Σάββατο 28 Μάρτη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΤΟΤΕΧΝΙΤΕΣ ΖΩΝΗΣ
Βήμα βήμα για την υπογραφή ικανοποιητικής Σύμβασης

Μαχητική συγκέντρωση χτες για ουσιαστικές αυξήσεις και την πραγματική προστασία των ανέργων

Από τη χτεσινή κινητοποίηση στο Ικόνιο
Από τη χτεσινή κινητοποίηση στο Ικόνιο
Με τα συνθήματα «Θέλουμε δουλειά και όχι ανεργία, την κρίση να πληρώσει η πλουτοκρατία», «Νόμος είναι το δίκιο του εργάτη» να κυριαρχούν, οι εργατοτεχνίτες της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης «εισέβαλαν» χτες το μεσημέρι στο λιμάνι του Ικονίου και κατέλαβαν για δύο και πλέον ώρες συμβολικά την πύλη του «Σταθμού Εμπορευματοκιβωτίων» (ΣΕΜΠΟ) του ΟΛΠ ΑΕ.

Η κινητοποίηση ξεκίνησε στις 12 το μεσημέρι με παύση εργασιών παντού. Οι εργάτες στις 12.30 συγκεντρώθηκαν στο μόλο της ΔΕΗ στο Κερατσίνι και από εκεί ξεκίνησαν μαχητική πορεία μέχρι την πύλη του ΣΕΜΠΟ. Προμετωπίδα της διαδήλωσης ήταν το πανό με τα αιτήματα των σωματείων για ικανοποιητικές αυξήσεις στους μισθούς, την υπεράσπιση του δικαιώματος στο μεροκάματο, την καταβολή έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης 1.000 ευρώ στους ανέργους και μέτρα συνολικά για την πραγματική προστασία των ανέργων. Μιλώντας στους συγκεντρωμένους ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ενωσης Αμμοβολιστών, Γιάννης Δεληγιάννης, έκανε σαφές ότι η εργοδοσία και οι εκπρόσωποί της «θα μας βρίσκουν συνέχεια μπροστά τους».

Η χτεσινή μαζική, δυναμική και καλά οργανωμένη κινητοποίηση των εργατοτεχνιτών εντάσσεται στην πλούσια αγωνιστική δραστηριότητα που αναπτύσσουν το τελευταίο διάστημα και την έχουν αποφασίσει συσπειρωμένοι στα ταξικά τους συνδικάτα, μέσα από συλλογικές διαδικασίες, η οποία κλιμακώνεται μέρα με τη μέρα. Από σήμερα το Συνδικάτο Μετάλλου Πειραιά, εντείνοντας τον αγώνα για την υπογραφή ικανοποιητικής ΣΣΕ, ξεκινάει απεργιακές κινητοποιήσεις, ενώ σε απεργιακό αγώνα για την υπογραφή της Σύμβασης βρίσκεται και η Πανελλήνια Ενωση Αμμοβολιστών Καθαριστών.

Την Πέμπτη 2 του Απρίλη ο αγώνας θα κλιμακωθεί με τη συμμετοχή όλων των εργατοτεχνιτών στην πανεργατική 24ωρη απεργία και το «παρών» τους με δικά τους μπλοκ και πανό στην απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στις 10.30 το πρωί στον Ηλεκτρικό Σταθμό Πειραιά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ