Τρίτη 10 Γενάρη 2006

ΣΠΥΡΟΣ ΜΠΑΚΟΠΟΥΛΟΣ
* * *

φωτ. 3

Στη μνήμη των γονιών, του ΒΑΣΙΛΙΚΗΣ και ΣΤΑΥΡΟΥ ΚΟΡΜΠΗ, καθώς και στη μνήμη του αδερφού του ΝΙΚΗΤΑ ΚΟΡΜΠΗ, ο Κώστας Κορμπής από το Δάρα Μεσσηνίας προσφέρει 100 ευρώ στο «Ριζοσπάστη».

Επίσης προσφέρει 50 ευρώ στη μνήμη των Δαραίων μαχητών του ΕΛΑΣ και του ΔΣΕ που έπεσαν πολεμώντας.

* * *

Φωτ.

Στη μνήμη του συντρόφου μου ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΣΑΠΟΥΝΤΖΗ και των αδελφών του ΣΤΕΡΓΙΟΥ ΜΕΝΕΛΑΟΥ, ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΣ ΜΙΛΙΤΣΑΣ, ΑΡΙΣΤΕΑΣ ΣΑΠΟΥΝΤΖΗ, 50 Ε προσφορά στο ΚΚΕ για την οικονομική εξόρμηση, μέσω ΚΟΒ Ροτόντας.

Η γυναίκα του Μάχη Σαπουντζή

* * *

Την 1η Δεκέμβρη 2005 έφυγε από κοντά μας ο σύντροφος ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΚΟΠΟΥΛΟΣ. Ο σ. Λευτέρης γεννήθηκε το 1941 στο Μαζαράκι Πάτρας. Τελειώνοντας το Γυμνάσιο στην Πάτρα ήρθε στην Αθήνα, το 1958, όπου άρχισε να δουλεύει ως οικοδόμος, ζούσε στο Χαϊδάρι. Από τα νεανικά του χρόνια, βιώνοντας την αδικία ατσαλώθηκε σαν χαρακτήρας, στο μεροκάματο. Πίστεψε στη δύναμη της εργατικής τάξης, αφοσιώθηκε στον καθημερινό αγώνα για την υπηρέτηση των λαϊκών συμφερόντων. Το 1975 γίνεται μέλος του ΚΚΕ και αρχίζει περίοδος έντονης παρουσίας στο εργατικό και μαζικό κίνημα. Ηταν μέλος του ΔΣ του Συνδικάτου Οικοδόμων. Διατέλεσε δημ. σύμβουλος, από το 1979 μέχρι το 1986, ενώ την περίοδο 1979-82 ασκούσε καθήκοντα αναπληρωτή δημάρχου και ένα χρόνο ως πρόεδρος του ΔΣ.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΟΥΚΑΣ
Στη μνήμη του η οικογένειά του και ο αδελφός του Γιώργος προσφέρουν στο Κόμμα μας 600 ευρώ για την οικονομική εξόρμηση.

* * *

φωτ

Στις 22 Δεκέμβρη συμπληρώθηκαν 2 χρόνια από το θάνατο του μέλους του ΚΚΕ και αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης ΒΑΓΓΕΛΗ ΒΑΛΛΙΑΝΟΥ. Στη μνήμη του προσφέρουμε 100 ευρώ στην οικονομική εξόρμηση του ΚΚΕ για τα ιδανικά του οποίου αγωνίστηκε.

Τα παιδιά και τα εγγόνια του

* * *

φωτ

Πέρασαν 56 χρόνια από τον ηρωικό θάνατο, το Μάη του 1949, του ΓΙΩΡΓΗ ΜΠΕΡΤΣΙΑ. Στη μνήμη του τα αδέλφια του που συνεχίζουν τον αγώνα για τα ιδανικά για τα οποία εκείνος έδωσε τα 24 ολόφωτα χρόνια του προσφέρουμε 50 ευρώ στο ΚΚΕ, που σήμερα αποτελεί γνήσια έκφραση μαρξιστικού - λενινιστικού κόμματος. Ενισχύουμε έτσι το Κόμμα που αγωνίζεται για να ανατραπεί ο ιμπεριαλιστικός μεσαίωνας και να ανοίξει ο δρόμος για την κοινωνική ανασύνταξη, για το σοσιαλισμό.

Επίσης για τον ανιψιό μου ΓΙΑΝΝΗ ΜΠΕΡΤΣΙΑ που «έφυγε» σε τροχαίο το 1990. θα τον θυμόμαστε σε όλη τη ζωή μας.

Κώστας και Ιουλία Τσιόδρα

* * *

Η συντρόφισσα Ε. Κ. προσφέρει, ως β' δόση 100 ευρώ, μέσω της ΚΟΒ Κολιάτσου του ΚΚΕ, σε ανάμνηση των 6 μηνών από την απώλεια του αγαπημένου της συζύγου Γ. Κ.

* * *

Φωτ 3

Στην άσβεστη μνήμη των αγαπημένων μου γονιών ΓΙΩΡΓΗ και ΜΑΡΙΚΑΣ ΑΝΘΟΥΛΗ, των αδελφών μου ΒΑΣΩΣ και ΠΑΚΗ, των θείων μου και δεύτερων γονιών μου ΓΙΩΡΓΗ και ΓΑΛΑΝΗΣ ΚΟΣΜΟΠΟΥΛΟΥ, του αδελφού της μάνας μου ΣΤΑΘΗ ΔΕΛΗΒΟΡΙΑ, του γαμπρού μου ΓΙΑΝΝΗ ΚΩΣΤΑΝΤΙΝΟΠΟΥΛΟΥ, των εξαδέλφων μου ΓΙΑΝΝΗ, ΓΙΩΡΓΗ, ΣΟΦΟΥ ΦΙΚΟΥ, ΝΙΚΗΣ Π. ΔΕΛΗΒΟΡΙΑ, αγωνιστών για τα δίκια του λαού και της Εθνικής Αντίστασης, προσφέρω 100 ευρώ, ως δεύτερη δόση, για την εξόρμηση του ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Κολιάτσου.

ΣΑΠΟΥΝΤΖΗΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ
Λιλίκα Βασιλάκη

* * *

φωτο 2

Συμπληρώθηκαν 15 χρόνια από τότε που «έφυγε» από κοντά μας η λατρευτή μας μητέρα και γιαγιά ΕΛΕΝΗ ΚΑΛΛΙΓΙΑΝΝΙΔΟΥ, γεννήθηκε στην Τραπεζούντα του Πόντου. Θα σε θυμόμαστε για πάντα με αγάπη.

Επίσης, πέρασε ένα μήνας από τον άδικο χαμό του πολυαγαπημένου μας ανιψιού και ξαδέλφου ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΣΕΜΙΚΙΝ, στη Λευκορωσία, σε ηλικία 54 ετών, αντιμετωπίζοντας σοβαρά προβλήματα υγείας. Ηταν εξαιρετικός άνθρωπος και οικογενειάρχης. Εφηβος εντάχθηκε στις γραμμές της Κομσομόλ και κατόπιν στο ΚΚΣΕ, στη διάρκεια της στρατιωτικής του θητείας. Πάντα σεμνός, ανιδιοτελής, πρωτοπόρος και συνεπής στα δύσκολα καθήκοντα που του ανέθετε το κόμμα του. Στις σκληρές δοκιμασίες που πέρασε και περνά η χώρα και το κόμμα του, παρέμεινε ως το τέλος της ζωής του πιστός και αταλάντευτος στις κομμουνιστικές αξίες. Ως ελάχιστο φόρο τιμής στη μνήμη τους, προσφέρουμε στο ΚΚΕ, μέσω της ΚΟΒ β' Διαμερίσματος Πειραιά, 45 ευρώ και, μέσω της ΚΟΒ Λογιστών, 25 ευρώ.

Ο γιος και θείος Κων/νος Καλλιγιαννίδης, τα εγγόνια και ξαδέλφια Νίκος, Θοδωρής, Ζωή.

* * *

Στο Μακρονησιώτη πατέρα μου ΣΤΡΑΤΗ ΦΡΑΝΤΖΗ από την Ερεσσό Λέσβου, που βασανίστηκε απάνθρωπα στο κάτεργο της Μακρονήσου από τους «πολιτισμένους» εθνικόφρονες - υπηρέτες της αστικής τάξης, γιατί ήθελε να παραμείνει Ανθρωπος, που πέθανε πριν πολλά χρόνια, και στην αγαπημένη μου μητέρα ΜΑΡΙΤΣΑ ΦΡΑΝΤΖΗ που, πρόσφατα, έφυγε από τη ζωή, και που τόσο βασανίστηκε να με μεγαλώσει και να με σπουδάσει. Στη μνήμη μου παραμένουν ζωντανές οι φρικτές ιστορίες που μου έλεγε ο πατέρας μου από τη ζωή των αγωνιστών στη Μακρόνησο. Στη μνήμη τους προσφέρω στο ΚΚΕ 50 ευρώ.

Η κόρη τους Δάφνη Φραντζή - Στασινοπούλου

ΑΝΘΟΥΛΗΣ ΠΑΚΗΣ
* * *

φωΤ

Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΝΟΣ γεννήθηκε το 1930 στο χωριό Αγ. Ανδρέας Σουλίου. Στην κατοχή, νεαρός ακόμη, μετέχει ενεργά στην Εθνική Αντίσταση. Διώκεται και συλλαμβάνεται από το μεταδεκεμβριανό καθεστώς αλλά, τελικά, διαφεύγει και το 1948 κατατάσσεται στο ΔΣΕ στο τάγμα Βρασίδα. Τραυματίζεται δύο φορές στις μάχες. Πολιτικός πρόσφυγας στην Τασκένδη αποφοιτά από τη Φιλολογική σχολή του εκεί Πανεπιστημίου και διδάσκει στα Ελληνόπουλα που γεννήθηκαν στην προσφυγιά ελληνική γλώσσα, ιστορία κλπ. Παράλληλα αναπτύσσει λογοτεχνική δραστηριότητα από τις στήλες της εφημερίδας «Νέος Κόσμος», της εκεί ελληνικής παροικίας.

Στη μνήμη του η σύζυγός του Μάρθα και οι κόρες του Αθηνά και Ευδοκία προσφέρουν για τον «902», μέσω ΚΟΒ Χολαργού, 150 ευρώ.

* * *

φωτ

Πάνε τρία χρόνια που μας άφησε ο σ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΜΗΝΟΥΔΗΣ. Ο γιος του Νικόλαος, στη μνήμη του πατέρα του, όπως ήταν η επιθυμία του, δίνει 300 ευρώ στην οικονομική εξόρμηση του ΚΚΕ. Ο Δημήτρης Μηνούδης ήταν ο πρώτος οργανωμένος στο ΚΚΕ μέσα στα Κουφάλια. Πήρε μέρος στα γεγονότα του 1936 στη Θεσσαλονίκη, όπου, τότε, δούλευε ως μαρμαράς. Στην κατοχή ήτανε στην πρώτη τριάδα που οργανώθηκε στο ΕΑΜ. Το 1944 ανέβηκε στο βουνό στο 30ό Σύνταγμα. Ητανε καθημερινός αναγνώστης του «Ρ». Πέθανε στα 92 του χρόνια, μένοντας πιστός στις αρχές του μέχρι την τελευταία μέρα της ζωής του.

* * *

φωτο 2

Στη μνήμη του αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης και του ΔΣΕ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΔΟΥΚΑ, μετά τη συμπλήρωση 8 χρόνων από το θάνατό του. Καθώς και στη μνήμη του αδελφού του ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΔΟΥΚΑ, επίσης αγωνιστή της ΕΑ και του ΔΣΕ, που έφυγε από κοντά μας στις 22/11/2005. Τέλος στη μνήμη του μικρότερού τους αδελφού ΧΡΗΣΤΟΥ ΔΟΥΚΑ που δολοφονήθηκε ύστερα από φρικτά βασανιστήρια από τους συνεργάτες των κατακτητών αδελφούς Πανολιάσκου, το 1944. Προσφέρουν: Η Σοφία Δούκα, σύζυγος του Γεωργίου 30 ευρώ, ο Χρήστος Δούκας, γιος του Γεωργίου 200 ευρώ και ο Λεωνίδας Σούμπασης, γαμπρός του Γεωργίου 100 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Βοτανικού.

ΒΑΛΛΙΑΝΟΣ ΒΑΓΓΕΛΗΣ
* * *

Οι αγωνιστές υπέφεραν πολλά και φοβερά, αλλά έμεναν σταθεροί στα «πιστεύω» τους. Εμείς, που ζούμε, κρατάμε ζωντανή τη θύμησή τους. Οι νέοι θα πρέπει να παραδειγματίζονται από τον ηρωισμό τους. Ανάμεσα στους πολλούς αυτούς αγωνιστές που μαζί τους, για πάρα πολλά χρόνια, τραβήξαμε στα κάτεργα όλα αυτά τα φοβερά ήταν και οι: ΝΙΚΟΣ ΜΠΕΛΟΓΙΑΝΝΗΣ, Γ. ΕΡΥΘΡΙΑΔΗΣ, Κ. ΛΟΥΛΕΣ, Γ. ΤΡΙΚΑΛΙΝΟΣ, Μ. ΣΙΓΑΝΟΣ γιατρός, Σ. ΚΑΝΑΒΟΣ γιατρός, Π. ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ γιατρός, ΣΩΤ. ΣΟΥΚΑΡΑΣ καθηγητής μου, ΣΤ. ΠΑΠΑΔΟΜΙΧΕΛΑΚΗΣ, Δ. ΣΥΝΤΥΧΑΚΗΣ. Στην ιερή τους μνήμη προσφέρω άλλα 100 ευρώ, β' δόση, στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Κυψέλης

Μπάμπης Λεωνιδάκης, παλαίμαχος αντιστασιακός

* * *

φωτ

Στη μνήμη του λατρευτού μου συζύγου ΝΑΘΑΝΑΗΛ ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΟΥ, πιστού οπαδού του ΚΚΕ σ' όλη του τη ζωή, η σύζυγός του Αννα προσφέρει στο ΚΚΕ για την Οικονομική Εξόρμηση 70 ευρώ.

* * *

φωτο 2

Στη μνήμη των θείων μας ΣΠΥΡΟΥ και ΑΝΤΩΝΙΑΣ ΜΠΑΚΟΠΟΥΛΟΥ προσφέρουμε στην Κομματική οργάνωση Γαλατσίου του ηρωικού ΚΚΕ 110 ευρώ για την οικονομική εξόρμηση.

Τα ανίψια τους Χριστίνα και Τάκης Παπαϊώννου, καθώς και οι βαφτιστήρες τους Ζωή και Τόνια



ΜΠΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΑΝΤΩΝΙΑ


ΜΠΕΡΤΣΙΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ


ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΠΟΥΛΟΥ -Ανθούλη ΒΑΣΩ


ΤΡΙΜΑΝΙ-Δεληβοριά Νίκη


ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΟΣ ΝΑΘΑΝΑΗΛ


Σταύρο Κορμπή


Βασιλική Κορμπή


Νικήτα Κορμπή
ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ (2010-12-28 00:00:00.0)
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ (2010-12-07 00:00:00.0)
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ (2010-12-05 00:00:00.0)
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ (2007-01-11 00:00:00.0)
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ (2005-12-09 00:00:00.0)
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ (2003-01-04 00:00:00.0)