ΑΝΔΡΕΑΣ ΖΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Μπήγουν νέα καρφιά στο κορμί της εργατικής τάξης
Πέμπτη 11 Νοέμβρη 2004

«Με εμπιστοσύνη στις δυνάμεις μας και στην αποτελεσματικότητα της οργανωμένης πάλης μας, με το δυνάμωμα της αλληλεγγύης και του συντονισμού της πάλης με άλλα τμήματα των εργαζομένων που βαδίζουν στον ίδιο βηματισμό μαζί μας, που βρίσκονται σε αγωνιστική κινητοποίηση για το δικαίωμα στη δουλιά και τη ζωή, με το δυνάμωμα των γραμμών του ΠΑΜΕ, μπορούμε όχι μόνο να απαντήσουμε σ' αυτή την αντιλαϊκή πολιτική, αλλά και να την ανατρέψουμε, ανοίγοντας το δρόμο για μια άλλη πολιτική που θα υπηρετεί τα συμφέροντα των πολλών και όχι μιας χούφτας πλουτοκρατών».

Αυτά τόνισε μεταξύ άλλων ο Ανδρέας Ζαζόπουλος, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Οικοδόμων, στην κεντρική ομιλία της χτεσινής απεργιακής συγκέντρωσης στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης.

Ο Ανδρέας Ζαζόπουλος κάλεσε τους εργαζόμενους να μη δείξουν καμία ανοχή στην πολιτική που παράλληλα με το χτύπημα των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων ιδιωτικοποιεί την Παιδεία και την Υγεία, ενώ σημείωσε χαρακτηριστικά ότι «πλουτοκρατία και κυβέρνηση μπήγουν συνεχώς και νέα καρφιά στο κορμί της εργατικής τάξης».

Απαντώντας στην κυβερνητική προπαγάνδα περί «ανάπτυξης», πρόσθεσε: «Οι εργάτες στην οικοδομή και τα τεχνικά έργα έφτυσαν αίμα, θρήνησαν νεκρούς για να εξασφαλίσουν το μεροκάματο. Αυτοί που πλούτισαν είναι οι καπιταλιστές, οι εργολάβοι. Αυτοί ωφελήθηκαν και ωφελούνται από την εκμετάλλευση της εργατικής τάξης, της εργατικής μας δύναμης. Το πρόβλημα της ανεργίας στις κατασκευές δε λύθηκε. Επικαλύφθηκε περιστασιακά με τα μεγάλα τεχνικά έργα και επανέρχεται σήμερα, γεγονός που αποδεικνύει ότι η πολιτική που διαχειρίζεται τα συμφέροντα της πλουτοκρατίας, η πολιτική ΠΑΣΟΚ - ΝΔ και ΕΕ προωθεί την ανάπτυξη για τους λίγους και υπονομεύει τα δικαιώματα και τα συμφέροντα των πολλών».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Κάλεσμα αγώνα και στην κάλπη (2010-11-06 00:00:00.0)
Η επόμενη μέρα (2009-09-29 00:00:00.0)
Για ένα εργατικό κίνημα που θα αμφισβητεί την κυρίαρχη πολιτική (2004-03-18 00:00:00.0)
Με όπλο τον αγώνα για τα εργατικά δικαιώματα (2004-01-24 00:00:00.0)
«Δε θα περάσουν!» (2001-04-06 00:00:00.0)