ΕΡΓΑΤΕΣ «ΖΩΝΗΣ»
Συγκέντρωση στην Ξάνθη για το επίδομα

Την ερχόμενη Πέμπτη, στην πλατεία της πόλης, με αίτημα να σταματήσει τώρα η απαράδεκτη διάκριση σε βάρος των μουσουλμάνων συναδέλφων τους

Παρασκευή 23 Δεκέμβρη 2005

Επιμένει στο χυδαίο και επικίνδυνο διαχωρισμό των εργαζομένων η κυβέρνηση και δεν καταβάλει το επίδομα στους μουσουλμάνους εργάτες της Ζώνης
Κλιμακώνουν τις αντιδράσεις τους, αμμοβολιστές, καθαριστές, υδροβολιστές, βαφείς στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη που αποκλείονται αυθαίρετα, μέχρι στιγμής, από το ειδικό εποχιακό επίδομα (η καταβολή του οποίου έχει αρχίσει από τον περασμένο Οκτώβρη), με ευθύνη της κυβέρνησης και του διορισμένου διοικητή του ΟΑΕΔ, Γιώργου Βερναδάκη. Στη συντριπτική πλειοψηφία τους είναι εργάτες μουσουλμάνοι από τη Θράκη και για το λόγο αυτό η Πανελλήνια Ενωση Αμμοβολιστών - Καθαριστών - Βαφέων καλεί σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην κεντρική πλατεία της Ξάνθης την Πέμπτη 29 Δεκέμβρη, στις 10 το πρωί.

Σε ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ενωση Αμμοβολιστών - Καθαριστών - Βαφέων σημειώνει: «Είναι απαράδεκτη η απόφαση, επιλογή της κυβέρνησης, να αποκλείσει από την καταβολή του επιδόματος τους εργάτες συναδέλφους μας με κριτήριο ότι είναι κάτοικοι της Θράκης, αμφισβητώντας ότι δούλεψαν σε ναυπηγοεπισκευαστικές εργασίες. Είναι παράλογο να ψάχνουν να βρουν πού απασχόλησε ο εργολάβος τους εργαζόμενους, στη Ν/ΖΩΝΗ Πειραιά, στην Ελευσίνα, στον Σκαραμαγκά ή όπου αλλού». Και συμπληρώνει: «Ολα αυτά τα χρόνια δεν υπήρξε κανένας αποκλεισμός, γιατί ως γνωστόν η φύση της δουλιάς μας, μας αναγκάζει να δουλεύουμε εντός κι εκτός έδρας, δηλαδή ή στη Ν/ΖΩΝΗ Πειραιά ή σε ξένα λιμάνια της Ευρώπης, της Αμερικής κ.α. Δεν είναι κρυφό και το γνωρίζουν οι πάντες ότι η ανάγκη της επιβίωσης των οικογενειών μας, μας αναγκάζει να ξενιτευόμαστε για να βρούμε το μεροκάματο μακριά από τον τόπο μας».

Στη συνέχεια υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση ότι «απόρροια της πολιτικής της συρρίκνωσης της Ν/ΖΩΝΗΣ και των Ναυπηγείων της χώρας μας είναι αυτή η τεράστια έξαρση της ανεργίας, η οποία οδηγεί πολλές φορές στην απόγνωση και αντί η κυβέρνηση να βελτιώσει τις προϋποθέσεις για να μπορούμε να παίρνουμε τακτική επιδότηση των ανέργων, ακόμα - ακόμα και να καθιερώσει και δεύτερο εποχιακό βοήθημα τον Απρίλη και Μάη κάθε έτος, έρχεται με τη συγκεκριμένη της απόφαση να πετσοκόψει ένα κεκτημένο δικαίωμα 16 χρόνων που με αγώνες κατακτήσαμε και δε μας παραχώρησε κανείς».

Καταλήγοντας, τονίζει: «Το σωματείο μας απαιτεί να σταματήσει αυτή η κατάφωρη αδικία, να πάψει αυτή η εξαίρεση των συναδέλφων μας από την Ξάνθη, την Κομοτηνή, την Αλεξανδρούπολη, λες και αυτοί είναι παιδιά ενός κατώτερου θεού. Εχουμε στο πλευρό μας όλα τα Σωματεία της Ν/ΖΩΝΗΣ και καλούμε τα πολιτικά κόμματα, τις μαζικές και λαϊκές οργανώσεις της ευρύτερης περιοχής, τα Εργατικά Κέντρα και τους Δήμους, να πάρουν ξεκάθαρη θέση να ασκήσουν πίεση στο μέτρο του δυνατού, για την άμεση επίλυση του προβλήματος και την άμεση καταβολή του ειδικού εποχιακού επιδόματος».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Βήμα βήμα για την υπογραφή ικανοποιητικής Σύμβασης (2009-03-28 00:00:00.0)
Πέτυχαν την παύση της άθλιας δίωξης (2006-07-26 00:00:00.0)
Βροντερό μήνυμα από μουσουλμάνους και χριστιανούς εργάτες (2005-12-30 00:00:00.0)
Να μπει τέλος στην απαράδεκτη διάκριση (2005-12-30 00:00:00.0)
Αύριο το συλλαλητήριο (2005-09-25 00:00:00.0)
Απεργία κατά των "κεφαλοκυνηγών" (1998-06-20 00:00:00.0)