Σάββατο 28 Μάρτη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΜΒΑΣΗ ΞΕΝΟΔΟΧΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΚΕΡΚΥΡΑΣ
Προκλητικοί οι μεγαλοξενοδόχοι

Στο σύνολό της απέρριψε την πρόταση του Συνδέσμου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Κέρκυρας για την υπογραφή Τοπικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας η Ενωση Ξενοδόχων στην πρώτη διαπραγματευτική συνάντηση που πραγματοποιήθηκε μετά από πρόσκληση του σωματείου. Ο Σύνδεσμος Ξενοδοχοϋπαλλήλων καλεί όλους τους εργαζόμενους να δώσουν μια πρώτη απάντηση στην αδιαλλαξία των ξενοδόχων με τη μαζική συμμετοχή τους στην απεργία στις 2 Απρίλη και την απεργιακή συγκέντρωση στις 10 το πρωί στην πλατεία Σαρόκο.

Οπως χαρακτηριστικά καταγγέλλει το σωματείο στην ανακοίνωσή του, μεταξύ άλλων, οι ξενοδόχοι αρνήθηκαν ακόμα και να συζητήσουν αιτήματα που βάζουν τάξη στην παράνομη και αυθαίρετη συμπεριφορά αρκετών ξενοδόχων, όπως την καθυστέρηση δεδουλευμένων, παραβίαση ωραρίων, κλοπή μισθών, ανασφάλιστη εργασία και τα σκλαβοπάζαρα των αλλοδαπών. «Χαρακτηριστικό στοιχείο - συνεχίζει - του ύφους των ξενοδόχων ήταν η άρνησή τους να γίνει καταγραφή των πρακτικών της συνάντησης και αφού τοποθέτησαν τα μικρά ξενοδοχεία ως ασπίδα προστασίας, υπερασπίστηκαν ουσιαστικά τα συμφέροντα των μεγαλοξενοδόχων που λυμαίνονται το τουριστικό εισόδημα και το μεταφέρουν εκτός νομού».

Και μεταξύ άλλων καταλήγει: «Με την αδιαλλαξία τους οι ξενοδόχοι σπέρνουν ανέμους και θα θερίσουν θύελλες. Ως πότε μια χούφτα άνθρωποι θα ληστεύουν τον πλούτο, τον κόπο και τον ιδρώτα του κερκυραϊκού λαού; Δεν πάει άλλο. Ηρθε η ώρα της αντίστασης και της ανατροπής».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ