Δύναμη στο ΚΚΕ για να αποτρέψουμε τα χειρότερα στη ζωή
Κυριακή 2 Σεπτέμβρη 2007

Σε δυο βδομάδες από σήμερα ανοίγουν οι κάλπες και ο λαός πορεύεται προς αυτές δεχόμενος την οργανωμένη επίθεση των δυνάμεων της πλουτοκρατίας στα συμφέροντά του, στα δικαιώματά του. Είναι ανάγκη επιτακτική να απαντήσει με όρους όχι απλά άμυνας αλλά οργανωμένης λαϊκής κινητοποίησης και παρέμβασης, πολιτικής δράσης στην οργανωμένη επίθεση κατά των δικαιωμάτων του τέτοιας που να συμβάλλει καθοριστικά στην αλλαγή του συσχετισμού δυνάμεων. Μια τέτοια απάντηση στις εκλογές προϋποθέτει ισχυρό πλήγμα στα κόμματα εξουσίας αποφασιστική ενίσχυση του ΚΚΕ. Για να μπει ένα σοβαρό εμπόδιο στα αντιδραστικά σχέδια, για να δημιουργούνται οι προϋποθέσεις να ανοίξει ο δρόμος για θετικές για την εργατική τάξη, το λαό, τη νεολαία, εξελίξεις, να αποτραπούν νέες και μεγαλύτερες τραγωδίες, να οργανωθεί η αντίσταση, η αντεπίθεση με ισχυροποιημένο το λαϊκό κίνημα.

Οι πυρκαγιές αποτελούν ένα πρωτοφανές πολιτικό - οικονομικό και οικολογικό έγκλημα σε βάρος του λαού. Δεν είναι το πρώτο, δε θα είναι το τελευταίο. Προηγήθηκαν άλλα, θα ακολουθήσουν περισσότερα, αν ο λαός δεν υψώσει εμπόδια στην εφαρμογή της εμπρηστικής δικομματικής πολιτικής. Στις πυρκαγιές αναδείχτηκε η αναγκαιότητα του κεντρικού σχεδιασμού με γνώμονα και πυξίδα τις λαϊκές ανάγκες και τέτοια πρόταση έχει μόνο το ΚΚΕ. Συγχρόνως, αναδείχτηκε με τον πιο τραγικό και απόλυτο τρόπο η ταξική βαρβαρότητα της πολιτικής αυτής που υποτάσσει τα πάντα στο κέρδος.


Είναι η ίδια πολιτική που δεκαετίες τώρα αποψιλώνει λαϊκά δικαιώματα στη δουλιά, στο εισόδημα, στην ασφάλιση, στην παιδεία, στην υγεία, στην πρόνοια, στον πολιτισμό και τον αθλητισμό. Είναι η ίδια που ευθύνεται για την καταστροφή από τις φωτιές. Γιατί προώθησε μέτρα εμπορευματοποίησης της γης, συρρίκνωσε κοινωνικές και τεχνικές υποδομές, υποβάθμισε την πρόληψη, διόγκωσε τις ελλείψεις σε μέσα και υποδομές των μηχανισμών κατάσβεσης και δασοπροστασίας, νομοθέτησε πλήθος αντιδασικών μέτρων κ.ο.κ..

Μια προς μία οι πράξεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ αποτελούν αιτίες καταψήφισής τους. Το ίδιο και ένα προς ένα τα σχέδιά τους για την επόμενη μέρα των εκλογών. Ερχονται χειρότερα, καταιγίδα αντεργατικών αντιλαϊκών μέτρων. Ο δικομματισμός δεν αλλάζει. Είναι δεσμευμένος απέναντι στην πλουτοκρατία, είναι σάρκα από τη σάρκα της. Ο λαός σοφά θα πράξει να επαγρυπνά και να ετοιμάζεται, έχοντας προηγουμένως προετοιμάσει και με την ψήφο του το έδαφος για αποτελεσματική αντεπίθεσή του. Η ταξική βαρβαρότητα της πολιτικής των κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ υποτάσσει τα πάντα στο κέρδος, στη συγκέντρωση του πλούτου σε όλο και λιγότερα χέρια. ΝΔ και ΠΑΣΟΚ δεν αλλάζουν. Να αλλάξει ρότα ο λαός.

Οπλο η ψήφος

Η ψήψος είναι όπλο, οι εκλογές μάχη. Να τη δώσει με πίστη στη δύναμή του. Να χειραφετηθεί από τα κόμματα της πλουτοκρατίας, ψηφίζοντας ΚΚΕ.

-- Για να αποκρούσει τα σχέδια να παραδοθούν στο μεγάλο κεφάλαιο περιοχές ιδιαίτερου φυσικού κάλλους σε βουνά και θάλασσες. Για να αντιπαλέψει σχεδιασμούς που αφορούν ακόμα και στις πυρόπληκτες περιοχές για τις οποίες ήδη έγινε έκκληση στις επιχειρήσεις να συνδράμουν στην ανασυγκρότησή τους, προφανώς με το αζημίωτο και για τις οποίες άρχισαν ήδη να διατυπώνονται προτάσεις εκποίησης της μη δασικής (δηλαδή όλης της καμένης έκτασης) και παραθαλάσσιας δημόσιας περιουσίας.

-- Για να αποτρέψει την εφαρμογή της ειλημμένης απόφασής τους για αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης, για απαλλαγή των εργοδοτών από τις εισφορές προς τα ασφαλιστικά ταμεία, για παραπέρα χτύπημα των ήδη πενιχρών συντάξεων. Την Παρασκευή, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δεσμεύτηκε για «κίνητρα για παραμονή στην εργασία, με στόχο να φτάσουμε ή να ξεπεράσουμε τον μέσο όρο αποχώρησης από την εργασία των 62,7 ετών» και «μείωση των επίσημων εισφορών» για «εύρωστη ελληνική επιχείρηση». Αλλά και την απόφαση για χτύπημα των Συλλογικών Συμβάσεων, επέκταση των ελαστικών μορφών απασχόλησης.

-- Για να προλάβει την ένταση της καταστολής και του αυταρχισμού. Σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ενωσης προσανατολίζονται στη συγκρότηση νέων δυνάμεων καταστολής στο όνομα των περιβαλλοντικών καταστροφών, για τις οποίες οι ίδιοι φέρουν την ευθύνη. Στόχος τους είναι η πάλη του λαού εναντίον τους, η τρομοκράτησή του.

-- Για να ορθώσει εμπόδια στη συμμετοχή της Ελλάδας στην ιμπεριαλιστική δράση και στους πολέμους, που στέλνει τα παιδιά του λαού έξω από τα σύνορα της χώρας, επειδή αυτό συμφέρει την πλουτοκρατία και τους ιμπεριαλιστές στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ, που υπηρετεί η πολιτική του δίδυμου ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. Μετατρέποντας ταυτόχρονα την Ελλάδα σε πεδίο ενδοϊμπεριαλιστικών ανταγωνισμών που εγκυμονούν κινδύνους να βρεθεί ο λαός στη δίνη των μαχαιριών που ακονίζουν για να μοιράζουν ενεργειακούς δρόμους και μονοπωλιακά συμφέροντα σε όφελος της πλουτοκρατίας.

-- Για να μην επιτρέψει την εφαρμογή του ετοιμαζόμενου δεύτερου «Καποδίστρια». Που θα ολοκληρώσει το καταστροφικό έργο του πρώτου, διαμορφώνοντας μεγαλύτερες εδαφικές και πληθυσμιακές ενότητες, μεγαλύτερα πεδία άσκησης επιχειρηματικής δραστηριότητας που θα εγγυώνται μεγαλύτερα κέρδη. Ο δεύτερος «Καποδίστριας» ανοίγει ολοκληρωτικά το δρόμο κρίσιμοι τομείς για τη ζωή της εργατικής λαϊκής οικογένειας να περάσουν στα χέρια του μεγάλου κεφαλαίου (υποδομές, Παιδεία, Υγεία, Πρόνοια κ.ά.) και να υλοποιούνται απ' αυτό, με δυσβάστακτο κόστος για το λαό.

Τώρα το βήμα

Πριν αλλά και την ώρα της κάλπης κάθε άνθρωπος του μόχθου να σταθμίσει το χτες, το σήμερα αλλά κυρίως το αύριο της οικογένειάς του. Οι ίδιοι οι πυρόπληκτοι αλλά και κάθε άλλος που κάποια πτυχή αυτού του εγκλήματος τον αφορά και τον αγγίζει, οι πληττόμενοι διαχρονικά απ' αυτή την πολιτική στο εισόδημα, στη δουλιά, στο σύνολο των δικαιωμάτων τους, μπορούν με την ψήφο τους να κάνουν ένα βήμα αποδυνάμωσής της και ενίσχυσης της πολιτικής πρότασης του ΚΚΕ που βρίσκεται στο αντίποδά της. Χαμένη θα είναι κάθε ψήφος που θα πέσει στο ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ, αλλά και στις συμπληρωματικές σ' αυτούς δυνάμεις, όπως ο ΣΥΝ και ο ΛΑ.Ο.Σ.

Στις δυο βδομάδες που απέμειναν είναι σίγουρο ότι θα γίνουν προσπάθειες λυσσαλέες η λαϊκή ψήφος να εκβιαστεί υπέρ του δικομματισμού. Να τις αποκρούσει ο λαός. Δεν απειλείται από τίποτα παρά μόνο από τη δικομματική πολιτική υπέρ της πλουτοκρατίας, που για να περνά τον θέλει φοβισμένο, καθηλωμένο στη γωνία. Δεν απειλείται από ανίσχυρες κυβερνήσεις ούτε καν από μη αυτοδύναμες. Είναι δύναμή του η αδυναμία τους. Να βγάλει τα συμπεράσματά του από το σύνολο της ζωής του και να τους απειλήσει ο ίδιος με την οργανωμένη κοινωνικοπολιτική πάλη του, με ισχυρό ΚΚΕ. Είναι σήμερα το αναγκαίο, το μόνο βήμα στην κατεύθυνση υπεράσπισης των λαϊκών συμφερόντων, διεκδίκησης και κατοχύρωσής τους.


Β. Ν.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
ΑΤΙΤΛΟ (2011-12-15 00:00:00.0)
Να μην παγιδευτεί ο λαός από ΠΑΣΟΚ - ΝΔ (2010-11-12 00:00:00.0)
Να χτυπηθεί στην κάλπη όπως και το ΠΑΣΟΚ (2010-11-07 00:00:00.0)
«Μαύρο» στους σφαγείς των λαϊκών δικαιωμάτων (2010-10-24 00:00:00.0)
Λαθροχειρίες για αποπροσανατολισμό (2009-10-05 00:00:00.0)
Τα κριτήρια ψήφου (2004-01-09 00:00:00.0)