«Μόνος εναντίον όλων»
Παρασκευή 9 Ιούλη 2004

Ο Φιλίπ Ναόν πρωταγωνιστεί στην ταινία «Μόνος εναντίον όλων»
Μια αξιόλογη ταινία θα παρουσιαστεί σήμερα στις 24.00, από την Κινηματογραφική Λέσχη της ΕΤ 1. Πρόκειται για το «Μόνος εναντίον όλων», το βραβευμένο ψυχολογικό δράμα, γαλλικής παραγωγής του σκηνοθέτη Γκασπάρ Νοέ (σκηνοθέτης της ταινίας «Μη αναστρέψιμος»).

Ο ήρωας της ταινίας αφηγείται πώς από ορφανό παιδί του πολέμου και δουλεύοντας από τα 14 χρόνια του, καταφέρνει να ανοίξει ένα κρεοπωλείο στο Παρίσι και να φτιάξει οικογένεια. Η ζωή του γίνεται ακόμη πιο δύσκολη όταν τον εγκαταλείπει η γυναίκα του και αναγκάζεται να μεγαλώσει μόνος την κόρη του, η οποία είναι κωφάλαλη. Κάποια στιγμή χτυπάει και παραμορφώνει έναν εργάτη πιστεύοντας ότι επιτέθηκε στην κόρη του. Κλείνεται στη φυλακή και αναγκάζεται να πουλήσει το διαμέρισμα και το μαγαζί του. Μετά την αποφυλάκισή του, απένταρος πια, προσλαμβάνεται σαν σερβιτόρος σε ένα μπαρ και δημιουργεί ερωτικές σχέσεις με τη Λιλ, την ιδιοκτήτρια. Οταν εκείνη μένει έγκυος, αποφασίζουν να πουλήσουν το μπαρ και να εγκατασταθούν σε μια πόλη του Βορρά μαζί με τη μητέρα της. Ο πρωταγωνιστής εγκαταλείπει την κόρη του, θέλοντας να ξαναφτιάξει τη ζωή του. Ομως και η Λιλ τον εγκαταλείπει με τη σειρά της. Ετσι αποφασίζει να γυρίσει πίσω στην κόρη του στο Παρίσι, αλλά οι αντιξοότητες και η ανεργία τον οδηγούν σε αρρωστημένες σκέψεις...

Η ταινία έχει βραβευτεί για το σενάριο και τη σκηνοθεσία, καθώς ο Γκασπάρ Νοέ, καταφέρνει να σκιαγραφήσει με επιτυχία με το ιδιαίτερα κυνικό ύφος του, την ψυχοσύνθεση ενός ανθρωπόμορφου κτήνους, που μισεί όλη την ανθρωπότητα και ωθείται στα πιο ακραία συναισθήματα μηδενισμού. Στοιχεία που δίχασαν τη διεθνή κριτική από το πιο πρόσφατο εγχείρημα του Νοέ στο «Μη αναστρέψιμος». Στην ταινία πρωταγωνιστούν οι: Φιλίπ Ναόν, Μπλαντίν Λενουάρ, Φρανκί Πεΐν, Μαρλίν Ουτρέν, Γκιγιόμ Νισιού.

Αναμφισβήτητα, ένας από τους μεγαλύτερους Αγγλους συγγραφείς όλων των εποχών, δεν είναι άλλος από τον Ουίλιαμ Σαίξπηρ. Σήμερα, η ΕΤ 3 παρουσιάζει την ταινία - ντοκιμαντέρ «Σαίξπηρ», στις 19.00, σε μια προσπάθεια να συνθέσει την πολύπλευρη προσωπικότητα του συγγραφέα. Η συγκεκριμένη ταινία δείχνει και αποδεικνύει την παγκόσμια απήχηση της δουλιάς του και τις εφαρμογές της στον 21ο αιώνα. Ετσι, σήμερα στον «Σαίξπηρ» παρελαύνουν μια σειρά εκλεκτοί και καταξιωμένοι ηθοποιοί, που συζητούν και περιγράφουν, ο καθένας με το δικό του διαφορετικό τρόπο, το μοναδικό προφίλ του Σαίξπηρ. Συγχρόνως, διάφοροι καλλιτέχνες, που έχουν υποδυθεί κατά καιρούς ρόλους από τα έργα του συγγραφέα, μιλούν για τον ίδιο και προσθέτουν ακόμη περισσότερα κομμάτια στο παζλ της προσωπικότητας του Σαίξπηρ. Στην ταινία περιλαμβάνονται αποσπάσματα από τις κινηματογραφικές αποδόσεις των έργων του, καθώς και κλασικά κομμάτια.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
«Θαυματουργή» πορεία στο χρόνο (2011-11-16 00:00:00.0)
«Καθαρές» μέρες (2006-03-05 00:00:00.0)
Ονειρα, εφιάλτες και φόβοι (2003-07-16 00:00:00.0)
Φρενίτις του Χίτσκοκ (2002-10-13 00:00:00.0)
Ενα... δύο... τρία (2002-08-25 00:00:00.0)
ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΕΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ (1998-09-06 00:00:00.0)