Σάββατο 28 Μάρτη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΕΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ («HELLENIC STEEL»)
Κρίσιμο ζήτημα να μην περάσει ο εκβιασμός

Επεκτείνονται οι διαθεσιμότητες ενώ η εργοδοσία επιμένει στην καταστρατήγηση της Σύμβασης

Αποφασισμένοι να μην επιτρέψουν να περάσει η επίθεση της εργοδοσίας που έρχεται να χτυπήσει απευθείας την κατάκτηση της Συλλογικής Σύμβασης, δηλώνουν οι εργαζόμενοι του Χαλυβουργείου της Θεσσαλονίκης («Hellenic Steel»). Χτες το πρωί πραγματοποίησαν αποκλεισμό του δρόμου Θεσσαλονίκης - Εδεσσας και δήλωσαν την απόφασή τους να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις.

Η εταιρεία, ήδη έχει αρχίσει να βάζει σε 10ήμερη διαθεσιμότητα τους εργαζόμενους με στόχο μέχρι τις 10 Απρίλη να έχουν μπει (σταδιακά) οι 300 από τους 420 εργαζομένους. Η εργοδοσία ισχυρίζεται ότι δεν μπορεί να αντεπεξέλθει στις οικονομικές της υποχρεώσεις έναντι της συλλογικής σύμβασης που προβλέπει αυξήσεις 5,5% το 2009 και ζητά από τον ΟΜΕΔ να προχωρήσει σε επαναδιαπραγμάτευση της επιχειρησιακής σύμβασης και ατομικές συμβάσεις.

Οπως αναδεικνύεται, πλέον, οι μεγαλοεργοδότες βάζουν ανοιχτά ζήτημα καταστρατήγησης των Συλλογικών Συμβάσεων και επαναδιαπραγμάτευσής τους με ακόμα πιο επαχθείς για τους εργαζόμενους όρους. Και αυτοί που σήμερα, όψιμα, σηκώνουν τη σημαία της αντίστασης, οι πλειοψηφίες της ΓΣΕΕ, του ΕΚΘ, κλπ., είναι συνυπεύθυνες, αφού ακόμη και την ώρα που το κεφάλαιο άρχισε να χτυπάει ανελέητα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα στο όνομα της κρίσης, αυτοί ζητούν όρους και προϋποθέσεις για να παραδώσουν και τις τελευταίες κατακτήσεις των εργαζομένων.

Το ΠΑΜΕ καλεί τους εργαζόμενους «να μην αποδεχτούν τα αντεργατικά μέτρα της Ελληνικής Χαλυβουργίας. Να οργανώσουν την αντίστασή τους με σύνθημα «Κάτω τα χέρια από τις Συλλογικές Συμβάσεις - Καμία αποδοχή απολύσεων και διαθεσιμότητας». Να δημιουργήσουν Επιτροπή Αγώνα που θα οργανώσει την πάλη ενάντια στα αντεργατικά μέτρα και σε συντονισμό με την Επιτροπή Αγώνα Μετάλλου Βορείου Ελλάδας να δώσουν μαχητική αποφασιστική απάντηση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ