Σάββατο 28 Μάρτη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
Συρρίκνωση προς όφελος ΜΚΟ και ιδιωτών

Περιοδεία χτες της βουλευτή του ΚΚΕ Εύας Μελά

Από τη συζήτηση με τους εργαζόμενους
Από τη συζήτηση με τους εργαζόμενους
Να εντείνουν τους αγώνες τους ενάντια στη συνειδητή υποβάθμιση του Ινστιτούτου Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης (ΙΚΠΑ) και συνολικότερα των υπαρχουσών δημοσίων δομών Πρόνοιας, να παλέψουν για αποκλειστικά δημόσια δωρεάν Πρόνοια για όλο το λαό με ευθύνη του κράτους, κάλεσε τους εργαζόμενους του ΙΚΠΑ η βουλευτής του ΚΚΕ Εύα Μελά, που επισκέφτηκε χτες το Ινστιτούτο.

Οι εργαζόμενοι και το σωματείο τους κατήγγειλαν τη διαρκή συρρίκνωση των πεδίων δράσης, υπηρεσιών και αρμοδιοτήτων του ΙΚΠΑ υπέρ των Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων, της εκκλησίας, των επιχειρηματιών που δραστηριοποιούνται στον ευαίσθητο αυτό χώρο. «Η πρόνοια όπως την ξέραμε παλιότερα δε θα υπάρχει, περνάνε όλα σε ιδιώτες, σε εταιρείες, υποτιθέμενους εθελοντές και πλέον το ΙΚΠΑ θα έχει βοηθητικές υπηρεσίες», τόνισαν οι εργαζόμενοι.

Οπως χαρακτηριστικά ανέφεραν, πρόσφατα το υπουργείο Υγείας ανέθεσε την καταγραφή των προνοιακών δομών της χώρας όχι στο αρμόδιο δημόσιο επιστημονικό φορέα, το ΙΚΠΑ, αλλά στη ΜΚΟ «Το Χαμόγελο του Παιδιού». Επιπλέον, τον τελευταίο ενάμιση μήνα το ΙΚΠΑ λειτουργεί χωρίς Διοικητικό Συμβούλιο, με αποτέλεσμα εκτός των άλλων να είναι απλήρωτοι οι 130 εργαζόμενοι πανελλαδικά.

«Αυτή η πολιτική συρρίκνωσης γίνεται στα πλαίσια της πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ενωσης που υποστηρίζεται από τη σημερινή κυβέρνηση και υποστηρίχτηκε και από τις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και στοχεύει στην πλήρη ιδιωτικοποίηση της Πρόνοιας», υπογράμμισε η Ε. Μελά. Η βουλευτής του ΚΚΕ τόνισε ότι η καπιταλιστική κρίση θα χρησιμοποιηθεί για να «τσακίσουν» κάθε δικαίωμα και διεκδίκηση.

Κάλεσε τους εργαζόμενους να εντείνουν τους αγώνες τους, να παλέψουν για να ανακοπεί η αντιλαϊκή λαίλαπα, να παλέψουν για αποκλειστικά δημόσια δωρεάν Πρόνοια με ευθύνη του κράτους, για μια άλλη κοινωνία που θα έχει στο επίκεντρο τον άνθρωπο και τις ανάγκες του. Να συμμετάσχουν μαζικά στην απεργία στις 2 Απρίλη, με τα μπλοκ του ΠΑΜΕ. Αλλά και στη συγκέντρωση - συζήτηση των εργαζομένων στην Πρόνοια και Ειδική Αγωγή, των ΑμΕΑ και γονιών και κηδεμόνων που θα γίνει τη Δευτέρα 30 Μάρτη στις 6.30 μ.μ. στην αίθουσα του 1ου ορόφου της Κομματικής Οργάνωσης Αθήνας (Βερανζέρου και Κοτοπούλη γωνία), με θέμα: «Η οικονομική κρίση και οι επιπτώσεις στον ευρύτερο κοινωνικό τομέα. Η πολιτική πρόταση διεξόδου του ΚΚΕ στο φόντο των αποφάσεων του 18ου Συνεδρίου».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ