Ποδόσφαιρο - Α΄ Εθνική
Ανεβαίνουν οι τόνοι

Αμφίρροπα ματς σε ΟΑΚΑ και Ξάνθη

Κυριακή 5 Δεκέμβρη 1999

Ο Πέρσι Ολιβάρες ατού σήμερα του ΠΑΟ στο Ολυμπιακό Στάδιο κόντρα στον Αρη
Ανεβαίνουν οι τόνοι στη σημερινή 10η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Α` Εθνικής, που περιλαμβάνει αμφίρροπες συναντήσεις μεταξύ ομάδων που «καίγονται» για τους βαθμούς της νίκης.

Στο σημερινό πρόγραμμα ξεχωρίζουν δυο παιχνίδια, στο ΟΑΚΑ, όπου ο δεύτερος της βαθμολογίας Παναθηναϊκός υποδέχεται τον Αρη και στην Ξάνθη, όπου η τοπική ομάδα φιλοξενεί την ΑΕΚ.

Με το μάτι ...στην κορυφή

Ντέρμπι πρωτοπόρων στο ΟΑΚΑ σήμερα με τον δεύτερο Παναθηναϊκό να υποδέχεται τον ιδιαίτερα δυνατό και φιλόδοξο φέτος Αρη. Οι «πράσινοι», μετά την απώλεια βαθμών που υπέστησαν τη Δευτέρα στη Νεάπολη από τον Ιωνικό και τους στέρησε την παρουσία τους στην κορυφή, δεν έχουν άλλα περιθώρια απωλειών. Αλλωστε ο Αρης βρίσκεται σε απόσταση «αναπνοής» και σίγουρα δε θέλουν ούτε καν να σκέφτονται μια ενδεχόμενη αποτυχία. Ο Γιάννης Κυράστας συνέστησε προσοχή στους παίκτες του, να ξεχάσουν τον αγώνα της Δευτέρας και να δείξουν χαρακτήρα στο σημερινό παιχνίδι. Οσον αφορά τα αγωνιστικά, ο Πέρσι Ολιβάρες αναμενόταν από το Περού, όπου είχε πάει για τον αγώνα της εθνικής ομάδας κόντρα στην Ονδούρα (0-0), την Παρασκευή το βράδυ. Ο Περουβιανός παίκτης επικοινώνησε με τον Ελληνα τεχνικό και τους διαμήνυσε ότι δεν υπήρξε κάποιο πρόβλημα και είναι απόλυτα έτοιμος για τον παιχνίδι με τους Θεσσαλονικιούς. Αλλωστε με δεδομένο τις απουσίες των Μπασινά (τιμωρημένος) και του Κιάσσου (τραυματίας), νέα απώλεια στην άμυνα θα έκανε τον Κυράστα να ...τραβάει τα μαλλιά του.

Στην αντίπερα όχθη χωρίς τον Αντριόλι στη σύνθεσή του, αλλά με ανεβασμένο το ηθικό εξαιτίας της βαθμολογικής θέσης, ο Αρης κατεβαίνει στην Αθήνα με σκοπό ένα θετικό αποτέλεσμα που θα τον διατηρήσει στα πρώτα σκαλοπάτια της βαθμολογίας. Ο Ιλια Πέτκοβιτς δε θα έχει στη διάθεσή του τον Αντριόλι, που δεν κατάφερε να ξεπεράσει τον τραυματισμό του, αλλά επιστρέφει ο Κολτσίδας.

Το βάλσαμο στην Ξάνθη

Το φάρμακο (νίκη), που θα επουλώσει τα εσωτερικά προβλήματα που ταλανίζουν αυτή τη στιγμή την ομάδα, αναζητεί στον αγώνα με την Ξάνθη η ΑΕΚ (16.15 ΣΟΥΠΕΡΣΠΟΡΤ). Η Ενωση ανεβαίνει στην πόλη της Θράκης κουβαλώντας μαζί της τα όσα συνέβησαν μες στην εβδομάδα από την κόντρα παικτών - προπονητή - διοίκησης και σίγουρα το κλίμα στο κιτρινόμαυρο στρατόπεδο δεν είναι και το καλύτερο αυτή τη στιγμή. Συν τοις άλλοις θα υπάρχουν και απουσίες, αφού όπως δείχνουν τα πράγματα ούτε ο Νικολαΐδης θα μπορέσει να προλάβει το παιχνίδι. Από κει και πέρα υπάρχει ο τραυματισμός του Κοπιτσή, ενώ στους απόντες θα πρέπει να συγκαταλεχτεί και ο Πέτριτς που έφυγε για τη Σκοτία. Ενας τραυματισμός του Ατματζίδη στην προπόνηση της Πέμπτης δείχνει να είναι επιπόλαιος και μάλλον δεν τίθεται θέμα συμμετοχής. Σε διαφορετική περίπτωση τα πράγματα θα γίνουν πολύ άσχημα για την Ενωση και το στόχο της που είναι η νίκη.

Στην Ξάνθη επικρατεί αναβρασμός για το σημερινό παιχνίδι. Η ήττα στα Τρίκαλα την προηγούμενη αγωνιστική, αλλά και η καλή παράδοση που έχει η ομάδα κόντρα στην ΑΕΚ τα τελευταία χρόνια, κάνουν τους γηπεδούχους να μη βλέπουν άλλο αποτέλεσμα εκτός της νίκης που θα τους ανεβάσει ακόμα ψηλότερα στη βαθμολογία. Οπως δήλωσε ο τεχνικός της Ξάνθης Γιάννης Μαντζουράκης, περιμένει την ΑΕΚ πολύ καλύτερη απ' ό,τι παρουσιάστηκε στον αγώνα με τον ΟΦΗ, αλλά διευκρίνισε ότι η ομάδα του θέλει τη νίκη και αυτό θα προσπαθήσει να κάνει. Απόντες θα είναι οι τραυματίες Παπαδημητρίου, Ζαμπρόπουλος, Καρτάλης, Πεσματζόγλου.

Η ...μάχη της Κρήτης

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει και η κόντρα του ΟΦΗ με τον ΠΑΟΚ στο Ηράκλειο. Οι Κρητικοί, που μετά από πολλά χρόνια φιγουράρουν στην τρίτη θέση της βαθμολογίας, θα προσπαθήσουν να πάρουν άλλους τρεις βαθμούς, ώστε να κρατήσουν την επαφή τους με την κορυφή και με ανεβασμένη ψυχολογία από τη νίκη επί της ΑΕΚ. Για τον Ενγκέ Γκέραρντ όμως αυτό που τον προβληματίζει δεν είναι τόσο ο ΠΑΟΚ όσο η δημοσιότητα που μπορεί να κάνει τους παίκτες τους να πετούν ψηλά... Οπως εξήγησε ο τεχνικός των Κρητικών, μετά τη νίκη επί της ΑΕΚ δόθηκε πολλή δημοσιότητα και αυτό ίσως αποβεί μπούμερανγκ για τους παίκτες του. Οσον αφορά τον ΠΑΟΚ τόνισε ότι μετά από αλλαγή προπονητή τα πάντα στην ομάδα άλλαξαν και σίγουρα παρουσιαστεί διαφορετικός.

Εν αναμονή της απάντησης του Ντούσαν Μπάγεβιτς και με τον Σταύρο Σαράφη να εκτελεί χρέη προσωρινού προπονητή, ο ΠΑΟΚ θα προσπαθήσει να περάσει αλώβητος από μια δύσκολη έδρα όπως αυτή του Ηρακλείου. Αλλωστε παρά τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, δε θα πρέπει να ξεχνάει κανείς ότι ο «Δικέφαλος» έχει μείνει αρκετά πίσω στη βαθμολογία και δεν έχει περιθώρια καινούριων απωλειών. Το ευτύχημα για τον Σταύρο Σαράφη είναι ότι δεν αντιμετωπίζει αγωνιστικά προβλήματα και όπως δηλώνει και ο ίδιος, οι παίκτες του είναι επαγγελματίες και ξέρουν ποιο είναι το καθήκον τους.

Αναλυτικά το πρόγραμμα: Πανηλειακός - Καλαμάτα, Πανιώνιος - Απόλλων Αθ., Προοδευτική - Καβάλα, Παναχαϊκή - Τρίκαλα, Παναθηναϊκός - Αρης, Ξάνθη - ΑΕΚ (16.15). ΔΕΥΤΕΡΑ: Εθνικός Αστέρας - Ιωνικός (15.00 ΣΟΥΠΕΡΣΠΟΡΤ). Ολοι οι αγώνες αρχίζουν στις 15.00.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Κακό θέαμα και αγωνιστική της ισοπαλίας (2017-01-31 00:00:00.0)
«Παγωνιά» για φαβορί, χαμόγελα για αουτσάιντερ (2017-01-17 00:00:00.0)
Φινάλε με ντέρμπι (2006-01-06 00:00:00.0)
Δυσκολίες για τους πρωτοπόρους (2000-01-23 00:00:00.0)
Σε Θεσσαλονίκη και Ρόδο τα βλέμματα (1999-11-28 00:00:00.0)
Ντέρμπι Ευρώπης (1997-01-26 00:00:00.0)