Πέμπτη 31 Αυγούστου 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΔΙΕΘΝΗ
ΙΣΡΑΗΛ
Το έγκλημα στην Παλαιστίνη συνεχίζεται

Ο ΓΓ του ΟΗΕ ...κάνει πως δε βλέπει

ΓΑΖΑ - ΡΑΜΑΛΑ. Την έγκρισή του στα σχέδια σχηματισμού κυβέρνησης «εθνικής σωτηρίας» - ώστε να μειωθεί ο έλεγχος της Χαμάς στην εξουσία - εξέφρασε χτες ο ΓΓ του ΟΗΕ Κόφι Ανάν στη συνάντησή του με τον πρόεδρο της Παλαιστινιακής Αρχής Μαχμούντ Αμπάς στη Ραμάλα. Ως είθισται, τον τελευταίο καιρό, ο Ανάν απαξίωσε να συναντηθεί με οποιοδήποτε στέλεχος της δημοκρατικά εκλεγμένης παλαιστινιακής κυβέρνησης. Ο Αμπάς από την πλευρά του κάλεσε να «σταματήσουν οι πυραυλικές επιθέσεις εναντίον του Ισραήλ», διότι, όπως είπε, «φέρνουν την καταστροφή». Ο ΓΓ του ΟΗΕ και ο Πρόεδρος της Παλαιστινιακής Αρχής κάλεσαν επίσης να αρθεί ο αποκλεισμός του Ισραήλ στη Γάζα και να σταματήσουν «αμέσως» οι ισραηλινές εισβολές και επιθέσεις στα Κατεχόμενα -- δύο ευχές που η κυβέρνηση Ολμέρτ κάθε άλλο παρά μοιάζει διατεθειμένη να ικανοποιήσει.

Χτες ένας 30χρονος Παλαιστίνιος έχασε τη ζωή του από τα πυρά Ισραηλινών στρατιωτών που εισέβαλαν στη συνοικία Σετζάιγια της πόλης της Γάζας - ήταν ο όγδοος Παλαιστίνιος νεκρός στην παράκτια περιοχή όπου διεξάγονται ισραηλινές «επιχειρήσεις» από το Σάββατο. Τη νύχτα της Τρίτης προς Τετάρτη, ακόμη ένας 24χρονος άνδρας με νοητική υστέρηση δολοφονήθηκε εν ψυχρώ από Ισραηλινούς στρατιώτες όταν δε σταμάτησε σε «συνοριακό» σημείο ελέγχου.

Επίσης χτες υπέκυψε στα τραύματα που του είχαν καταφέρει μεταμφιεσμένοι Ισραηλινοί κομάντος πριν μία εβδομάδα ο Χόσαμ Τζαράντατ, ανώτερο στέλεχος της οργάνωσης Ισλαμικός Τζιχάντ στην περιοχή της Δυτικής Οχθης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ