ΕΡΓΑΤΡΙΕΣ «ΣΕΞ ΦΟΡΜ»
Κλιμακώνουν με πορεία στο υπουργείο της εργοδοσίας

Σήμερα, στις 11 π.μ. η συγκέντρωση στην πλατεία Βάθης

Τετάρτη 7 Σεπτέμβρη 2005

Ο αγώνας των εργατριών της «Σεξ Φορμ» ξεφεύγει από το αίτημα για την καταβολή των δεδουλευμένων. Γίνεται αγώνας για τη δουλιά, για το δικαίωμα στο μεροκάματο
Με συγκέντρωση στην πλατεία Βάθης στις 11 το πρωί και πορεία προς το υπουργείο Εργασίας, οι εργάτριες της «Σεξ Φορμ» δίνουν σήμερα συνέχεια στον αγώνα τους για την αποπληρωμή των δεδουλευμένων (μισθός Αυγούστου και επίδομα άδειας) και τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας στο εργοστάσιο. Με τη μαζική τους παρουσία έξω από την πύλη της επιχείρησης και με τις αλλεπάλληλες Γενικές Συνελεύσεις τους, επιβεβαιώνουν καθημερινά την αποφασιστικότητά τους να τσακίσουν στην πράξη τους μηχανισμούς υπονόμευσης του αγώνα τους, που έχουν στήσει από κοινού η εργοδοσία και η κυβέρνηση.

Παρά τους εντεινόμενους εργοδοτικούς εκβιασμούς, το μέτωπο των εργατριών που βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας εδώ και δέκα σχεδόν μέρες διευρύνεται. Νέες συναδέλφισσές τους υπογράφουν το επισχετήριο εργασίας και παίρνουν μέρος στις κινητοποιήσεις, με μπροστάρη το ταξικό κλαδικό Συνδικάτο της Αθήνας και την ΟΕΚΙΔΕ. Οι ελιγμοί της διεύθυνσης, τα εκβιαστικά τηλεφωνήματα στα σπίτια των εργαζομένων και η κατασυκοφάντηση της Ομοσπονδίας, που εντείνεται μέρα με τη μέρα, πέφτουν στο κενό. Οι εργάτριες «δένουν» όλο και περισσότερο στο μυαλό τους ότι ο μαζικός αγώνας που ξεκίνησαν ξεφεύγει από το αίτημα της καταβολής των δεδουλευμένων. Είναι αγώνας για την ίδια τους τη δουλιά, για το μεροκάματο και τα εργασιακά τους δικαιώματα, αφού πληθαίνουν οι φήμες ότι τα επιχειρηματικά σχέδια της εργοδοσίας βάζουν σε άμεσο κίνδυνο τις 500 συνολικά θέσεις εργασίας στον όμιλο.

Χτες το πρωί, οι εργάτριες δήλωσαν για μια ακόμα φορά «παρών» στο καθημερινό προσκλητήριο έξω από το εργοστάσιο. Οπως και προχτές, στη μαζική Γενική τους Συνέλευση, όπου εκτίμησαν την πορεία του πολυήμερου αγώνα και συζήτησαν τις λεπτομέρειες της σημερινής κινητοποίησης. Στόχος τους είναι να καταδείξουν στην πράξη ότι δεν πρόκειται να ανεχτούν κανένα νέο τερτίπι από την κυβέρνηση και την εργοδοσία. Αλλά και να επιβάλουν με τον αγώνα τους το αυτονόητο δικαίωμα να εκπροσωπούνται από τα συνδικαλιστικά όργανα που συμμετέχουν και καθοδηγούν τον αγώνα τους και όχι από τους διορισμένους προϊστάμενους που επιχειρεί να τους επιβάλει η εργοδοσία, σε συνεννόηση με το υπουργείο Εργασίας.

Τη συμπαράστασή τους στον αγώνα των εργαζομένων της «Σεξ Φορμ» εκφράζει με ψήφισμά του το Συνδικάτο Κλωστοϋφαντουργών - Ιματισμού - Δέρματος Ν. Λάρισας, ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας και ο Σύνδεσμος Ξενοδοχοϋπαλλήλων Αθήνας, απευθύνοντας κάλεσμα για κοινή και συντονισμένη δράση με τα ταξικά σωματεία και το ΠΑΜΕ.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
«Ξύπνησε» και η ΔΕΗ... (2006-02-07 00:00:00.0)
Στην αλληλεγγύη η δύναμη (2006-01-12 00:00:00.0)
Εσπασαν ξανά το μπλόκο (2005-11-16 00:00:00.0)
Ολη η πόλη μια φωνή (2005-09-20 00:00:00.0)
Κοινή πορεία στο κέντρο της Αθήνας (2005-09-14 00:00:00.0)
Κλιμακώνουν τον αγώνα (2005-09-04 00:00:00.0)