Σάββατο 28 Μάρτη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΚΑΖΙΝΟΥ ΠΑΡΝΗΘΑΣ
Απαντούν με νέα απεργία

Αύριο Κυριακή, με απεργιακή συγκέντρωση στις 6.30 μ.μ. στο παλιό πάρκινγκ (Ζυγός)

Με νέα 24ωρη απεργία, αύριο, Κυριακή, συνεχίζουν τον αγώνα τους οι εργαζόμενοι στο Καζίνο - Ξενοδοχείο και Τελεφερίκ Πάρνηθας, διεκδικώντας την υπογραφή νέας ικανοποιητικής ΣΣΕ για το 2009, το σταμάτημα των απολύσεων και την επαναπρόσληψη όσων απολύθηκαν, την άμεση έναρξη οικοδομικών εργασιών ανακατασκευής του κτιρίου. Στο πλαίσιο της απεργίας, το Επιχειρησιακό Σωματείο καλεί τους εργαζόμενους σε συγκέντρωση, στις 6.30 το απόγευμα, στο παλιό πάρκιν (Ζυγός).

Οι εργαζόμενοι δίνουν ταυτόχρονα απάντηση στην προσπάθεια της εργοδοσίας να ποινικοποιήσει τον αγώνα τους και τις μορφές πάλης που αξιοποιούν, καθώς με αγωγή που κατέθεσε ζητάει να κηρυχθεί παράνομη και καταχρηστική η απεργία και η κινητοποίηση στις 13 Μάρτη. Ταυτόχρονα με την αγωγή της, η εκδίκαση της οποίας αναβλήθηκε χτες για τις 7 του Απρίλη, απαιτεί να απαγορευτεί στο σωματείο «η επανάληψη απεργιών στο μέλλον συνοδευόμενων από τις ίδιες παράνομες ενέργειες», εννοώντας τη συγκέντρωση και πορεία που είχαν πραγματοποιήσει οι εργαζόμενοι στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας τους, στη Λ. Πάρνηθος.

Σημειώνεται ότι το σωματείο των εργαζομένων είχε ζητήσει τη συμβολή του νομικού τμήματος της ΓΣΕΕ, για την εκδίκαση της αγωγής, την οποία αρνήθηκε προφανώς με εντολή της πλειοψηφίας. Αποδεικνύεται έτσι για ακόμα μια φορά ότι «άλλων» τα συμφέροντα έχει ταχθεί να υπερασπίζει η συγκεκριμένη πλειοψηφία.

Σε ανακοίνωσή του για την απεργία το επιχειρησιακό σωματείο καταγγέλλει ότι στην απαράδεκτη στάση της εταιρείας (υπενθυμίζεται ότι προτείνει αυξήσεις της τάξεως του 1,5% από 1/5/2009) «έρχονται να προστεθούν τα σχέδια για αλλαγές των εργασιακών σχέσεων με κατάργηση τμημάτων και αντικατάστασή τους με ιδιωτικές εταιρείες (λεωφορεία, καθαριότητα, κ.λπ.)». Καλεί σε μαζική συμμετοχή στην απεργία, ώστε να «απαιτήσουμε ικανοποίηση των αιτημάτων μας μέσα από ουσιαστική διαπραγμάτευση στη βάση των πραγματικών αναγκών των εργαζομένων και την κερδοφορία της επιχείρησης».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ