ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΧΥΤΑ
Ψηφίστηκε από το ΠΑΣΟΚ με τις «πλάτες» της ΝΔ
Παρασκευή 13 Ιούνη 2003

Eurokinissi

Με με τις ψήφους των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, αλλά και τις «πλάτες» της ΝΔ, όπως άλλωστε αναμενόταν, πέρασε χτες από τη Βουλή η τροπολογία για την έγκριση καταλληλότητας νέων Χώρων Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων στην Αττική. Ακολουθώντας προφανώς τη γραμμή «δεν εμποδίζουμε την ψήφισή της» (γι' αυτό και το κόμμα τους δεν υπέγραψε για ονομαστική ψηφοφορία), 21 βουλευτές της ΝΔ απουσίαζαν χτες από την ονομαστική ψηφοφορία που έγινε με πρωτοβουλία του ΚΚΕ, διευκολύνοντας έτσι την ψήφισή της.

Υπέρ της τροπολογίας ψήφισαν 142 βουλευτές, κατά 123, ενώ απουσίαζαν 35 βουλευτές. Από αυτούς οι 21 ήταν της ΝΔ (μεταξύ τους οι πρώην πρωθυπουργοί Κ. Μητσοτάκης και Τζ. Τζαννετάκης), 14 του ΠΑΣΟΚ, ενώ απόντες ήταν η Μ. Δαμανάκη και ο Γ. Καρατζαφέρης. Επέμειναν μέχρι τέλους στην αρνητική τους στάση οι τέσσερις βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που εκλέγονται στο υπόλοιπο της Αττικής (Πάγκαλος, Βρεττός, Γιαννάκης, Παπαηλίας).

Η ΝΔ μετά την ψηφοφορία προσπάθησε να διασκεδάσει τις εντυπώσεις που δημιούργησε η διευκόλυνση της ψήφισης της τροπολογίας, μοιράζοντας κατάλογο στον οποίο εμφανίζονταν κάποιοι από τους βουλευτές της να είναι δικαιολογημένα απόντες. Ωστόσο, η προσπάθεια έπεσε στο κενό, αφού εμφανίζει απόντες τρεις βουλευτές που μετείχαν σε «ημερίδα στο εσωτερικό» (!), ενώ δεν προσήλθαν άλλοι τρεις λόγω «ανυπέρβλητου κωλύματος»!

Πρέπει να σημειώσουμε ότι με την τροπολογία αυτή εγκρίνονται ως κατάλληλες για την κατασκευή ολοκληρωμένων εγκαταστάσεων διαχείρισης απορριμμάτων οι εξής εναλλακτικές θέσεις:

- Στη Βορειοανατολική Αττική α) Η θέση «Μαύρο Βουνό» Γραμματικού και β) «Τρύπες» Πολυδενδρίου.

Στη Νοτιοανατολική Αττική: α) Η θέση «Βραγόνι» Κερατέας - Λαυρεωτικής και β) «Λατομείο Κυριακού» Κορωπίου.

- Στη Δυτική Αττική: α) Η θέση «Σκαλιστήρι» Φυλής - Α. Λιοσίων και β) «Μελετάνι» Μάνδρας, ενώ το «Λατομείο Μουσαμά» κρίνεται κατάλληλο να δεχτεί υπολείμματα από μονάδες επεξεργασίας αποβλήτων.

Επίσης εγκρίνονται ως κατάλληλες για την κατασκευή σταθμών μεταφόρτωσης απορριμμάτων οι εξής έξι περιοχές: Ελληνικού - Αλίμου, Γλυφάδας, ΒΙΠΑ Κηφισιάς, ΒΙΠΑ Χαμομηλιού, Γουδιού, κόμβου Περιφερειακής Υμηττού - Καισαριανής.

Τι προβλέπει

Οπως προκύπτει από τη συγκεκριμένη τροπολογία, κυβέρνηση και ΝΔ:

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Το ιστορικό μιας συνεχιζόμενης τραγωδίας (2021-02-26 00:00:00.0)
Σήμερα η κινητοποίηση στον ΕΔΣΝΑ ενάντια στις χωματερές (2020-05-20 00:00:00.0)
Παιχνίδια με τα σκουπίδια στις πλάτες των κατοίκων της Αττικής (2018-06-23 00:00:00.0)
Ετσι δημιούργησαν το αδιέξοδο (2005-12-07 00:00:00.0)
Τροπολογία «φωτογραφίζει» τη διάσπαση του ΕΣΔΚΝΑ (2003-06-10 00:00:00.0)