Τετάρτη 16 Ιούλη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
Τηλεόραση
Ονειρα, εφιάλτες και φόβοι

Σκηνή από την ταινία του Νιλ Τζόρνταν «Εφιαλτικά όνειρα»
Σκηνή από την ταινία του Νιλ Τζόρνταν «Εφιαλτικά όνειρα»
Ο σκηνοθέτης της «Παρέας των λύκων» και της ταινίας που απέσπασε πολλά βραβεία, αλλά και την αγάπη του κοινού, «Το παιχνίδι των λυγμών», ο Νιλ Τζόρνταν επανέρχεται απόψε το βράδυ στο «STAR» στις 23.00 με ένα δυνατό και κάπως ακραίο θρίλερ. «Τα εφιαλτικά όνειρα» είναι μια καλογυρισμένη ταινία με εξαιρετικές ερμηνείες των ανερμάτιστων χαρακτήρων και με σκηνές γρήγορες και εντυπωσιακές, αλλά τρομερά ωμές, που θα κάνουν ορισμένους τηλεθεατές να δυσφορήσουν. Η υπόθεση έχει κάπως έτσι: Μια γυναίκα, που βασανίζεται από εφιάλτες, πιστεύει ότι έχει επικοινωνία με τον ψυχοπαθή δολοφόνο της κόρης της. Αυτή η γυναίκα που εικονογραφεί παιδικά βιβλία και είναι ένα χαρισματικό άτομο οραματίζεται. Στην ουσία, επικοινωνεί με τον δολοφόνο που ευθύνεται για απαγωγές και φόνους μικρών κοριτσιών και αποφασίζει να πάρει το νόμο στα χέρια της. Να ανακαλύψει τον τρομερό ένοχο, να τον εμποδίσει να συνεχίσει την αποκρουστική δράση του και να τον τιμωρήσει. Μόνη της. Για πάντα. Ομως, ο σύζυγός της και ένας ψυχίατρος έχουν άλλη γνώμη. Πιστεύουν ότι η άμοιρη έχει τρελαθεί και ότι πάσχει από σχιζοφρένεια βαριάς μορφής. Γι' αυτό και την κλείνουν σε άσυλο... Ο Νιλ Τζόρνταν, με ένα σενάριο αρκετά συνηθισμένο, καταφέρνει να δημιουργήσει μια εφιαλτική, τρομακτική, λυρική, αλλά και ονειρική ταινία. Παίζει ο εξαιρετικός Στίβεν Ρία. Πλάι του, οι: Ανέτ Μπένινγκ, Αϊνταν Κουίν και Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ.

Από τον ALPHA στις 23.00 «Μαύρος χρυσός» του Μπρους Εβανς. Μια απλή, συμπαθητική ταινιούλα με χιούμορ και χωρίς αξιώσεις, αλλά που βλέπεται με αρκετό ενδιαφέρον. Ενας νέος άνδρας εγκαταλείπει τις σπουδές του και πηγαίνει να ζήσει με τον μεγάλο του αδελφό, που είναι αστυνομικός. Σε μια κακόφημη γειτονιά, γεμάτη από ύποπτα και εγκληματικά στοιχεία, ο αστυνομικός θα χάσει τη ζωή του. Η απώλεια θα στοιχίσει πολύ στο μικρό, που, αν και άσχετος, θα πάρει τη θέση του για να εκδικηθεί. Με τον Κριστιάν Σλέιτερ.

Από το MEGA στις 02.30 «Φόβος και παράνοια στο Λας Βέγκας» του Τέρι Γκίλιαμ. Ενας δημοσιογράφος και ένας δικηγόρος πηγαίνουν στο Λας Βέγκας για έναν αγώνα αυτοκινήτων. Ομως, αποδεικνύεται ότι δεν έχουν αντιστάσεις, γι' αυτό και αμέσως θα πέσουν με τα μούτρα στα ναρκωτικά και στα παραισθησιογόνα. Το σενάριο είναι βασισμένο στο μυθιστόρημα του Χάντερ Τόμπσον. Παίζουν οι: Τζόνι Ντεπ και Μπενίτσιο Ντελ Τόρο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ