Πέμπτη 23 Γενάρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΣΤΟ ΣΤΟΧΑΣΤΡΟ ΤΗΣ ΕΕ

ΑΝΤΙΛΑΪΚΕΣ ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ: «Παρά τις εδώ συνεχείς αναφορές στην "ισχυρή οικονομία", στις Βρυξέλλες η κυβέρνηση, τελούσα υπό πίεση, αναγκάστηκε να αναλάβει συγκεκριμένες δεσμεύσεις εφαρμογής περιοριστικών μέτρων για τον έλεγχο του χρέους και την εξυγίανση των δημόσιων οικονομικών. Στη χθεσινή συνεδρίαση του ECOFIN, όπου αξιολογήθηκε και εγκρίθηκε το πρόγραμμα σταθερότητας, ο υπουργός Οικονομίας δεσμεύτηκε για την ταχεία επέκταση της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης πέραν του ΙΚΑ, αλλά και για τη θέσπιση αυστηρά προσδιορισμένου μηχανισμού συγκράτησης των πρωτογενών δαπανών του Δημοσίου» (Από το βασικό θέμα της ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ).

ΜΙΣΘΟΙ - ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ: «Το μισθολόγιο του δημόσιου τομέα έβαλε τώρα στο στόχαστρό της η Ευρωπαϊκή Ενωση, ενώ παράλληλα ζήτησε να συμβαδίζουν οι αυξήσεις μισθών στο σύνολο της οικονομίας με την αύξηση της παραγωγικότητας. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή επιμένει στην αναμόρφωση του ασφαλιστικού συστήματος και ζητά από την κυβέρνηση να ενθαρρύνει την επικουρική ιδιωτική ασφάλιση» (Ειρήνη Χρυσολωρά - ΝΕΑ).

ΕΛΑΣΤΙΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ: «Στο Ναύπλιο, στο Συμβούλιο υπουργών Εργασίας της Ευρωπαϊκής Ενωσης, η προεδρεύουσα Ελλάδα καλείται να προωθήσει τις στρατηγικές επιλογές των Βρυξελλών για πλήρη απελευθέρωση της αγοράς εργασίας, έχοντας να αντιμετωπίσει τις αντιδράσεις των συνδικάτων. Η ΑΔΕΔΥ ανακοίνωσε ότι δε συζητεί καν την περίπτωση εφαρμογής της μερικής απασχόλησης στο Δημόσιο» (Από το βασικό θέμα του ΒΗΜΑΤΟΣ).

ΕΤΟΙΜΑ ΤΑ ΦΡΟΥΡΙΑ: «Πιλότο για τη στάση της κυβέρνησης έναντι των επόμενων Συμβουλίων Υπουργών, αλλά και της Συνόδου Κορυφής της Θεσσαλονίκης αποτελεί η συμπεριφορά των διαδηλωτών μεθαύριο στο Ναύπλιο. Οπως προκύπτει από τη συζήτηση στον "πρωινό καφέ", εάν στο Ναύπλιο γίνουν επεισόδια, οι επόμενες πόλεις όπου θα πραγματοποιηθούν Συμβούλια Υπουργών, όπως και η Θεσσαλονίκη τον Ιούνιο, δε θα είναι και τόσο... ανοιχτές πόλεις!» (ΕΘΝΟΣ).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ