Σάββατο 28 Μάρτη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Μάχη και στους καταπέλτες

Αποφασιστικά τα ταξικά ναυτεργατικά σωματεία δίνουν τη μάχη της προετοιμασίας της πανεργατικής απεργίας στις 2 Απρίλη, καλώντας τους ναυτεργάτες σε όλες τις κατηγορίες πλοίων να κατέβουν μαζικά στους καταπέλτες και να συμμετέχουν στην απεργιακή συγκέντρωση στις 10.30 το πρωί στον Ηλεκτρικό Σταθμό του Πειραιά. Να δώσουν την απάντηση στην εφοπλιστική ασυδοσία και την αντιλαϊκή, αντιναυτεργατική πολιτική που τη στηρίζει.

Αυτή ακριβώς η δουλειά, καράβι το καράβι, των ταξικών δυνάμεων, εξόπλισε και τους ναυτεργάτες στα καράβια του εφοπλιστή Αγούδημου, να απομονώσουν χτες τα «τσιράκια» του εφοπλιστή, τους εκβιαστικούς και τρομοκρατικούς μηχανισμούς του και να αρνηθούν να πάρουν μέρος στη «συγκέντρωση» - παρωδία που προετοίμαζε ο εφοπλιστής στο ΥΕΝ, απαιτώντας μεγαλύτερο μερίδιο από την «πίτα» των λεγόμενων «άγονων» γραμμών.

Να σημειωθεί ότι ο Αγούδημος χτες αυθαίρετα και στα πλαίσια της άθλιας συμπαιγνίας ΥΕΝ - εφοπλιστών για το ποιος θα πάρει τα περισσότερα εκατομμύρια από τις «άγονες» γραμμές, άφησε ανεκτέλεστο το δρομολόγιο του πλοίου «ΜΑΡΙΝΑ» αφήνοντας στο έλεος νησιά όπως οι Λειψοί και η Σύμη. Επίσης από χτες οι ναυτεργάτες του πλοίου «ΠΑΝΑΓΙΑ ΣΟΥΜΕΛΑ» της εταιρείας ΣΑΟΣ του εφοπλιστή Μανούση έχουν μείνει εγκαταλειμμένοι στο λιμάνι του Λαυρίου χωρίς τροφή.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ