ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΟΙ - ΙΔΙΩΤΙΚΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ
Επαγρύπνηση για την αργία της Κυριακής

Ελιγμοί από την κυβέρνηση, που όμως δεν κρύβει τις πραγματικές προθέσεις της

Τρίτη 13 Μάρτη 2007

Αδιαπραγμάτευτη για τις ταξικές δυνάμεις η κυριακάτικη αργία (φωτ. από παλιότερη κατάληψη του υπουργείου Εμπορίου)
Σε αγωνιστική επαγρύπνηση παραμένουν οι εμποροϋπάλληλοι και οι εργαζόμενοι στις υπηρεσίες, καθώς η κυβέρνηση σε καμιά περίπτωση δεν εγκαταλείπει τους σχεδιασμούς να προχωρήσει στην κατάργηση της αργίας της Κυριακής, σύμφωνα με τις εντολές του κεφαλαίου.

Αυτό αποκαλύφθηκε στη χτεσινή προγραμματισμένη συνάντηση που είχαν εκπρόσωποι των κλαδικών σωματείων των εμποροϋπαλλήλων, των ιδιωτικών υπαλλήλων και επιχειρησιακών σωματείων με τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Ανάπτυξης Γ. Μπενόπουλο. Ο τελευταίος δήλωσε χαρακτηριστικά στους εκπροσώπους των σωματείων ότι η κυβέρνηση δεν προτίθεται να ανοίξει θέμα κατάργησης της αργίας της Κυριακής τώρα, αποκαλύπτοντας ουσιαστικά ότι η κυβέρνηση έχει συγκεκριμένο σχέδιο, το οποίο δε φανερώνει αυτή τη στιγμή.

Οι εκπρόσωποι των σωματείων ξεκαθάρισαν ότι οι εργαζόμενοι όχι μόνο δεν πρόκειται να επιτρέψουν κατάργηση της αργίας της Κυριακής, αλλά δίνουν τη μάχη για την ικανοποίηση του συνόλου των αιτημάτων τους. Κατέθεσαν παράλληλα στον γγ του υπουργείου το ολοκληρωμένο διεκδικητικό τους πλαίσιο.

«Στη συγκεκριμένη χρονική στιγμή δεν τίθεται θέμα Κυριακών», δήλωσε στο ίδιο μήκος κύματος και ο γενικός γραμματέας Καταναλωτή Γ. Οικονόμου χτες στη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου με τον πρόεδρο της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ) Δ. Αρμενάκη ενόψει της Παγκόσμιας Ημέρας Καταναλωτή. Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ είπε ότι το θέμα των Κυριακών «έχει τελειώσει», συμπληρώνοντας, όμως, ότι η ΕΣΕΕ - εννοώντας τη συνδικαλιστική πλειοψηφία - συζητάει κάθε μέτρο που μπορεί να... βοηθήσει τους εμπόρους να αυξήσουν τον τζίρο τους, να αντιμετωπίσουν τον ανταγωνισμό, να προσαρμοστούν στα δεδομένα της αγοράς.

Σε μια ακόμα προσπάθεια να θολώσει τα νερά διέψευσε ότι υπάρχει συμφωνία μεταξύ πλειοψηφίας της ΕΣΕΕ και του υπουργείου Ανάπτυξης να προωθηθεί άμεσα τροπολογία που θα προβλέπει λειτουργία των καταστημάτων ακόμα τρεις Κυριακές το χρόνο, κάτι το οποίο δήλωσε πρόσφατα ο υφυπουργός Ανάπτυξης Γ. Παπαθανασίου.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Να φυλαχτεί σαν κόρη οφθαλμού η Κυριακή αργία (2014-04-11 00:00:00.0)
Σύσκεψη τη Δευτερα ενάντια στην κατάργηση της Κυριακής αργίας (2012-12-08 00:00:00.0)
Θέλουν ακόμα πιο φτηνή και ευέλικτη εργατική δύναμη (2011-02-13 00:00:00.0)
Οργάνωση ενάντια στην κατάργηση της Κυριακής - αργίας (2011-01-18 00:00:00.0)