Πέμπτη 23 Γενάρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Πρόταση για άρση ασυλίας βουλευτή της ΝΔ

Με αιτήσεις άρσης ασυλιών των βουλευτών ασχολήθηκε χτες η Ολομέλεια της Βουλής και ξεχώρισε αυτή που αφορά τον βουλευτή της ΝΔ Σ. Κατσιγιάννη. Ο εν λόγω βουλευτής κατηγορείται ότι ως επιβλέπων μηχανικός επέτρεψε να ανεγερθεί παράτυπα νέος όροφος σε ένα κτίριο το οποίο στο σεισμό της Αθήνας κατέρρευσε προκαλώντας το θάνατο ενός πεντάχρονου παιδιού.

Ο εισηγητής του ΚΚΕ Ν. Γκατζής τάχθηκε υπέρ της άρσης της ασυλίας, λέγοντας ότι είναι σοβαρό το ζήτημα αφού υπάρχει στη μέση θάνατος παιδιού. Δεν πρέπει, τόνισε, να φτάσουμε στο σημείο να πούμε ότι εδώ ευλογούμε τα γένια μας. «Να δείξουμε, είπε, και το άλλο πρόσωπο της Βουλής, ότι για σοβαρά θέματα όπου υπάρχουν ευθύνες, εμείς δε στεκόμαστε εμπόδιο να προχωρήσει η ανάκριση και η διαδικασία. Για αυτό λέμε ότι καλό είναι - εξάλλου το έχει ζητήσει και ο ίδιος - να αρθεί η ασυλία του και να γίνει η προβλεπόμενη σε βάρος του ανάκριση για να διευκρινιστεί αν έχει όντως ευθύνες ή δεν έχει».

Υπέρ της άρσης της ασυλίας του Χ. Κατσιγιάννη τάχθηκαν και οι εισηγητές του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΝ, ενώ η ΝΔ ζήτησε ψήφο κατά συνείδηση. Η σχετική ψηφοφορία θα γίνει σε επόμενη συνεδρίαση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ