ΞΕΝΟΔΟΧΟΫΠΑΛΛΗΛΟΙ ΑΤΤΙΚΗΣ
Τετράωρη στάση την Πέμπτη

Γενική συνέλευση για να αποφασιστεί η συνέχιση του αγώνα

Τρίτη 17 Αυγούστου 2004

Κρίσιμες αποφάσεις για τη συνέχιση του αγώνα τους θα πάρουν οι ξενοδοχοϋπάλληλοι της Αττικής, μεθαύριο Πέμπτη 19 Αυγούστου, οπότε και πραγματοποιείται η γενική συνέλευση του κλάδου, στις 5.00 το απόγευμα στο Θέατρο Ακάδημος. Για τη μαζική συμμετοχή των εργαζομένων στη συνέλευση θα πραγματοποιηθεί 4ωρη στάση εργασίας (3μμ-7 μμ) με απόφαση του Συνδέσμου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Αθήνας και του Συντονιστικού των Σωματείων Ξενοδοχείων Αττικής.

Οι ταξικές δυνάμεις του κλάδου προετοιμάζουν με όλες τους τις δυνάμεις τη συμμετοχή του κλάδου στην κρίσιμη γενική συνέλευση, όπου θα αποφασιστούν οι περαιτέρω κινητοποιήσεις τους. Καθημερινά συνδικαλιστές πραγματοποιούν περιοδείες σε ξενοδοχεία της Αττικής, προκειμένου να ενημερώσουν τους εργαζόμενους για τη συνέλευση, αλλά κυρίως για τη σπουδαιότητα της συμμετοχής τους σε αυτή.

Οι χιλιάδες ξενοδοχοϋπάλληλοι της Αττικής που βρίσκονται σε έναν δύσκολο και πολύμηνο αγώνα διεκδικούν: Υπογραφή Τοπικής Συλλογικής Σύμβασης, 1.100 ευρώ κατώτερο μισθό, κατάργηση των ελαστικών μορφών απασχόλησης, διασφάλιση της πλήρους και σταθερής εργασίας με μείωση του χρόνου εργασίας (5ήμερο - 7ωρο - 35ωρο), θέσπιση ελάχιστης σύνθεσης προσωπικού των ξενοδοχείων και να γίνει ο καθορισμός καθηκόντων.

Οπως χαρακτηριστικά αναφέρει στην ανακοίνωση - κάλεσμα το κλαδικό σωματείο, «οι αγώνες που έγιναν από την αρχή του χρόνου ήταν σημαντικοί. Οσοι συμμετείχαν σ' αυτούς συνέβαλαν αποφασιστικά. Αναδείξαμε τα μεγάλα προβλήματά μας. Τους μισθούς πείνας. Τις μορφές απασχόλησης "σκουπίδια". Την εντατικοποίηση. Την πολυαπασχόληση».

Και συνεχίζει υπογραμμίζοντας ότι «ο αγώνας μας συνεχίζεται. Απαιτείται όμως μαζική συμμετοχή. Χωρίς αυτή, τα αποτελέσματα θα αργήσουν να έρθουν. Θα ήταν καλύτερη η εξέλιξη, αν όλοι σας συμμετείχατε. Βρισκόμαστε σε κρίσιμη φάση». Σημειώνει ότι η συνέλευση πρέπει να είναι μαζική, αγωνιστική, αποφασιστική για την εξέλιξη του δίκαιου αγώνα.

Και μεταξύ άλλων καταλήγει: «Ο αγώνας μας δε γίνεται διά εκπροσώπων. Απαιτεί τη συμμετοχή όλων μας. Κανείς δεν είναι άμοιρος των ευθυνών. Ολοι μαζί μπορούμε. Ολοι μαζί στον αγώνα».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Απεργία χτες στα ξενοδοχεία (2012-09-08 00:00:00.0)
Αποφασίζουν σήμερα τη συνέχιση του αγώνα (2004-08-19 00:00:00.0)
Στάση εργασίας και μαζική συμμετοχή στη Συνέλευση (2004-08-15 00:00:00.0)
Απαιτείται η μαζική συμμετοχή τους στη Συνέλευση (2004-08-14 00:00:00.0)
Στον αγώνα για το μεροκάματο (2004-06-15 00:00:00.0)