Πέμπτη 31 Αυγούστου 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΔΙΕΘΝΗ
ΡΩΣΙΑ
Δικάζεται η αντινατοϊκή δράση

Στις 30 Αυγούστου σε δικαστήριο της πόλης του Νοβοσιμπίρσκ αναμένεται να ξεκινήσει η δίκη του στελέχους του Κομμουνιστικού Κόμματος Ρωσικής Ομοσπονδίας (ΚΚΡΟ), Βαντίμ Αγκέενκο, που είναι ο δεύτερος Γραμματέας της ΚΟ Περιοχής του ΚΚΡΟ στο Νοβοσιμπίρσκ.

Ο Β. Αγκέενκο κατηγορείται πως τον Ιούλη διοργάνωσε στην περιοχή εκδηλώσεις κατά του ΝΑΤΟ, παραβιάζοντας τη σχετική νομοθεσία σχετικά με τον τρόπο διεξαγωγής των δημόσιων εκδηλώσεων.

Σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε ο Α. Λόκοτ, πρώτος Γραμματέας της ΚΟ Περιοχής του ΚΚΡΟ στο Νοβοσιμπίρσκ, κατήγγειλε πως η συγκεκριμένη δίωξη εντάσσεται σε επιχείρηση εκφοβισμού του λαϊκού κινήματος, μπροστά στις παρρωσικές κινητοποιήσεις κατά των ρωσο-νατοϊκών στρατιωτικών γυμνασίων στη Ρωσία, που προγραμματίζει μέσα στο Σεπτέμβρη το ΚΚΡΟ. Στην ίδια συνέντευξη Τύπου ο Α. Λόκοτ ενημέρωσε επίσης για τα αποτελέσματα της έκτακτης συνάντησης των ΚΚ της περιοχής της Νοτιοανατολικής Μεσογείου, της Μέσης Ανατολής και του Περσικού Κόλπου, που διοργανώθηκε στην Αθήνα, στην οποία εκπροσώπησε το ΚΚΡΟ.


Ι.Π.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ