Πέμπτη 2 Μάρτη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΣΗΕΑ
Σύμβαση ερήμην των δημοσιογράφων

Να προχωρήσει στην υπογραφή διετούς Συλλογικής Σύμβασης με τους Ιδιοκτήτες (ΕΗΕΑ) αποφάσισε η πλειοψηφία του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ(«Δημοσιογράφοι για τη Δημοσιογραφία» - «Αδέσμευτοι Δημοσιογράφοι» - «Κίνηση Επαγγελματιών Δημοσιογράφων»), «δένοντας, έτσι, τα χέρια» του κλάδου για δύο χρόνια, ενώ εντείνεται η εργοδοτική επίθεση και ασυδοσία στα ΜΜΕ. Κι αυτό παρά την καθολική αντίθεση - αντίδραση που υπήρξε στο Μεικτό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ (όπου συμμετέχουν οι εκπρόσωποι όλων των ΜΜΕ) που ζήτησε από τον πρόεδρο της ΕΣΗΕΑ Π. Σόμπολο να μην προχωρήσει στην υπογραφή της απαράδεκτης σύμβασης και να μπει το ζήτημα σε Γενικές Συνελεύσεις των εργαζομένων στους χώρους δουλιάς, είτε σε έκτακτη γενική συνέλευση της ΕΣΗΕΑ.

Η Σύμβαση την οποία επιμένει να υπογράψει η πλειοψηφία του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ, προβλέπει 6% για φέτος, συν 6% για το 2007, ποσοστά που επικαλείται η πλειοψηφία για «να χρυσώσει το χάπι». Κι αυτό, ενώ, «τσακίζουν κόκαλα» οι ευέλικτες μορφές εργασίας, απολύσεις - ανεργία κλπ. Προβλήματα που αναμένεται να ενταθούν στο πλαίσιο της εξελισσόμενης συγκέντρωσης των ΜΜΕ. Ουσιαστικά μένουν «απ' έξω» όλα τα αιτήματα για τη στοιχειώδη προστασία των εργασιακών δικαιωμάτων των δημοσιογράφων και ιδιαίτερα των νέων συναδέλφων.

Με ανακοίνωσή της η «Μαχόμενη Δημοσιογραφία» καταγγέλλει τη συναινετική - συμβιβαστική τακτική της πλειοψηφίας του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ σε βάρος της συντριπτικής πλειοψηφίας των δημοσιογράφων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ