση του μνηστήρα της. Κατά τη διάρκεια της πτήσης, θα γνωρίσει έναν Γάλλο, όπως τον περιγράφουν τα γυναικεία περιοδικά και όπως τον είχε φανταστεί η αφελής Κέιτ. Ο συγκεκριμένος Γάλλος, όμως, είναι λωποδύτης και προσπαθεί αρχικά να την εκμεταλλευτεί... Πρωταγωνιστούν: Μεγκ Ράιαν, Κέβιν Κλάιν, Τίμοθι Χάτον, Ζαν Ρενό, Φρανσουά Κλιζέ (ΕΤ-1, 20.45).

«Αραμπέσκ», σε σκηνοθεσία Στάνλεϊ Ντόνεν. Ο Ντέιβιντ Πόλοκ, καθηγητής Ιστορίας με ειδικότητα στη μελέτη των ιερογλυφικών, προσλαμβάνεται από έναν μυστηριώδη επιχειρηματία, προκειμένου να μεταφράσει ένα αρχαίο κείμενο. Σύντομα, ο άμοιρος καθηγητής μπαίνει σε μπελάδες, καθώς καθίσταται θήραμα για οποιονδήποτε ενδιαφέρεται για το κείμενο. Στην προσπάθειά του να ανακαλύψει την αλήθεια και να σώσει τη ζωή του, θα δεχτεί βοήθεια από τη μυστηριώδη, αλλά σαγηνευτική Γιασμίν Αζίρ... «Αραμπέσκ», είναι ο τίτλος μιας διασκεδαστικής ταινίας, βασισμένης σε νουβέλα του Γκόρντον Κότλερ, που αποτελεί έναν ευχάριστο συνδυασμό ρομαντικής κομεντί, κατασκοπικής περιπέτειας και θρίλερ μυστηρίου. Η άφθονη δράση και οι αλλεπάλληλες σεναριακές ανατροπές διακατέχονται από ένα έξυπνο χιούμορ, χάρη στην ανάλαφρη σκηνοθεσία του Στάνλεϊ Ντόνεν. Πρωταγωνιστούν: Γκρέγκορι Πεκ, Σοφία Λόρεν, Αλαν Μπαντέλ, Κιέρον Μουρ (STAR, 02.15).

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
«Αραμπεσκ» (2003-10-26 00:00:00.0)
Η ιστορία μιας ωραίας κυρίας (2001-12-30 00:00:00.0)
Ο έρωτας της Εσκιμώας (2001-08-10 00:00:00.0)