Πέμπτη 2 Μάρτη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ
Χωρίς καθυστέρηση στη μάχη της απεργίας

Πλατιά συνδικαλιστική σύσκεψη, την ερχόμενη Τρίτη, στις 5.30 μ.μ. στο Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας

Από την προχτεσινή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην Αθήνα, στα πλαίσια της 4ωρης στάσης εργασίας
Από την προχτεσινή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην Αθήνα, στα πλαίσια της 4ωρης στάσης εργασίας
Χωρίς καμιά καθυστέρηση, μετά τα συλλαλητήρια στις 21 Φλεβάρη και την προχτεσινή στάση εργασίας, οι ταξικές δυνάμεις ρίχνονται στη μάχη για προετοιμασία της πανελλαδικής πανεργατικής απεργίας σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα και των συγκεντρώσεων που θα διοργανώσει το ΠΑΜΕ στις 15 του Μάρτη. Σταθμός για τον έλεγχο και την παραπέρα οργάνωση της δουλιάς αποτελεί η σύσκεψη συνδικάτων και συνδικαλιστών που οργανώνει το ΠΑΜΕ την Τρίτη 7 Μάρτη στην αίθουσα του Συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας (Βερανζέρου 1, πλατεία Κάνιγγος, 2ος όροφος), στις 5.30 το απόγευμα.

Με ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία Οικοδόμων Ελλάδας καλεί τους εργαζόμενους του κλάδου να συμμετέχουν μαζικά, μαχητικά, αποφασιστικά στην απεργία και στις συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ, ενάντια στο σύνολο της αντεργατικής πολιτικής και τους φορείς της, για τη διεκδίκηση αιτημάτων που απαντούν στις σύγχρονες πραγματικές ανάγκες τους. Ταυτόχρονα, τους καλεί να απαιτήσουν την άμεση άρση της επιστράτευσης των ναυτεργατών.

Η επίθεση που δεχόμαστε, σημειώνει η Ομοσπονδία, από το κεφάλαιο, την πολιτική της κυβέρνησης της ΝΔ και προηγουμένως του ΠΑΣΟΚ, δεν έχει ημερομηνία λήξης. Σε αυτή την επίθεση «είναι ανάγκη να οργανώσουμε καλά την άμυνά μας, σοβαρή προϋπόθεση για να περάσουμε στην αντεπίθεση». Απαραίτητα όπλα για την αποτελεσματικότητα του αγώνα είναι το δυνάμωμα των συνδικάτων, η μαχητική και μαζική συμμετοχή στους αγώνες, η καταδίκη του κυβερνητικού-εργοδοτικού συνδικαλισμού και η ταυτόχρονη ενίσχυση του ΠΑΜΕ. Η καταδίκη των κομμάτων της πλουτοκρατίας, του ευρωμονόδρομου. Η ενίσχυση της ταξικής ενότητας της εργατικής τάξης και της εργατικής αλληλεγγύης. Χαρακτηριστικό παράδειγμα, η εμπειρία από τον αγώνα των ναυτεργατών που δεν κάμφθηκε από τον κυβερνητικό αυταρχισμό. Η αλληλεγγύη του λαού, του ταξικού εργατικού κινήματος, η συμπαράσταση στον πολυήμερο αγώνα τους έκανε κουρέλι την απόφαση της κυβέρνησης για επιστράτευση, τονίζει η Ομοσπονδία.

Στα πλαίσια της δράσης για την καλύτερη προετοιμασία της απεργίας, η Γραμματεία Πειραιά του ΠΑΜΕ πραγματοποίησε χτες σύσκεψη των προεδρείων των σωματείων που συσπειρώνονται στο Πανεργατικό Μέτωπο. Η απεργιακή συγκέντρωση ορίστηκε για τις 10 το πρωί στην πλατεία Λουδοβίκου (ηλεκτρικός σταθμός). Επίσης, σε χτεσινή σύσκεψη του Συνδικάτου Οικοδόμων Πειραιά αναδείχτηκαν οι αντεργατικές κατευθύνσεις της οδηγίας Μπολκεστάιν και η αναγκαιότητα οργάνωσης της πάλης ενάντια στην επιχείρηση κατάργησης των συμβάσεων.

Πλατιά σύσκεψη με τη συμμετοχή συνδικαλιστών από τον ευρύτερο δημόσιο τομέα, διοργανώνει την επόμενη Τρίτη στα γραφεία του και το Παλλεσβιακό Εργατικό Κέντρο, στις 7 μ.μ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ