ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ
Να τους περιμένουμε στο Ναύπλιο!

Προκήρυξη - κάλεσμα για τη διαδήλωση στις 24 Γενάρη, έξω από το χώρο, όπου θα συνεδριάζουν οι υπουργοί Εργασίας

Τρίτη 31 Δεκέμβρη 2002

Από τη συμμετοχή του ΠΑΜΕ στις διαδηλώσεις της Φλωρεντίας
Σε πανεξόρμηση για τη μεγαλύτερη δυνατή συμμετοχή των εργαζομένων στη μεγάλη διαδήλωση, που θα γίνει στο Ναύπλιο στις 24 Γενάρη, βρίσκονται οι δυνάμεις που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ. Χτες, κυκλοφόρησε και η σχετική προκήρυξη - κάλεσμα. Παραθέτουμε ολόκληρο το κείμενο:

«Την Παρασκευή 24 Γενάρη, οι υπουργοί Εργασίας των χωρών - μελών της ΕΕ πραγματοποιούν στο Ναύπλιο Σύνοδο Κορυφής, για να αποφασίσουν την προώθηση και νέων αντεργατικών μέτρων για τις Εργασιακές Σχέσεις και την Κοινωνική Ασφάλιση.

Το ΠΑΜΕ σάς καλεί να πάμε όλοι στο Ναύπλιο!

Για να αντιταχτούμε σ' αυτούς που μας καταδικάζουν στην ανεργία, στη μερική απασχόληση, στη λιτότητα και τη φτώχεια.

Για να αντισταθούμε στον πόλεμο που ετοιμάζουν οι ιμπεριαλιστές κατά του Ιράκ, για να καταγγείλουμε τον Ευρωστρατό, την Ευρωαστυνομία, τους τρομονόμους, όλα τα μέτρα καταστολής που παίρνει η Ευρωπαϊκή Ενωση και η Ελληνική Κυβέρνηση σε βάρος του λαού μας. Σε βάρος όλων των λαών της Ευρώπης.

Για να μην περάσει η κυβερνητική δημαγωγία, να μην ξεγελαστεί κανένας εργαζόμενος από τα παχιά παραπλανητικά λόγια που θέλουν να κρύψουν την αλήθεια.

Γι' αυτό στην ημερήσια διάταξη των Συνόδων των Υπουργών, αλλά και της Συνόδου Κορυφής στη Θεσσαλονίκη, τον Ιούνη του 2003, έχουν προγραμματίσει να πάρουν σκληρές αντεργατικές αποφάσεις.

Η πρόσφατη έκθεση της Ευρωπαϊκής Ενωσης (Κομισιόν) μιλάει απροκάλυπτα για νέα «δρακόντεια» αντιασφαλιστικά μέτρα.

Για την ιδιωτικοποίηση της Κοινωνικής Ασφάλισης, την αύξηση των ορίων ηλικίας, τη μείωση των συντάξεων, χρησιμοποιώντας το άλλοθι του δημογραφικού προβλήματος και των ελλειμμάτων των Ταμείων που δημιουργεί η πολιτική τους.

Τα επιτελεία της Ευρωπαϊκής Ενωσης, η Κυβέρνηση και οι βιομήχανοι μιλούν στο όνομα της "ανταγωνιστικότητας" και των κερδών της πλουτοκρατίας και ετοιμάζονται για την επέκταση της μερικής απασχόλησης, το μοίρασμα της ανεργίας.

Ο ίδιος ο πρωθυπουργός έθεσε πρόσφατα το ζήτημα απαγόρευσης των διαδηλώσεων προαναγγέλλοντας την ένταση της κρατικής και εργοδοτικής τρομοκρατίας.

Κυβέρνηση, Ευρωπαϊκή Ενωση και Βιομήχανοι δουλεύουν μέτρα για την παραπέρα εμπορευματοποίηση και υποβάθμιση της Παιδείας, της Υγείας, της Πρόνοιας, την περικοπή των κοινωνικών δαπανών.

Για ακόμα πιο αντεργατικά μέτρα σε βάρος των μεταναστών.

Ελάτε με το ΠΑΜΕ

Να μπούμε εμπόδιο στα σχέδιά τους, να παλέψουμε για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων μας, για νέες κατακτήσεις, δυναμώνοντας το ταξικό κίνημα, απομονώνοντας τις συμβιβασμένες ηγεσίες του συνδικαλιστικού κινήματος, τις πλειοψηφίες της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ, που στηρίζουν την αντιλαϊκή πολιτική και προσπαθούν να αφοπλίσουν τους εργαζόμενους με την ταξική συναίνεση, και με τους κοινωνικούς διαλόγους της υποταγής.

Συνάδελφοι και συναδέλφισσες,

Τα παραμύθια περί ΟΝΕ και ισχυρής Ελλάδας για σύγκλιση και ευημερία έχουν ξεφτίσει. Αυτοί που ωφελούνται από αυτήν την πολιτική είναι οι βιομήχανοι, οι εφοπλιστές, οι τραπεζίτες, οι μεγαλέμποροι.

Η κατάσταση της εργατικής τάξης χειροτερεύει, και θα χειροτερεύει συνεχώς αν δεν κινητοποιηθούμε, αν δε συγκρουστούμε ακόμα πιο αποφασιστικά, πιο μαζικά με την αντιλαϊκή πολιτική και τους φορείς της.

Το ΠΑΜΕ δίνει τη μάχη και θα τη δώσει με όλες του τις δυνάμεις, στηρίζοντας το πρόγραμμα εκδηλώσεων της Κίνησης "ΔΡΑΣΗ -ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 2003" και συντονίζοντας τη δράση του με τις αγωνιστικές δυνάμεις του μαζικού κινήματος.

Ταυτόχρονα, με τη διαδήλωση στο Ναύπλιο διοργανώνουμε στην Αθήνα την παραμονή (23 Γενάρη) Αντισύνοδο με θέμα: "Η απάντηση του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος στις ανατροπές που προωθεί η Ευρωπαϊκή Ενωση σε βάρος των Εργασιακών και Κοινωνικών Δικαιωμάτων των Εργαζομένων».

Στην Αντισύνοδο του ΠΑΜΕ θα συμμετέχουν και δεκάδες αγωνιστικά συνδικάτα από χώρες της Ευρώπης.

ΟΛΟΙ στον αγώνα απαιτώντας:

ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ

στο ΝΑΥΠΛΙΟ 24 ΓΕΝΑΡΗ 2003».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Επιχείρηση «νέες αγορές για το κεφάλαιο» (2010-05-18 00:00:00.0)
Με συντονισμένο αγώνα η απάντηση των συνδικάτων (2003-01-24 00:00:00.0)
Μπορούμε να τους σταματήσουμε (2003-01-23 00:00:00.0)
Προετοιμάζονται πολύμορφες αγωνιστικές κινητοποιήσεις (2003-01-04 00:00:00.0)
Πρεμιέρα του αγωνιστικού εξαμήνου (2002-12-29 00:00:00.0)
«ΘΕΡΜΟ» ΕΞΑΜΗΝΟ περιμένει την ελληνική προεδρία (2002-12-25 00:00:00.0)