Πέμπτη 19 Αυγούστου 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΞΕΝΟΔΟΧΟΫΠΑΛΛΗΛΟΙ ΑΤΤΙΚΗΣ
Αποφασίζουν σήμερα τη συνέχιση του αγώνα

Στις 5 το απόγευμα η γενική συνέλευση στο «Ακάδημος». Τετράωρη στάση από τις 3μμ μέχρι τις 7μμ

Σήμερα πραγματοποιείται η γενική συνέλευση των ξενοδοχοϋπαλλήλων της Αττικής, στις 5 το απόγευμα στο Θέατρο «Ακάδημος», όπου και θα συζητηθεί η συνέχιση του πολύμηνου αγώνα τους για την υπογραφή Τοπικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας για την Αττική. Για την καλύτερη συμμετοχή του κλάδου στη σημερινή συνέλευση θα πραγματοποιηθεί 4ωρη στάση εργασίας (3μμ - 7μμ) με απόφαση του Συνδέσμου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Αθήνας και του Συντονιστικού Σωματείων Ξενοδοχείων.

Οι χιλιάδες ξενοδοχοϋπάλληλοι της Αττικής παλεύουν και διεκδικούν: Υπογραφή Τοπικής Συλλογικής Σύμβασης, 1.100 ευρώ κατώτερο μισθό, κατάργηση των ελαστικών μορφών απασχόλησης, διασφάλιση της πλήρους και σταθερής εργασίας με μείωση του χρόνου εργασίας (5ήμερο - 7ωρο - 35ωρο), θέσπιση ελάχιστης σύνθεσης προσωπικού των ξενοδοχείων και να γίνει ο καθορισμός καθηκόντων.

Ο Σύνδεσμος Ξενοδοχοϋπαλλήλων στο κάλεσμά του υπογραμμίζει την αναγκαιότητα της μαζικής συμμετοχής των εργαζομένων στη σημερινή συνέλευση. Οπως χαρακτηριστικά υπογραμμίζει: «Ο κάθε ένας που θα λείψει, θα αδυνατίσει τον αγώνα μας. Ο κάθε ένας που θα λείψει, θα μετρήσει υπέρ των ξενοδόχων. Ο κάθε ένας που θα λείψει, θα μετρήσει υπέρ των μισθών πείνας, υπέρ των ελαστικών μορφών απασχόλησης, υπέρ των απολύσεων, που θα επιχειρήσουν οι ξενοδόχοι, υπέρ της κατάργησης των βαρέων και ανθυγιεινών επαγγελμάτων». Και καταλήγει: «Ο αγώνας μας δε γίνεται διά εκπροσώπων. Απαιτεί τη συμμετοχή όλων μας. Κανείς δεν είναι άμοιρος ευθυνών».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ