Πέμπτη 2 Μάρτη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΠΙΣΙΤΙΣΜΟΥ
Στις κάλπες από τις 8 του Μάρτη

Ενισχυμένες οι ταξικές δυνάμεις και στο Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Κέρκυρας

Σε μαζική συμμετοχή στις αρχαιρεσίες του Συνδικάτου Εργατοϋπαλλήλων Επισιτισμού - Τουρισμού, οι οποίες αρχίζουν στις 8 του Μάρτη, καλεί όλους τους εργαζόμενους του κλάδου η διοίκηση του σωματείου. Μπροστά στη γενικευμένη επίθεση κυβέρνησης-κεφαλαίου ενάντια στο σύνολο των δικαιωμάτων των εργαζομένων, η μαζική, αποφασιστική συμμετοχή των εργαζομένων στις αρχαιρεσίες είναι επιβεβλημένη, όπως υπογραμμίζουν οι ταξικές δυνάμεις στον κλάδο.

Συγκεκριμένα, οι εργαζόμενοι θα μπορούν να ψηφίζουν: Την Τετάρτη 8/3, στο Δημαρχείο Γλυφάδας, από τις 2 μ.μ. έως τις 7 μ.μ. Την Πέμπτη 9/3, στο Αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», στα Σπάτα, στην καντίνα απέναντι από τα εμπορεύματα, από τις 12 μ.μ. έως τις 5 μ.μ. Την Παρασκευή 10/3, το Σάββατο 11/3 και τη Δευτέρα 13/3 από τις 8 π.μ. έως τις 7 μ.μ. στα γραφεία του συνδικάτου (οδός Γλάδστωνος 3, Στοά Φέξη, 7ος όροφος). Τέλος, την Τρίτη 14/3 από τις 8 π.μ. έως τις 5 μ.μ. στα γραφεία του συνδικάτου. Οι εργαζόμενοι για να ψηφίσουν πρέπει να έχουν απαραίτητα μαζί τους την αστυνομική ταυτότητα και το βιβλιάριο ασθενείας (ΙΚΑ ή ΤΑΞΥ).

Στην Κέρκυρα

Διπλασιασμός της συμμετοχής σε σχέση με τις προηγούμενες αρχαιρεσίες και σημαντική ενίσχυση των δυνάμεων του ΠΑΜΕ, που κέρδισαν την απόλυτη πλειοψηφία στο νέο Διοικητικό Συμβούλιο, είναι τα αποτελέσματα των εκλογών του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων στην Κέρκυρα, που ολοκληρώθηκαν την περασμένη Τρίτη.

Σε σύνολο 332 ψηφισάντων (έναντι 103 στις προηγούμενες αρχαιρεσίες), όπου υπήρχαν 5 λευκά-άκυρα, η «Δημοκρατική Αγωνιστική Συσπείρωση» (ΔΑΣ) έλαβε 290 ψήφους και εκλέγει 5 έδρες στην 5μελή διοίκηση του σωματείου και 6 αντιπροσώπους για το Εργατικό Κέντρο Κέρκυρας. Η «Συναδελφική Αλληλεγγύη» έλαβε 37 ψήφους και εκλέγει έναν αντιπρόσωπο για το Εργατικό Κέντρο. Για τους αντιπροσώπους στην Ομοσπονδία η ΔΑΣ εκλέγει και τους 3 που προβλέπονται.

Παρά τις προσπάθειες της εργοδοσίας και των πολιτικών εκπροσώπων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ να βάλουν φραγμό στην ενίσχυση των ταξικών δυνάμεων, καταρτίζοντας εργοδοτικό ψηφοδέλτιο, οι εργαζόμενοι έκαναν δικιά τους υπόθεση τις εκλογές. Αναγνώρισαν μεταξύ άλλων στις δυνάμεις του ΠΑΜΕ τη συνεπή και αγωνιστική τους δράση και παρουσία, την οργάνωση απεργιών, κινητοποιήσεων και πρωτοβουλιών ενάντια στην κατάργηση της κυριακάτικης αργίας, την πάλη για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών τους με το πλαίσιο του ΠΑΜΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ