ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ
Η ιμπεριαλιστική μεθόδευση στο Νταρφούρ

Εκδήλωση για την κατάσταση που επικρατεί σε αυτήν την περιοχή του πλούσιου σε φυσικούς πόρους Σουδάν διοργανώθηκε χτες

Τρίτη 15 Μάη 2007

Το προεδρείο της εκδήλωσης για το Νταρφούρ, ενώ μιλάει ο συνδικαλιστής από το Σουδάν
Οι ιμπεριαλιστικές μεθοδεύσεις για τον έλεγχο του φυσικού πλούτου της περιοχής που κρύβονται πίσω από τη σημερινή κατάσταση στο Νταρφούρ, αλλά και η ανάγκη να δυναμώσει η διεθνιστική αλληλεγγύη προς τους εργαζόμενους του Σουδάν βρέθηκαν στο επίκεντρο της Ευρωπαϊκής Συνδικαλιστικής Συνδιάσκεψης, που οργάνωσε χτες στην Αθήνα η Παγκόσμια Συνδικαλιστική Ομοσπονδία, με θέμα «Η αλήθεια για το Νταρφούρ» και τη συμμετοχή συνδικαλιστών από Κύπρο, Πορτογαλία, Σουηδία, Γεωργία, Τουρκία, Βουλγαρία κτλ.

«Η αντιπαράθεση είναι για τον ορυκτό και το φυσικό πλούτο», επισήμανε ο Ιμπραήμ Γκαντούρ, πρόεδρος της Σουδανικής Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας, ο οποίος εξήγησε ότι το Νταρφούρ, όπου οι συγκρούσεις χρονολογούνται από πολύ παλιά, μετά την ανακάλυψη μεγάλων αποθεμάτων πετρελαίου (το 2003), χαλκού και ουρανίου, απέκτησε νέο ενδιαφέρον. Αναδεικνύοντας ότι η περιοχή βρίσκεται στο «μάτι του κυκλώνα» όσον αφορά στον ανταγωνισμό ανάμεσα στους ιμπεριαλιστές, υπογράμμισε πως οι ΗΠΑ αναζητούν «πάτημα» σε όλη την Αφρική και μίλησε για την πιθανότητα να προκύψει ένα «νέο Ιράκ». Επισήμανε ότι οι περίπου σαράντα χιλιάδες στρατιώτες που βρίσκονται στη χώρα με χρηματοδότηση των ΗΠΑ, ΟΗΕ και ΕΕ ουσιαστικά σηματοδοτούν μια «νέα κατοχή» και τόνισε πως τα ΜΜΕ εσκεμμένα κρύβουν την αλήθεια.

Απάντηση ο συντονισμένος αγώνας των εργαζομένων

Στην ανάγκη προστασίας των κυριαρχικών δικαιωμάτων κάθε χώρας αναφέρθηκε ο Ζοζέφ Φλο από τη Γαλλία, ενώ ο Αλί Μεχεντίν και ο Ιμπραήμ Μπεάτε από Λίβανο και Συρία αντίστοιχα, σημείωσαν πως και οι δικές τους πατρίδες δέχονται παρόμοιες πιέσεις από διεθνείς ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς. Ο Τζεφ Βρούσελ από το Βέλγιο πρόσθεσε πως στο στόχαστρο των ιμπεριαλιστών βρίσκονται κι άλλες χώρες όπως η Κούβα. «Πρόκειται για μελετημένο σχέδιο», επισήμανε ο Θοδωρής Κούτρας από το ΠΑΜΕ. «Η αλληλεγγύη, ο συντονισμός της εργατικής τάξης όλων των χωρών είναι αυτό που θα βάλει φρένο... Η ΠΣΟ, τα ταξικά συνδικάτα είναι σε θέση να κινητοποιήσουν τους εργαζόμενους, ώστε να σταματήσουν το δολοφονικό χέρι των Ευρωπαίων και των Αμερικανών ιμπεριαλιστών...».

Κλείνοντας τις εργασίες της Συνδιάσκεψης, ο Γιώργος Μαυρίκος, ΓΓ της ΠΣΟ ξεκαθάρισε πως η Ομοσπονδία θα συνεχίσει να εκφράζει την αλληλεγγύη της προς τους εργαζόμενους του Σουδάν, μέσα από πρωτοβουλίες που θα προωθήσει, «όχι με λόγια, αλλά με έργα», όπως αντίστοιχα έπραξε και προς άλλους λαούς που βρίσκονται στο στόχαστρο των ιμπεριαλιστών.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
«Επιλέγουμε σύγκρουση - όχι υποταγή» (2009-11-20 00:00:00.0)
Σήμερα και αύριο στις Βρυξέλλες (2007-09-13 00:00:00.0)
Αύριο, να μη λείψει κανείς! (2006-09-09 00:00:00.0)
Συνδικαλιστική Συνδιάσκεψη για το Λίβανο (2006-08-31 00:00:00.0)
Σημαντική πρωτοβουλία για το Λίβανο (2006-08-25 00:00:00.0)
Στο στόχαστρο ο πλούτος σε «πετρέλαιο, χαλκό και ουράνιο» (2004-08-04 00:00:00.0)