Κυριακή 28 Νοέμβρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
Ποδόσφαιρο _ Α' Εθνική
Σε Θεσσαλονίκη και Ρόδο τα βλέμματα

Το ντέρμπι της συμπρωτεύουσας μεταξύ Αρη - ΠΑΟΚ και ο αγώνας ΑΕΚ - ΟΦΗ, τα σημαντικότερα παιχνίδια της σημερινής αγωνιστικής

Ο Χρήστος Μαλαδένης θα είναι στην επίθεση της ΑΕΚ σήμερα στην Ρόδο
Ο Χρήστος Μαλαδένης θα είναι στην επίθεση της ΑΕΚ σήμερα στην Ρόδο
Με δυο ντέρμπι, που θα κρίνουν πολλά για τις ομάδες που ενδιαφέρονται να πλησιάσουν την κορυφή και τους δυο πρωτοπόρους Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό, συνεχίζεται σήμερα το πρωτάθλημα της Α` Εθνικής. Το μεγαλύτερο ενδιαφέρον της 9ης αγωνιστικής επικεντρώνεται σε δυο γήπεδα και συγκεκριμένα στο Χαριλάου και τη Ρόδο. Στη Θεσσαλονίκη θα διεξαχθεί το κλασικό ντέρμπι της συμπρωτεύουσας μεταξύ του Αρη και του ΠΑΟΚ, ενώ η Ρόδος έχει την τιμητική της, αφού φιλοξενεί τον αγώνα της τιμωρημένης ΑΕΚ και ΟΦΗ.

Ντέρμπι από τα παλιά

Μετά από αρκετό καιρό, ένα ντέρμπι των δυο αιωνίων αντιπάλων της Θεσσαλονίκης (Χαριλάου 18.30 ΣΟΥΠΕΡΣΠΟΡΤ0) παρουσιάζει, πέρα από την αίγλη που έχει κάθε φορά, και μεγάλο βαθμολογικό ενδιαφέρον και για τους δυο αντιπάλους. Στον Αρη, μετά την ήττα από τη Φιλαδέλφεια και όπως αυτή προήλθε, το κλίμα ήταν έντονα φορτισμένο εναντίον της ΕΠΑΕ και της Διαιτησίας. Αυτό φοβάται και ο Ιλια Πέτκοβιτς ότι θα επηρεάσει και τους παίκτες του. Γι' αυτό το λόγο μια νίκη επί του ΠΑΟΚ, πέρα από το βαθμολογικό ενδιαφέρον που έχει, θα ανεβάσει την ψυχολογία της ομάδας. Αλλωστε, αν καταφέρουν οι «κίτρινοι» να φύγουν νικητές από την αναμέτρηση με τον «Δικέφαλο» και ο ΟΦΗ στραβοπατήσει με την ΑΕΚ, τότε εδραιώνονται στην τρίτη θέση της βαθμολογίας.

Δυο παίκτες «βασανίζουν» τον προπονητή του Αρη, που την τελευταία στιγμή θα ξέρει αν μπορεί να έχει στη διάθεσή του τους Αντριόλι και Κολτίδα, αλλά το ευχάριστο είναι ότι τέθηκε ξανά στη διάθεσή του ο Απόστολος Λιολίδης. Ο Γιουγκοσλάβος τεχνικός κρατάει κλειστά τα χαρτιά του, όσον αφορά την τακτική, ωστόσο έχει επισημάνει στους παίκτες του να αποβάλουν, όσο το δυνατόν γρηγορότερα, το άγχος που πάντα υπάρχει πριν από τέτοιου είδους αγώνες.

Στην αντίπερα όχθη, τα προβλήματα δε λείπουν από την Αρι Χάαν, που μόλις την Πέμπτη ανακάλυψε ότι δε θα έχει στη διάθεσή του τον Τζον Νάγκμπε εξαιτίας καρτών. Από την άλλη, μπορεί ο Αιγύπτιος Αμπέλ Σάμπρι να μπήκε στους ρυθμούς των προπονήσεων, αλλά η συμμετοχή του στο παιχνίδι δεν είναι και σίγουρη. Στο ΠΑΟΚ «καίγονται» για τους βαθμούς, αφού ήδη έχουν μείνει αρκετά πίσω στη βαθμολογία και δεν έχουν άλλα περιθώρια απωλειών... Το ηθικό στην ομάδα του «Δικέφαλο» είναι υψηλό και επικρατεί συγκρατημένη αισιοδοξία ότι μπορεί η ομάδα να φύγει με θετικό αποτέλεσμα από μια δύσκολη έδρα, όπως το Χαριλάου.

Ιδού η Ρόδος...

Για το Βορά ετοιμαζόταν να ταξιδέψει η ΑΕΚ, προκειμένου να εκτίσει την πρώτη αγωνιστική της ποινής της, στο Νότο κατέληξε τελικά. και από Αλεξανδρούπολη που είχε ειπωθεί αρχικά βρέθηκε στη Ρόδο. Εκεί σήμερα θα υποδεχτεί σαν τυπικά γηπεδούχος βέβαια την ΟΦΗ (16.30 ΣΟΥΠΕΡΣΠΟΡΤ), θέλοντας τη νίκη επί ενός βασικού αντιπάλου της για την πορεία που έχει βάλει με στόχο να φθάσει στα υψηλά σκαλοπάτια. Η αλλαγή έδρας δημιούργησε «ανωμαλίες» στα διοικητικά της Ενωσης με τον τιμ μάνατζερ Βασίλη Δημητριάδη να υποβάλει την παραίτησή του, εκτοξεύοντας καταγγελίες για διοικητική ανυπαρξία. Στα αγωνιστικά, η πολύ καλή εμφάνιση της ομάδας στον αγώνα με τη Μονακό (παρά το άτυχο αποτέλεσμα) ανέβασε την ψυχολογία στο «κιτρινόμαυρο στρατόπεδο», αφού, για πρώτη φορά φέτος, η ομάδα έδειξε στοιχεία που δεν είχε φανερώσει μέχρι σήμερα. Προβλήματα τραυματισμών δεν υπάρχουν, αφού και ο Ακης Ζήκος δείχνει να ξεπερνάει το πρόβλημα με το αιμάτωμα που είχε στον αστράγαλο. Ο διεθνής παίκτης προπονήθηκε μόνος του κυρίως όμως για προληπτικούς λόγους. Από τους τιμωρημένους επιστρέφει ο Γιάννης Καλιτζάκης που εξέτισε την ποινή του.

Ετοιμοι για να δώσουν πετυχημένες εξετάσεις στο πρώτο σοβαρό τεστ του φετινού πρωταθλήματος δηλώνουν στον ΟΦΗ, που ούτε ο πιο αισιόδοξος οπαδός του δε θα μπορούσε να φανταστεί ότι η ομάδα θα φιγουράριζε στην τρίτη θέση της βαθμολογίας στις 8 πρώτες αγωνιστικές. Ο Γκέραρντ συνέστησε στους παίκτες τους να δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους, όπως έκαναν μέχρι σήμερα και να δείξουν αποφασιστικότητα στα δύσκολα παιχνίδια που ακολουθούν.

Τα υπόλοιπα παιχνίδια

Στα υπόλοιπα παιχνίδια ξεχωρίζει ο αγώνας του Πύργου, όπου ο Πανηλειακός, που δείχνει ιδιαίτερα δυνατός φέτος, υποδέχεται τον φιλόδοξο Ηρακλή, που θέλει να κρατήσει την επαφή του με τις πρώτες θέσεις της βαθμολογίας. Από κει και πέρα, στην έδρα του αγωνίζεται ο δεύτερος της βαθμολογίας Ολυμπιακός, που υποδέχεται αύριο τον Εθνικό Αστέρα, με σκοπό τη νίκη, αλλά και το καλό θέαμα, που θα σβήσει τις άσχημες εντυπώσεις από τις δυο απανωτές ήττες από Παναθηναϊκό και Γιουβέντους. Τις δυνάμεις τους θα δοκιμάσει ο Παναθηναϊκός στη Νίκαια, όπου αύριο κοντράρεται με τον Ιωνικό.

Αναλυτικά το πρόγραμμα: Καλαμάτα - Πανιώνιος, Πανηλειακός - Ηρακλής (14.30), Απόλλων - Προοδευτική, Καβάλα - Παναχαϊκή, Τρίκαλα -Ξάνθη, Αρης - ΠΑΟΚ (18.30), ΑΕΚ - ΟΦΗ (16.30). ΔΕΥΤΕΡΑ: Ολυμπιακός - Εθνικός Αστέρας (15.00), Ιωνικός - Παναθηναϊκός (15.00 ΣΟΥΠΕΡΣΠΟΡΤ). Ολοι οι υπόλοιποι αγώνες αρχίζουν στις 15.00.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ