Θάψιμο με «ισχυρή, ρητή, λαϊκή εντολή»
Πέμπτη 17 Μάη 2007

Του Δημήτρη Χαντζόπουλου από τα «ΝΕΑ»
Με μια απεργία ξεπλένεσαι; Ναι, απαντούν οι «Σόμπολοι» και σπεύδουν - ενόψει εκλογών στην ΕΣΗΕΑ - στα πρωινάδικα των «τι-βι» να διαλαλήσουν πως εκπροσωπούν εργαζόμενους. Τράβα κατά ΓΑΔΑ μεριά, πρόεδρε, κι άσε τα δύσκολα για τους Παναγιωτόπουλους...

Αρκεί να σε χαρακτηρίσουν τα πρωινάδικα των «τι-βι» σωτήρα της παραλίας, για να μαζέψεις ψήφους; Βεβαίως, εκτιμά ο ΣΥΝ και ήδη οι μάνατζερ του Τσίπρα ανέλαβαν την προώθηση του σχετικού εκλογικού προϊόντος.

Εχουν καμιά σχέση αυτά με την ανάγκη των ανθρώπων να καλυτερέψουν τη ζωή τους; Κατηγορηματικά όχι!

Ποιος οργανώνει τον αγώνα των εργατών 365 μέρες το χρόνο; Σίγουρα, όχι η ΓΣΕΕ. Βεβαίως, ναι το ΠΑΜΕ.

Βάζει κάποιος από τους μάνατζερ του εκλογικού αγώνα θέμα να είναι η παραλία λαϊκή περιουσία; Μπα! «Αλλα λόγια», είναι η απάντηση όσων δουλιά τους είναι η προώθηση της αντίληψης ότι η αγορά και το λαϊκό συμφέρον μπορούν να συνυπάρχουν, αρκεί να υπάρχει καλός διαχειριστής.

Πάμε γι' άλλα: Τι λέει η «ΗΜΕΡΗΣΙΑ» του εργολάβου των μεγάλων έργων; Οτι πρέπει πάση θυσία να προχωρήσουν οι αναδιαρθρώσεις κι ότι αυτό χρειάζεται μια ισχυρή κυβέρνηση, που όχι μόνο δε θα υπολογίζει πολιτικό κόστος, αλλά και θα επικαλείται «ισχυρή, ρητή, λαϊκή εντολή».

Κοψοχέρηδες της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ λάβετε θέσεις. Εσείς είστε η «ισχυρή, ρητή, λαϊκή εντολή», που ζητά το κεφάλαιο για να μην αφήσει τίποτα όρθιο... απ' ό,τι απόμεινε.

Ο,τι ψηφίζεις, εισπράττεις. Οποιος κι από τους δυο κι αν εκλεγεί. Που σημαίνει ότι από καιρό είναι ώρα για μαζικό απεγκλωβισμό. Θα συμβεί; Ας κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν γι' αυτό. Τα παραδείγματα γύρω μας πολλά, που πείθουν ότι δεν παίρνει φτιασιδώματα αυτό το σύστημα.

Υπάρχει πρόβλημα λειψυδρίας; Πρόβλημα αρπαχτής υπάρχει, με πρόσχημα τη λειψυδρία. Πρόβλημα διαχείρισης υδάτινων πόρων υπάρχει. Αλλά οι αυξήσεις στο νερό δεν αφορούν σ' αυτό. Είναι καθαρή κλοπή, ενόψει ιδιωτικοποίησης. Ωστε ο ιδιώτης να βρει ήδη αρκετά ψηλά τα τιμολόγια.

Ασχετο: Οταν και το παιχνίδι, αυτή η καταπληκτική διαδικασία κοινωνικοποίησης του παιδιού, γίνεται υπόθεση των πολυεθνικών, το πρόβλημα δεν είναι μόνο τα όπλα στα παιχνίδια. «Οπλα» είχαν τα παιδιά κι όταν έφτιαχναν ξύλινα σπαθιά και καλά έκαναν. Το πρόβλημα είναι στο σύνολο της κουλτούρας που περιέχει το παιδικό παιχνίδι. Η πολυεθνική συνήθως είναι και πολυκλαδική. Οι εταιρείες του Χόλιγουντ δε ζήλεψαν τα «λέγκο». Το προϊόν τους θέλουν να πλασάρουν σε μικρότερες ηλικίες κι έτσι πήραν το θρυλικό παιχνίδι για να αυξήσουν τα κέρδη τους. Από τη σκοπιά τους, καλά κάνουν. Παραμένει το θέμα τι κάνει ο εργάτης, που παραδίδει και το παιδί του στην όρεξη της πολυεθνικής. Που σημαίνει ότι απ' όπου κι αν το πιάσεις αυτό το σύστημα σε ένα σε παραπέμπει: Ανάτρεψέ με, αλλιώς λούσου τις επιπτώσεις ...πελάτη μου.


ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ:
Θανάσης ΛΕΚΑΤΗΣ

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Οι επικίνδυνες λογικές του επαγγελματισμού (2013-12-15 00:00:00.0)
Ενα βήμα πίσω... (2005-10-12 00:00:00.0)
Το τσεκούρι (2005-10-06 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ (2003-09-10 00:00:00.0)
Συνεχίζονται οι αντιδράσεις για τη συρρίκνωση (2000-02-08 00:00:00.0)
Κινδυνεύουν Ιωαννίδης και ΑΕΚ (1996-11-01 00:00:00.0)