Πέμπτη 23 Γενάρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΣΥΜΒΙΒΑΣΤΟ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ
Συνεχίζει τα τεχνάσματα η κυβέρνηση

Διακόπηκε για την ερχόμενη Τρίτη η συζήτηση στη Βουλή

Συνεχίζει η κυβέρνηση την παρελκυστική της τακτική και τα τεχνάσματα στο θέμα του ασυμβίβαστου της βουλευτικής ιδιότητας με την άσκηση οποιασδήποτε επαγγελματικής δραστηριότητας, όπως φάνηκε και από τη χτεσινή δεύτερη μέρα συζήτησης του σχετικού νομοσχεδίου στη Βουλή.

Η συζήτηση διακόπηκε για την ερχόμενη Τρίτη με τον παριστάμενο υφυπουργό Εσωτερικών Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης Σ. Μπένο (ο υπουργός απουσίαζε) να ζητάει από τους βουλευτές να καταθέσουν προτάσεις οι οποίες και θα εξεταστούν από την κυβέρνηση. Στη χτεσινή συζήτηση πήραν το λόγο και βουλευτές που συμφωνούν με το απόλυτο ασυμβίβαστο και βουλευτές που αντιτίθενται σε αυτό, ενώ κυκλοφόρησε τροπολογία σύμφωνα με την οποία θα επιτρέπεται «εξαιρετικά περιορισμένος αριθμός επαγγελματικών δραστηριοτήτων ετησίως που κρίνεται αναγκαίος για τη διατήρηση των επαγγελματικών γνώσεων και δεξιοτήτων του βουλευτή με σκοπό την ομαλή μετάβαση στο επάγγελμά του». Σύμφωνα με την τροπολογία, οι παραπάνω δραστηριότητες θα ασκούνται μετά από προηγούμενη άδεια επιτροπής που θα συσταθεί από τη Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής.

Στη δευτερολογία του ο εισηγητής του ΚΚΕ Αντ. Σκυλλάκος ζήτησε να σταματήσει η συζήτηση και συνέλθει η διακομματική επιτροπή του υπουργείου Εσωτερικών Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης, η οποία και θα καθορίσει ποιες δραστηριότητες των βουλευτών θα είναι συμβατές με το αξίωμά τους. Εμείς, είπε, θα βοηθήσουμε να καθοριστούν οι συμβατές δραστηριότητες αλλά δε δεχόμαστε τα διάφορα τεχνάσματα προκειμένου να ξεγελαστούν οι βουλευτές και να ψηφίσουν επί της αρχής το νομοσχέδιο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ