Πέμπτη 2 Μάρτη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΘΡΙΑΣΙΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ
Αγωνιστική απάντηση στις ελλείψεις και τα προβλήματα

Συγκέντρωση και Γενική Συνέλευση αύριο

Με συγκέντρωση διαμαρτυρίας μπροστά στα Γραφεία της Διοίκησης αύριο Παρασκευή, οι εργαζόμενοι στο Θριάσιο Νοσοκομείο διεκδικούν την πρόσληψη του αναγκαίου μόνιμου προσωπικού και τη μονιμοποίηση των συμβασιούχων, καθώς και την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων ωρών και εφημεριών. Αύριο, επίσης, οι εργαζόμενοι θα πραγματοποιήσουν Γενική Συνέλευση στο Αμφιθέατρο του νοσοκομείου, στις 10 π.μ.

Η κυβέρνηση, με τη σύμφωνη γνώμη του ΠΑΣΟΚ, προωθεί την ανατροπή των εργασιακών σχέσεων με επέκταση της μερικής απασχόλησης και σταδιακή κατάργηση της μονιμότητας στο Δημόσιο, επισημαίνει σε ανακοίνωσή του το Σωματείο και τονίζει: «Με τις "συμπράξεις Δημόσιου Ιδιωτικού τομέα" αναθέτει την κατασκευή των νέων νοσοκομείων αλλά και την ανακαίνιση των υπαρχόντων νοσοκομείων σε επιχειρηματίες, με αντάλλαγμα να αναλάβουν οι επιχειρηματίες τη διοίκηση των νοσοκομείων και τη διαχείριση των υποστηρικτικών υπηρεσιών (π.χ. σίτιση, καθαριότητα, πλυντήρια, λογιστήριο) για τουλάχιστον 30 χρόνια. Κυβέρνηση και διοίκηση του νοσοκομείου, προωθούν τη λειτουργία και νέων τμημάτων στο νοσοκομείο, χωρίς να έχουν καλυφθεί τα κενά των υπαρχόντων τμημάτων. Ετοιμάζουν την έναρξη εργασιών απομάκρυνσης αμιάντου στο εσωτερικό του νοσοκομείου (μπαλκονόπορτες, σκίαστρα), εκθέτοντας σε ακόμα μεγαλύτερο κίνδυνο την υγεία των εργαζομένων και των ασθενών».

Το σωματείο ζητά να μην αρχίσουν οι εργασίες απομάκρυνσης αμιάντου στο εσωτερικό του νοσοκομείου, χωρίς πλήρη έλεγχο όλων των χώρων του νοσοκομείου για ύπαρξη αμιάντου και χωρίς νέο ολοκληρωμένο σχέδιο που θα περιλαμβάνει ουσιαστικά μέτρα προστασίας και αναστολή λειτουργίας του νοσοκομείου για το αναγκαίο διάστημα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ