Σάββατο 28 Μάρτη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΙΣ ΕΡΓΟΛΑΒΙΕΣ - ΠΑΜΕ
Ξεμπροστιάζουν τους εργολάβους και τα δεκανίκια τους

Το κλαδικό σωματείο και η Γραμματεία Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ αποκαλύπτουν το άθλιο εργασιακό καθεστώς που διαμορφώνεται στη βάση της νομοθεσίας ΝΔ και ΠΑΣΟΚ

Από παλιότερη κινητοποίηση των καθαριστριών στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο

Motion Team

Από παλιότερη κινητοποίηση των καθαριστριών στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο
Το όργιο αυθαιρεσίας της εργολαβικής εταιρείας ISS που έχει αναλάβει την καθαριότητα στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης αλλά και την ακατανόητη στάση της διοίκησης του νοσοκομείου, αποκαλύπτει με ανοιχτή επιστολή που έστειλε χτες, η προσωρινή διοίκηση του Σωματείου εργαζομένων στις Επιχειρήσεις Παροχής Υπηρεσιών Καθαριότητας και Φύλαξης (εργολαβίες) προς ιδιώτες και φορείς του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα Κεντρικής Μακεδονίας.

Η ανοιχτή επιστολή απευθύνεται προς τον Διοικητή και τα μέλη του ΔΣ του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου, ενώ κοινοποιείται στον πρωθυπουργό, στα Υπουργεία Εργασίας και Υγείας, στον Προϊστάμενο της Εισαγγελίας Θεσσαλονίκης, στην Επιθεώρηση Εργασίας Ανατολικού Τομέα Θεσσαλονίκης, στην Περιφερειακή Διεύθυνση Θεσσαλονίκης Σώματος Επιθεωρητών Εργασίας και στον Διοικητή Δ΄ ΔΥΠΕ Θεσσαλονίκης.

Οπως αναφέρει η διοίκηση του σωματείου, η εργολαβική εταιρεία καθαρισμού του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης (ISS FACILITY SERVICES AE) αρνείται ακόμα και σήμερα όχι μόνο να αποκαταστήσει τις παρανομίες του παρελθόντος (σημειωτέον ότι τα χρωστούμενα δεδουλευμένα σε κάθε καθαρίστρια μόνο για 10 μήνες είναι περίπου 4.500 ευρώ, χωρίς να υπολογίζονται οι σοβαρότατες διαφορές των ασφαλιστικών εισφορών) αλλά αρνείται και να αποκαταστήσει τη νομιμότητα από δω και πέρα, «υποσχόμενη» να καταβάλει και πάλι ωρομίσθιο (5,65 ευρώ) κάτω από τη Συλλογική Σύμβαση Εργασίας.

Και ενώ η Διοίκηση του νοσοκομείου έχει δικαίωμα και υποχρέωση να την κηρύξει έκπτωτη, έδωσε τρίμηνη παράταση στην εταιρεία.

Συνδικαλιστικοί βαστάζοι

Απάντηση στο ερώτημα γιατί η ISS συνεχίζει να έχει την εργολαβία καθαριότητας στο Ιπποκράτειο, εξακολουθεί να καταστρατηγεί τη ΣΣΕ και να μην ιδρώνει το αυτί της από την ποινική δίωξη που άσκησε σε βάρος της ο εισαγγελέας Θεσσαλονίκης για δεδουλευμένα προηγούμενων μηνών που έπρεπε να έχει καταβάλει στους εργαζόμενους, δίνει η Γραμματεία Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ.

Οπως σημειώνει, σε ανακοίνωσή της, εδώ και καιρό η δράση των εργολαβικών καθαριστριών στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο δεν έχει να αντιμετωπίσει μόνο την τρομοκρατία των εργολάβων, τις «αδικαιολόγητες καθυστερήσεις» από τις κρατικές υπηρεσίες, τη διοίκηση του Νοσοκομείου, αλλά και την υπονόμευση του αγώνα τους από τους συνδικαλιστές της ΠΑΣΚΕ και της ΔΑΚΕ.

«Αυτοί, όχι μόνο αρνήθηκαν τη συμπαράστασή τους στις καθαρίστριες αλλά και ο πρώην πρόεδρος του σωματείου των μονίμων υπαλλήλων του Νοσοκομείου, πρώην μέλος της Διοίκησης της ΠΟΕΔΗΝ, στέλεχος της ΠΑΣΚΕ, ήταν αυτός που πίεζε τις καθαρίστριες να μη φτιάξουν σωματείο. (Γι' αυτό το λόγο κατατέθηκε μήνυση εναντίον του).

Υπάλληλοι του ίδιου εργολάβου (ISS), στις πρόσφατες εκλογές του σωματείου των εργολαβικών του Πανεπιστημίου, μοίραζαν στους εργαζόμενους το ψηφοδέλτιο που στήριξαν ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ. Ο επικεφαλής του γαλαζοπράσινου ψηφοδελτίου που εκλέχθηκε και πρόεδρος - όπως αποκαλύπτεται από έγγραφα που κυκλοφορούν ευρέως στο χώρο του πανεπιστημίου - μεσολαβούσε στον εργολάβο για προσλήψεις προσωπικού. Ολοι τούτοι, λίγες μέρες μετά, μαζί με τον ΣΥΡΙΖΑ και εξωπανεπιστημιακούς, συμμετείχαν σε "κατάληψη" της πρυτανείας ...ενάντια στους εργολάβους.

Τέλος, ότι η πλειοψηφία του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης (ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ - ΣΥΝ), παρεμβαίνει στη Διοίκηση του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου που με τη σειρά της (όπως και ο εργολάβος) πιέζει τις καθαρίστριες να "διώξουν" τα στελέχη του ΠΑΜΕ, για να "λυθούν" τα προβλήματά τους».

Η Γραμματεία Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ, ξεκαθαρίζει πως «δεν τους ενδιαφέρει μόνο να χτυπήσουν το ΠΑΜΕ, τους ενδιαφέρει να σώσουν τους εργολάβους που έχουν άμεση σχέση με τα κόμματά τους. Είναι ενιαίος μηχανισμός με εργοδότες και κυβερνήσεις, επικίνδυνος για τους εργαζόμενους. Μοναδικός δρόμος για τους εργαζόμενους είναι η απομόνωσή τους».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ