Πέμπτη 23 Γενάρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Μπορούμε να τους σταματήσουμε

Θα αποφασίσουν με γνώμονα την εξυπηρέτηση των συμφερόντων της τάξης που εκπροσωπούν... Με προτάσεις και αποφάσεις ξεκάθαρα αντιλαϊκές και αντεργατικές θα χαράξουν το μαύρο μέλλον των εργαζομένων της Ευρώπης. Σήμερα στην Ακροναυπλία, οι υπουργοί Εργασίας των κυβερνήσεων - μελών της Ευρωπαϊκής Ενωσης δε θα χαριστούν, θα είναι αμείλικτοι, γιατί έχουν ταξική συνείδηση! Την ίδια ώρα, που θα αποφασίζουν για το παραπέρα γκρέμισμα των ασφαλιστικών συστημάτων και τη δημιουργία νέων ακόμα πιο ελαστικών εργασιακών σχέσεων, εκείνη ακριβώς την ώρα το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο θα πραγματοποιεί, με τη συμμετοχή πλήθος ξένων και Ελλήνων συνδικαλιστών τη δική του εργατική αντισύνοδο. Από το βήμα αυτής της συνόδου, της αντισυνόδου, θα παρουσιαστούν οι θέσεις του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος απέναντι στην αντεργατική πολιτική της ΕΕ. Οταν οι υπουργοί, με βαρυσήμαντες εισηγήσεις θα προτείνουν οι εργαζόμενοι να μετατραπούν σε ...ανθρώπινα λάστιχα, οι εργαζόμενοι, εδώ στην Αθήνα, θα ζητάνε και θα απαιτούν να δουλεύουν 35 ώρες τη βδομάδα.

Εκεί πάνω στην Ακροναυπλία, που θα έχει μετατραπεί για τις «ανάγκες» της Συνόδου σε σιδερόφραχτο χώρο, όπως εξάλλου είχαν κάνει στο ίδιο μέρος και όλοι οι κατακτητές που τον πάτησαν (Ρωμαίοι, Βενετοί, Φράγκοι και Τούρκοι), που έχτιζαν τείχη και κάστρα για να προφυλαχτούν από τους ...εχθρούς, οι υπουργοί θα ψάχνουν τρόπους, για να μειώσουν τα εισοδήματα των Ευρωπαίων εργαζομένων, προκειμένου να αυξήσουν ακόμα περισσότερο τα κέδρη των μεγάλων μονοπωλίων. Αντίθετα, εδώ στην Αθήνα, στο Ξενοδοχείο «ΠΑΡΚ», εργάτες θα θέτουν τα δικά τους διεκδικητικά αιτήματα για την υπεράσπιση και διεύρυνση των δικαιωμάτων. Εργάτες που βιώνουν στο πετσί τους, τις απάνθρωπες και αντιλαϊκές επιλογές, θα καταθέτουν τις εμπειρίες τους, θα μεταφέρουν εικόνες από τις χώρες τους, θα κάνουν τις δικές τους φιλολαϊκές προτάσεις.

Ανάμεσα σ' αυτούς, θα βρεθεί ο ηγέτης των επαναστατημένων εργατών της Βενεζουέλας. Δίπλα του θα καθίσουν και θα μιλήσουν Γιουγκοσλάβοι συνδικαλιστές, που η χώρα τους δέχτηκε τη βρώμικη επίθεση του ΝΑΤΟ. Μαζί τους εκπρόσωπος απεργών από τη Γερμανία, στην οποία η ανεργία έχει φτάσει στα μεγαλύτερα μεταπολεμικά ποσοστά. Ο εκπρόσωπος των Βέλγων απεργών, οι οποίοι γεύτηκαν τους καρπούς των ιδιωτικοποιήσεων, αλλά και εργαζόμενοι από τις πρώην σοσιαλιστικές χώρες που «εισέπραξαν» τα ...δώρα της αντεπανάστασης, της ανατροπής του σοσιαλισμού, μαζί ακόμα με πολλούς άλλους, θα είναι τα μέλη της «αντισυνόδου».

Ολοι αυτοί, πρωταγωνιστές της καθημερινής πάλης, των ταξικών αγωνιστικών κινητοποιήσεων ο καθένας στη χώρα του, θα συζητήσουν σήμερα στην Αθήνα, για τις παγκόσμιες εξελίξεις. Με ξεκάθαρο αντιιμπεριαλιστικό και αντιμονοπωλιακό προσανατολισμό, θα καταδικάσουν τον επερχόμενο πόλεμο των ιμπεριαλιστών εναντίον του Ιράκ. Θα συζητήσουν, σήμερα στην Αθήνα και θα διαδηλώσουν αύριο στο Ναύπλιο, εναντίον του νέου κύματος των αντεργατικών και αντιλαϊκών μέτρων, που θα δρομολογηθούν στη Σύνοδο των υπουργών. Κυρίως, όμως, και πάνω απ' όλα, θα συντονίσουν τις προσπάθειές τους, για να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους στο άμεσο μέλλον, τόσο σε εθνικό όσο και διεθνικό επίπεδο, γιατί πιστεύουν ότι «μπορούμε να τους σταματήσουμε»...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ