Ολοι στο πόστο της ταξικής πάλης

Νέες, αυξημένες ευθύνες για τις ταξικές δυνάμεις που άφησαν ατόφια τη σφραγίδα τους στη χτεσινή πανεργατική απεργία

Πέμπτη 16 Μάρτη 2006

Μήνυμα καταδίκης της αντεργατικής πολιτικής έστειλαν χτες απ' άκρη σ' άκρη της χώρας εργαζόμενοι και άνεργοι, άντρες και γυναίκες, φοιτητές, σπουδαστές και συνταξιούχοι. Χιλιάδες και χιλιάδες εργάτες και εργάτριες στην Αθήνα και σε 60 ακόμα πόλεις της χώρας στάθηκαν με αποφασιστικότητα στα απεργιακά τους πόστα. Ανταποκρίθηκαν στο ταξικό κάλεσμα του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου, έκαναν την επιλογή να βαδίσουν με τα λάβαρα των ταξικών συνδικάτων, ενστερνίστηκαν και πρόβαλαν το διεκδικητικό πλαίσιο των σύγχρονων αναγκών τους. Δήλωσαν ακούραστοι μαχητές του αντιιμπεριαλιστικού αγώνα.

Η μεγάλη συμμετοχή στην απεργία, οι μαζικές και δυναμικές απεργιακές συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ μαρτυρούν την απήχηση των ταξικών δυνάμεων, ότι η «φωνή τους» και η δράση τους πείθει και κινητοποιεί. Οπλίζει τους αγώνες των εργατών, δημιουργεί προϋποθέσεις για να οξυνθεί η ταξική πάλη, να τσαλακωθεί η αντεργατική πολιτική. Να αποδυναμωθεί και να ηττηθεί η γραμμή του κυβερνητικού και εργοδοτικού συνδικαλισμού. Το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο αναδεικνύεται σε πρωταγωνιστή των λαϊκών αγώνων, σε πρωταγωνιστή της αντεπίθεσης των εργαζομένων.

Η χτεσινή καταλυτική παρουσία των ταξικών δυνάμεων στην απεργιακή κινητοποίηση ήταν αποτέλεσμα μιας μεγάλης και κοπιαστικής δράσης σε εκατοντάδες και χιλιάδες χώρους δουλιάς όλες τις προηγούμενες μέρες. Η μάχη για την επιτυχία της απεργίας, την περιφρούρησή της, την προετοιμασία των απεργιακών συγκεντρώσεων δόθηκε με σθένος και αυταπάρνηση. Και αφήνει παρακαταθήκες για τους αγώνες που έρχονται. Φορτώνει νέες ευθύνες και καθήκοντα όλο το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα.


Το μήνυμα που ήρθε χτες απ' όλη την Ελλάδα είναι ακόμα πιο καθαρό: Κλιμάκωση των αγώνων με μεγαλύτερη δύναμη. Αναμέτρηση ακόμα πιο αποφασιστική με το μεγάλο κεφάλαιο, την Ευρωπαϊκή Ενωση, την πολιτική της κυβέρνησης της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Πρέπει να τελειώνουμε με τις ψευδαισθήσεις που έσπειρε η ΝΔ. Να μην περάσει η δημαγωγική απάτη που στήνει το ΠΑΣΟΚ. Καταδίκη της αντιλαϊκής πολιτικής σημαίνει καταδίκη και της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Να σπάσουμε τις μυλόπετρες των ψευδαισθήσεων που τσακίζουν τα εργατικά συμφέροντα και τσαλαπατούν τα όνειρα της νέας γενιάς.

Από σήμερα τραβάμε και πάλι μπροστά. Με το ΠΑΜΕ. Με τα ταξικά συνδικάτα. Δυναμώνουμε το ταξικό κίνημα. Ρίχνουμε ακόμα πιο βαθιά τις ρίζες του. Σε κάθε εργοστάσιο, σε κάθε συνοικία, σε κάθε πόλη και χωριό. Οργανώνουμε την πάλη της εργατικής τάξης και όλων των λαϊκών στρωμάτων.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Θράσος υπηρετών των εφοπλιστών (2011-06-29 00:00:00.0)
Ακόμα πιο δυνατοί προχωράμε μπροστά! (2007-03-30 00:00:00.0)
Χωρίς καθυστέρηση στη μάχη της απεργίας (2006-03-02 00:00:00.0)
ΕΝΤΟΝΕΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ για την εισοδηματική πολιτική (2005-02-16 00:00:00.0)
Με τις σημαίες και τα αιτήματα του ΠΑΜΕ (2004-04-01 00:00:00.0)
Να αποσυρθεί το αντιασφαλιστικό έκτρωμα (2002-06-18 00:00:00.0)