Πέμπτη 31 Αυγούστου 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΔΙΕΘΝΗ
ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ
Συνδικαλιστική Συνδιάσκεψη για το Λίβανο

Στην Αθήνα, στις 10 του Σεπτέμβρη, με τη συμμετοχή συνδικάτων και οργανώσεων από την Ευρώπη και τη Μέση Ανατολή

Σημαντική πρωτοβουλία για τις εξελίξεις στο Λίβανο και την κατάσταση στη Μέση Ανατολή αναλαμβάνει η Παγκόσμια Συνδικαλιστική Ομοσπονδία (ΠΣΟ), διοργανώνοντας στις 10 Σεπτέμβρη Ευρωπαϊκή Συνδικαλιστική Συνδιάσκεψη.

Στη Συνδιάσκεψη, που θα γίνει στην Αθήνα, έχουν κληθεί και θα συμμετέχουν συνδικάτα από την Πορτογαλία, τη Γαλλία, την Τουρκία, το Βέλγιο, τη Σουηδία, την Αυστρία κλπ. Επίσης, στη Συνδιάσκεψη της Αθήνας θα συμμετέχουν η Γενική Συνομοσπονδία Εργατών Συρίας, η Γενική Συνομοσπονδία Εργατών Παλαιστίνης, καθώς και οι δύο Γενικές Συνομοσπονδίες Εργατών από το Λίβανο. Ακόμα, θα συμμετέχουν η Γενική Συνομοσπονδία Εργατών του Ιράν και η Γενική Συνομοσπονδία του Κουβέιτ. Την ίδια μέρα, το βράδυ και μετά την ολοκλήρωση των εργασιών της ολοήμερης συνδικαλιστικής συνδιάσκεψης, θα διοργανωθεί ανοιχτή διεθνιστική εκδήλωση της ΠΣΟ.

Η μέχρι τώρα απήχηση της πρωτοβουλίας της ΠΣΟ, αλλά και οι συμμετοχές από τα συνδικάτα της Μέσης Ανατολής και της Ευρώπης υπογραμμίζουν την ενίσχυση του κύρους και του ρόλου της Παγκόσμιας Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας. Ταυτόχρονα, φανερώνουν τα βήματα που κάνει το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, ενισχύοντας τους δεσμούς του και την αλληλεγγύη όλων των εργαζομένων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ