ΦΟΙΤΗΤΕΣ - ΣΠΟΥΔΑΣΤΕΣ
Συνεχίζουμε! Δυναμικά! Μαζικά!

Πολύμορφη δραστηριότητα και την ερχόμενη βδομάδα

Σάββατο 3 Μάρτη 2007

Eurokinissi

Αποφασισμένοι να παραμείνουν αλύγιστοι μπροστά στο μεθοδευμένο κυβερνητικό σχέδιο τρομοκράτησης, φοιτητές - σπουδαστές απαντούν με κλιμάκωση της πάλης ενάντια στους νόμους των ταξικών φραγμών. Κόντρα στην πολιτική της ιδιωτικοποίησης και της υποβάθμισης. Ακόμη πιο δυναμικά, πιο μαζικά, για Ανώτατη Εκπαίδευση δημόσια και δωρεάν, στην υπηρεσία των λαϊκών αναγκών. Ετσι, για την ερχόμενη βδομάδα - που ξεκινάει η συζήτηση για το νόμο - έκτρωμα στην Ολομέλεια της Βουλής - φοιτητές και σπουδαστές προσανατολίζονται σε ολοήμερες, παλλαϊκές και πολύμορφες κινητοποιήσεις. Ενώ για την ημέρα ψήφισης του νόμου προγραμματίζουν πανελλαδικό πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στην Αθήνα.

Στη Θεσσαλονίκη

Αντιμέτωποι με τα ΜΑΤ ήρθαν οι φοιτητές του φοιτητικού συλλόγου Νομικής του ΑΠΘ έξω από τα γραφεία του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, όταν δημοκρατικά και ειρηνικά διατράνωσαν τα αιτήματα του συλλόγου τους για την Παιδεία και τα εργασιακά δικαιώματα των νέων δικηγόρων, με αφορμή τη συνάντηση του υπουργού Απασχόλησης με το Δικηγορικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης χτες το απόγευμα. Ο φοιτητικός σύλλογος κατήγγειλε την αντιλαϊκή, αντιδημοκρατική πρακτική της κυβέρνησης απέναντι στην πολιτική θέση του συλλόγου για τα εργασιακά δικαιώματα των νέων δικηγόρων.

Με αφορμή τη συνάντηση του υπουργού Απασχόλησης με το Δικηγορικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης και θέμα τις εξαγγελίες της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό των δικηγόρων, ο φοιτητικός σύλλογος της Νομικής έκανε παράσταση διαμαρτυρίας έξω από τα γραφεία του Δικηγορικού Συλλόγου ενάντια στις συνθήκες μαύρης εργασίας των νέων ασκούμενων δικηγόρων κι απαιτώντας πλήρη εργασιακά δικαιώματα των ασκουμένων. Οταν οι φοιτητές ζήτησαν να συναντηθούν με το δικηγορικό σύλλογο, ο γραμματέας του Δικηγορικού Συλλόγου είπε στους φοιτητές ότι δεν μπορούν να εισέλθουν στο κτίριο, με τη δικαιολογία ότι δεν έχουν ταυτότητα δικηγόρων... Κατά την είσοδο του υπουργού στο κτίριο του δικηγορικού συλλόγου τα ΜΑΤ χτύπησαν τους φοιτητές.

Επίσης η σύγκλητος του Πανεπιστημίου Αθήνας δεν κατέληξε χτες σε απόφαση για το νόμο - πλαίσιο. Είχε προηγηθεί και εδώ παράσταση διαμαρτυρίας των φοιτητών.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Κινητοποίηση ενάντια στις διώξεις φοιτητών (2012-10-26 00:00:00.0)
Κινητοποίηση ενάντια στις διώξεις φοιτητών (2012-10-26 00:00:00.0)
Πολύμορφες κινητοποιήσεις (2011-07-06 00:00:00.0)
Κινητοποιήσεις στις σχολές (2007-10-26 00:00:00.0)
Δυναμικές κινητοποιήσεις (2007-09-29 00:00:00.0)
Αυταρχισμός στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας (1999-06-18 00:00:00.0)